Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Star Wars'un Kabalaistik Korkunç Alt Metni


Feamer

Öne çıkan mesajlar

Doğru veya yanlış, yahut abartı olsun güzel hazırlanmış bu gibi metinleri seviyorum, bence okuması gayet zevkli, o yüzden olduğu gibi yorumsuz link veriyorum, metini kopyaladım ama görsel ve diğerleri için ekşiden okumak daha sağlıklı olur.

https://seyler.eksisozluk.com/star-warsun-kabalaistik-korkunc-alt-metni


kabala öğretisini tamamlamak yerine ustasını dinlemeyerek hata yapan bir kabalaist yahudi'nin lucifer tarafından kurtarılmasını anlatan film olan star wars için bu analiz, hiç bir şekilde politik ya da dini hiç bir bakış açısı içermemeye çalışarak hazırlanmıştır.

çok uzun zaman önce, çok uzak bir galakside. evrenin her yerine yayılmış olan farklı türler bir araya gelebilmeyi başarabilmiş. yani türler arası çatışmayı bırakın galaksiler arası bile çatışma söz konusu değil mitiyle başlıyor hikaye.

hikayemize göre iyi ve kötü her zaman savaş halinde. bu olağan bir durum, mutlak iyimserlik yok. iyi varsa kötü de var olacaktır.doğulu bir fikir olan " seçilmiş insan " fikri hikayenin ana konusu. eşitlik diye bir durum söz konusu değil, bilakis eşitsizlik şart. bu eşitsizlik ise güce sahip olanların niyetleri ile bağlantılı. doğuştan gelen süper güçler, post-modern cadılık, seçilmiş insan, eşitsizliğe övgü, tapınaklar, öğretiler, evreni yönetme, ölümsüzlüğe giden yol, ışık, aydınlanma, karanlık, güç mistisizmi, kapalı öğretiler, ezoterizm, okültizm, gücün genetik olarak aktarımı, üst irade ve kehaneti görüyoruz. tüm bu ifadeler kabala kökenli ifadeler.

dolayısıyla kabala olmadan star wars anlaşılması mümkün bir hikaye değil.

peki kabala nedir ?.

kabala mısır paganlığından yahudiliğe devrolan okültik bir öğreti. yahudilik içinde gelişmesine rağmen aslında kökenini mısır putperestliğinde bulan satanist, majikal bir inanış ve yaşayış biçimidir. kötülüklerle ilgilenmenin yolu ve semboller yoluyla psikolojik dünya üzerinde güç kazanmanın tehlikeli bir sanatı ve büyüye dayalı bir formu.

star wars'da hikayenin en başına döndüğümüzde kabala öğretisinden geçmiş ve gücü kullanan yahudi hahamlarını görüyoruz. bunlar galaksiyi bir arada tutabilecek kadar güçlü insanlar ve hepsi doğuştan yeteneklere sahipler. ne kadar gücünüz olursa olsun bir usta-çırak ilişkisi şart. güç sahibi olmanız yetmez onun aynı zamanda işlenmesi gerekir. kimler tarafından ? bu öğretiyi bilenler..yani jedi'ler. judaism= jedi öğretisi ve jedi'ler seçilmiş üstün ırklar. doğuştan tanrı tarafından özel yeteneklerle donatılmışlar ve kabala öğretisinden geçtikleri için evren huzur ve barış içinde. ya bu eğitim aksarsa ? o zaman neler mi olur ?

star wars'a yakında bakalım.

jedi ve sith lerin güç kullanımları teknolojiye değil tam tersine okültik bir takım hareket ve majikal davranışlara dayanır. büyü yine aynı kabala sistemi içerisinde gökten düşen meleğin insanlara öğrettiği bir bilgidir.

babasız dünyaya gelen anakin skywalker jedi tapınağı'na götürülerek kendisine bu öğreti verilir. bu çıraklık süreci ise anakin'in güce denge getirecek kişi olduğu kehanetinden beslenir. nitekim anakin bu serüvende zaten çırak yasaklarının dışına çıkarak anormal davranış göstermeye başlamıştır. usta yoda'yı dinlemez ve ölümsüzlüğü bulmak için gücün karanlık tarafına geçer. artık galaksideki en bilgili ve en güçlü adam olmuştur lakin lanetlenmiştir. luke skywalker kendisine ulaşır ve tekrar onu iyiye döndürür. evrene barış gelir. film özetiyle bu.

buradan sonrası sadece terimlerin nereden geldiği ile ilgilidir ve yorum yapılmamıştır. eğer size star wars kabala öğretisine sadık kalınması ve dışına çıkmamasına yönelik bir filmdir dersem bu şüphesiz yorum olur. bu şekilde bir iddam olmadan belirtiyorum.

aşağıdaki terimler birden fazla mitolojilerin birleştirilmesi ile değil sadece kabala sistemi ve öğretileri kaynak alarak yazılmıştır.

- jedilık, judaism den gelir.

- usta yoda, mefistofeles'in figürü olarak tasvir edilmiştir. tapınağın en üstünde yer alan yeşil renkte bir cindir. majikal güçleri vardır ve tasviri ise kabala'nın büyü yaparken sıklıkla kullandığı cin şeklindedir. buyrun; usta yoda


Kaynak
- anakin skywalker star wars fanlarının düşündüğünden ziyade daha çok güç değil ölümsüzlük istemiştir. bu konu tevrat'taki adem ile havva konusuna bir göndermedir. nitekim adem yasak elmayı iyi ve kötüyü bilerek bir tanrı olmak, ölümsüz olmak için yemiştir. anakin aynı şekilde ölümsüzlüğün bulunabileceğine adem gibi inanmış ve şansölye palpatine tarafından kandırılmıştır.

