Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dilenci Kiz (WOT icin ozur)


cicibeybe

Öne çıkan mesajlar

DRaGoN_SLaYeR said:

aile bakanlığının bu konulardaki çalışmaları eskiye göre daha iyi bence. yaşlara göre evlere yerleştiriyorlar, yetimhane kafasını bitirmişler, öğretmenler alanlarında başarılı tipler falan. aile bakanlığındaki arkadaştan bi şey çıkmazsa bana da bi haber ver


Mithatin aile bakanligindaki tanidigiyla konustum. Bana zaten ilk soyledigi sey iyi ki adresi ogrendiginiz gibi gitmemissiniz aninda istismar suclamasinda bulunurlardi, kiz da bu yonde ifade verirdi oldu. Anin gaziyla hareket etmemek net iyi olmus.

Eger bunu ise cevirmis bir aileyse zaten kizin bir dosyasi vardir dedi. Gitmem gereken kurumu soyledi. Dosyasi varsa ve yapiyorsa boyle birsey kizi elinden alirlar dedi iste. Eger dosyasi olmayan bir durumsa, ilk olarak aileye gidip kizi okula yazdirmalarini ve takip edeceklerini soyluyorlarmis. Takip ederken bir yandan da aileye finansal destek yapiyorlarmis. Eger aile cocugu okula yine gondermez ise parayi faiziyle geri alip cocugu da psikologun verdigi rapora gore falan alip bir yurda yerlestirebiliyorlarmis iste. Durust olmak gerekirse esirgeme kurumundan cok cekiniyordum ama eleman eskisi gibi olmadigini detaylica anlatti bana. Durumu takip edebilme olasiligim da var. Yarin sosyal hizmetler mudurlugune gidip adini soyadini ve adresini verecegim kizin iste. Sonrasinda da takip etmeye calisacagim. Ayni zamanda konuyla ilgili derneklere gidip oralara da durumu iletecegim ki birkac koldan saldiralim.

Artik nasil bir mafya olabiliyorsa bunlar, isim vermememi oneriyor birde herkes bu sikayeti yaparken. Polis ulkesi mi mafya ulkesi mi karar veremiyorum artik. Neyse ben vericem ismi olayi takip edebilmek adina, bakalim sonumuz hayrolsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nasıl umutsuzluğa kapılmış millet belli değil. Mesajların yarısı adamın niyetini bozmaya yönelik, 'iyiliği için'. Ne güzel bir şeye uğraşıyor işte, bu kadar niyetlenmişken yol bulamıyor olması zaten konunun zorluğunu ortaya koyuyor. Oraya buraya bağış yaptığında para bir şekilde bu konuyu veya bunun gibileri çözebiliyorsa zaten çözümü vardır, bunu da aramaya koyulmuş gördüğüm. Takdir ettim işin peşini bırakmamanı, sonuçları da paylaşırsan başkaları için de çok faydalı olur mutlaka.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

masa said:

Yalnız çocuk esirgemenin eskisinden kötü olmama ihtimali yok. Eskideki taciz tecavüzün üstüne birde şeriat ekle. Eskiye göre çok daha kötüdür.


Abi sorustururken en uztune basa. Aaasordugum soru bu oldu. Internetten de arastirdim buradan bilgi verenler de oldu. Detayli detayli acikladi da insanlar sagolsunlar. Sistemin nasil degistigini, hala mukemmel olmadigini ama eskiye kiyazla iyi yonlerini falan anlattilar.

Ki zaten kiza fiziki/psikolojik siddet uygulanmiyorsa hala ilk tercih aileden almak degilmis. Ama gecenin 1inde 11 yasindaki kizi istanbul sokaklarinda dilendirirsen emin ol basina birsey gelecek yani. Toplum sapik dolu. Eger takip etmeme izin verirlerse ben zaten bu kizi yuvada da takip ederim ve ettiririm o hic sikinti degil. Annem koruyucu annesi de olmaya bile istekli birde. He yine de icim rahat mi, ne yapmam gerektiginden %100 emin miyim? Ne yazik ki degilim, o yuzden cyddye de danisacagim bugun zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

gecenin 1inde 11 yasindaki kizi istanbul sokaklarinda dilendirirsen emin ol basina birsey gelecek


O kızın gözcüsü vardır illa, sermayeyi açıkta korumasız bırakmazlar. Ki ileride fuhuş da yaptıracaklar kıza, bu yaşa kadar sağlıklı geldiyse illa bi yatırım olarak görüyorlardır "zarar" gelmesini istemezler.

