Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu ürün size nasıl bir his uyandırıyor? Sosyal adaletsizlik mi yoksa aww mı?


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

adamlar araba yapıyorlar. orjinal işleri bu. aracın ses geçirmezlik teknolojisinin hem reklamını yapıyorlar hem de alternatif bir kullanım yeri bulmuşlar. tabi ki amaçları para kazanmak.
hiç bir şirket kaynaklarını insanlık yararına harcamaz. öncelikle kendisini düşünür, yoksa batar zaten. ortaya çıkan ürün insanlığın yararınadır veya değildir şirket için pek de önemli değil.

en basitinden çiftçi diyelim. arsada domates yetiştiriyor, insanlar aç kalmasın diye mi yetiştiriyor yoksa para kazanmak için mi?

insanlara yardımı ancak şirket olmayan derneklerden beklemek lazım. mesela bkz: melinda gates foundation. bill gates abimiz dünya kadar parayı kazandım, zaten batma gibi bir riskim yok diyerek parasını hastalıklarla mücadele gibi şeylere harcıyor.

her şeyi geçtim. insanlığın sorunları hiç bir zaman bitmez ki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Basit bi araba viralinden duyar kasmanın saçmalığını geçiyorum, o çocuklar köpeklere harcanan paralar yüzünden değil kendilerine gitmesi gereken yardımlara başkaları el koyduğu için ölüyor. Şu gerçek bi ürün olsa ve bunu alacak olanlar o parayla aç çocuklara yardım yollasa o çocuklar yine doymaz. Sen önce şiilerle mücadele edeceğim diye yemene koyduğun ablukayı kaldır, değerli element madenleri için afrikalı diktatörlere verdiğin desteği çek, sonra daha etkili yardımdan bahsedersin.


Ha bu arada başlık da yanlış, sosyal adalet birey ve toplum arasındaki ilişkileri konu ediyor. Burda sosyal adaletsizlik bi durum yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...