Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk futbolunun 2020'lerdeki yeri -ekşisözlük


mokoko

Öne çıkan mesajlar

ekşisözlükte aşırı hoşuma giden uzunca bir yazı buldum. yazan kişi çok fazla kendi yorumunu katmadan 90lardan günümüze türk futbolunun güzel bir özetini geçmiş sonrasında kendi yorumlarıyla 2020lerde türk futbolunun olabileceği yeri açıklamış.

ben özellikle arada verdiği linklerdeki "türk takımlarının avrupa maçlarındaki kader anları" yada " türk futbolunun 21. yy'daki en iyi avrupa maçları" gibi başlıklardaki detayları hatırladıkça yazı dahada hoşuma gitti. tabiki eksiği koymadığı şeyler vardır ama çok güzel bir özet olmuş bence. çok fazla unuttuğum yada farkında olmadığı şeyi hatırlattı/gösterdi bana eskilerdeki.

okunası bir yazı olmuş. üzerinde tartışılabileceği içinde ayrı bir başlık açtım. uzun bir yazı bu arada zaman ayırıp okuyun derim. ekstra olarak mutlaka ama mutlaka link verdiği yazıları da zaman ayırıp okuyun. detayına girmediği şeyleri link verdiği yazılarda anlatmış. yukarıda bahsettiğim kader anları gibi entryleri videolar yada gifler ile destekleyip baya baya hatırlatıcı bir hale getirmiş.

https://eksisozluk.com/turk-futbolunun-2020lerdeki-yeri--5873555
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aiko said:

mokoko said:

" türk futbolunun 21. yy'daki en iyi avrupa maçları"


bunların hepsi gs'nin maçları :D nası okudun fb'li olarak ?


20.YY dese ok, 21.yy'da Fenerbahçe Avrupa'daki en önemli 2 başarısını elde etti. Post-Uefa kupası olarak bakarsak takımlarımızın Avrupa karnesine GS yine 1-2 adım önde olsa da Fenerbahçe'nin de özellikle CL çeyrek finali oynadığı ve yarı finali kaçırdığı sezon efsanedir.

Bir de adam gerçekten güzel bir yazı paylaşmış futbolsever gözüyle taraftarlık olmadan bu mu yani tek takıldığın şey :D

Derwall ve Piontek'e yazar bizim futbol tarihimiz, yazıyı okuyunca bir kez daha nostalji oldum. Milli takım ve kulüp düzeyinde 5. torba takımıyken bir anda gelen devrim. Özellikle Derwall-Mustafa Denizli geçişindeki Galatasaray'ın yarattığı kırılma çok başkadır. Bana göre bizim UEFA kupasını da dahil ediyorum Türk futbolunun en kral başarısı o yarı finaldir, Kupa-1'de finali kaçırmıştık resmen. Oradan da güzel bir Hagi hikayesi var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hepsi dediklerinin içinde geçen çelsi ve sevilla galibiyetleri gs'ninkilerden sonraki türkiye için en başarılı senenin maçları. bide hakkaten adamın yazdığı yazıda takıldığı yer muhteşem cidden. neyse abi dediğim gibi aşırı hoşuma gitti yazı. mutlaka okuyun derim. çok iyi nostalji yaptırıyor herşeyin dışında.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazı güzel ya. Aslında bilindik arşiv taraması yapılmış ve toplama birşey olmuş çok fazla fikir içermiyor, ama baya iyi derleme var. Şöyle bir ilk futbol izlemeye başladığım yaşlarıma gittim geldim.

Bence temel çıkarılması gereken ders, en azından benim yorumum başarının sürekliliği açısından sistemlerin, en önemlisi de ekol teknik direktörlerin miraslarını bıraktığı genç hocalar, tabii bu futboldan öte iş hayatında da işin devamlılığı ilkesine girer, fakat burada birebir canlı örnekleri yaşanmış 90'larda. Derwall-Denizli, Piontek-Terim geçişleri.

Şu an ne Terim ne de Şenol kendisiyle alttan gelip rekabet edebilecek veya gönül rahatlığıyla sistemini birikimini teslim edeceği TD yetiştirmiyor. Hadi ŞG konusunda birkaç zayıf örnek üretebiliriz fakat Terim hep ikinci adamlarını kendisinden sonraki birinci adam değil değnekçisi gibi gördü; Müfit, Davala,Hasan Şaş falan Terim olmasa bölgesel amatör ligde takım çalıştıramaz, hadi Müfit'i ayıralım onun yolu hep buydu.

Ha bütün büyük TD'ler miraslarını bırakacakları adamı yetiştirdi mi tabii ki hayır. Sir Alex yıllarca makine gibi sistem kurdu halefim budur diyerek Moyes dingilini gösterip gitti. Carlos Queiroz'dan umutluyduk da onun da zaten yaşı falan vardı, potansiyeli belliydi bir yerde. Mesela Ancelotti de böyle, büyük takım TD'sidir, ver eline hazır kadroyu CL alsın ama hiçbir birikim, personel, sistem bırakmadan gider takımlarından.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...