Senin yardımda bulunman zor. Niye zor, kız yabancılardan çok onu istismar eden ailesine güveniyor, haliyle resmi görevliler vs. de gelse içinde bulunduğu ortamı terk etmek istemeyebilir. Ailesi zaten kızdan para kazandığı için asla okula/esirgemeye falan göndermeyi kabul etmez, en fazla eder gibi yapıp başlarından ilginin gitmesini bekleyip geri çeker tekrardan sokağa yollarlar. Annem adli yardımda gönüllüyken buna benzer bi kaç vakaya şahit olduk çocukların olduğu, aşağı yukarı hep benzer ilerliyor olaylar. Hatta çocuğa doğrudan yardım etmeye çalışma saflığını yapanlara istismar şantajı yapılması da bi film klişesi falan değil gerçek hayat örneği.

Aile dilendirmeye başladıysa GG, o çocuğun hayatı istismar kısırdöngüsüne girip bitti. Bence sen okutabileceğin başka bi çocuk bul okulla görüşüp.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Onu yaptim zaten. Birkac profil paylasacaklar bu cuma, bende ona gore bir veya birkac tanesine yardimci olmaya calisacagim.

Cimere de yazicam ama bugun. Kimle konustuysam tek dikkate alinan, bir ise yarayan yer orasi diyorlar. Belki cimere yazdigimi bilirlerse sikayete onem verirler, ciddiye falan alirlar. Muz cumhuriyetinde muz style girisimler...

Erduvan talimat veriyormus birde uf hayaller hayaller
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Komodo said:

Aman hiçbirşeye dokunmayayım da bana bişey olmasın kafasında herkes.
Ülkenin böyle olmasında bu baba kadar, sizin gibi düşünenlerin de suçu var


Kimin için bir şeyler yapacağın da önemli, öyle üniversiteye yeni girmiş hevesli çocuk idealistliğine lüzum yok.

Ülkenin böyle olmasının nedeni insanların kendi varlıklarını korumak istemesi değil, inan bizden daha bencil toplumlar da var çok daha iyi şartlarda yaşayan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

cicibeybe said:

eregorn said:

aile bakanlığı bu tarz konularda direk müdahale ediyor. direk ara bence


Abi direk mudahale ediyorsa nasil hala sokaklar bu cocuklarla dolu? Bana hic umursamiyorlarmis gibi geldi acikcasi. Bildigin gordugun birsey mi bu? Ona gore hareket edecegim zira.

Birde, diyelimki direk mudahale ettiler, ne yapiyorlar? Cahilligimden soruyorum. Cocuk esirgeme kurumuna falan aliyorlarsa o kurtulus falan degil yani, gittim birkac kere bu kurumlara. Gercekten pislik yuvasi, cocugun kendini kurtaracagi varsa da dibe ceker orasi.

Aynen katılıyorum. Çocuk Esirgeme Kurumu geçmişte pislik yuvasıydı şimdide öyle.

Sokakta bir çocuğun kurtulma şansı Çocuk Esirgeme Kurumundan daha fazladır. Çocuk Esirgeme Kurumunda yaşayan bir çocuk düzenli istismara uğrar, kötü muamele görür, dört duvar arasından çıkamaz ve sürekli aşağılanır.

Tuvaletleri boktan, dolapları boktan, yaşam alanı iğrenç, insanlar iğrenç.

Sokakta karşılaşacağı iyi insan sayısı (ör:sen) çok daha fazladır. Bence Aile Bakanlığını Sosyal Hizmetleri vs. arama sonra ailenin yaşamı çok daha berbat bir döngüye girebilir.

Çocuk Esirgeme "İstismar" ocağıdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...