- sith'in karanlık lordu diye filmde anılan karakter, mısır efsanesindeki ölüm ve yıkımı ifade eden seth'den alınmıştır.

- star wars ıı attack of the clones'da anakin ile padme'nin yakınlaşmayı başladığı ve aşk yaşadığı yer birebir adem ve havva'nın cennet tasviri üzerine kurgulanmıştır.

- padme ismi fatıma'dan bozma bir isimdir. bu büyü ve diğer işlerde kullanılan fatıma'nın eline göndermedir.

- mısır mitolojisinde seth horus'un hayalarını koparmıştır. aynı gönderme, star wars'de elin kesilmesi olarak karşımıza çıkar.

- star wars ı phantom menace de padme'nin görüntüsü birebir boynuzlu şeytan şeklindedir. padme

- iyi karakter luke skywalker'ın adı luke latince luce'dan gelir ve ışık demektir. lucifer de kabala'da ışığı temsil eder ve aydınlanma demektir. luke skywalker, lucifer dir. luke skywalker, adı ve soyadı ile göğü dolaşan ışık anlamına gelir ki hem lucifer i hem de lucifer'i betimleyen gezegen olan venüs'ü ifade eder.

- ışık ve karanlık arasındaki çatışma birebir luciferian bir bakış açısıyla ifade edilmiştir.

- luke skywalker'ın hocasının adı obi-wan kenobi dir. bu isim obeah&wanga dan gelir. obeah&wanga bir büyü çeşididir. bu büyü ünlü ingiliz okültist aleister crowley'nin the book of the law kitabında geçer. ilginçtir ki obeah afrika wanga haiti büyüsüdür ikisi de güç üzerine büyülerdir.

- darth vader, skywalker'ın düşmanıdır. darth, da'at dan gelir. da'at kabala hayat ağacındaki görünmeyen sefirottur. bilgiyi tanımlayan bu görünmeyen sefirot, iyinin kötüye, kötünün iyiye dönüşmesini ifade eder. darth vader de aynı şekilde iyiden kötüye kötüden iyiye dönüşmüştür. invader ise istilacı demektir. darth vader birebir olarak daat invader dir. inanmıyorsan tıkla

- obi-wan'ın ikinci adı olan " ben ", ibranice " oğul " demektir. kabala hayat ağacında da'at sefirot'unun tam zıttında bulunan sefirotun adı tiferettir ki tiferet aynı şekilde oğul demektir .

- death star, hayat ağacındaki yapay bir sefirottur. darth vader'ın gezegeni death star de yapay bir gezegendir.

- güce denge getirecek olan anakin skywalker, anakim'dir. anakim, nefilim ( kovulmuş melekler ile kadınların çifleşmesinden meydana gelen devler ) soyundan gelen bir dev ırkının adıdır. anakin'de tam bu şekilde babasız şekilde bir kadından doğmuştur.

-güce sahip olmak için kanınıza midichlorian bulunması gerekir. aynı şekilde kabala öğretisi içinde yahudi kanı bulunması gerekir yoksa kabala öğrenemezsiniz. ve kabala nasıl genetik ise güç de aynı şekilde genetiktir.

- gitgide kabala öğretisinde güçlenen anakim, usta joda'yı dinlemez ve ölümsüzlük isterken adem ve havva örneğinde olduğu gibi hata yapar ve cenneten kovulur, burada ise anakim da'at'a düşer. da'at, kabalaistik hayat ağacı'ndaki görünmez sefirottur. anakim de artık görünmeyecektir ancak evrendeki en güçlü adam olacaktır. lakin kabala gelişimi durmuş ve lanetlenmiş durumdadır. ta ki luke/lucifer ( aydınlık ) gelip kendisini kurtarana kadar. kurtarıldıktan sonra artık tekrar anakim olarak görünebilecek ve da'at tan çıkacaktır.

- kurtarıldığında tekrar anakim haline geri dönen çırak sonunda gelişimini tamamladığı için yasak olanı yaparak değil ( ölümsüzlük öğretisi sadece kabala ile mümkün olduğunu fark ederek ) lucifer'i izleyerek güce dönecek ve onun sayesinde ölümsüzlüğe erişecektir.

- güce sahipseniz ustaya bağlı hareket etmeniz gerekir yoksa güç karışır ve lanetlenebilirsiniz.

- her büyü aktivitesi öğrenilebilir ve öğretilecektir. büyü yani güç olmazsa olmazdır.

- kabala'da zor durumda kalırsanız lucifer gelip muhakkak sizi kurtaracaktır.

seri devamı için ekleme;

kylo ren'in ışın kılıcı satanist bir ikon olan ters haç şeklindedir.


Kylo Ren'in ışın kılıcı
film afişine dikkatli bakarsanız özgür masonların simgesini görürsünüz;


Star Wars The Force Awakens film afişi

Özgür masonlar simgesi
serinin son filminin vizyona giriş tarihi; ingiltere kralının kafasını kestirerek "barış getiren ", özgür masonlar'un kurucusu oliver cromwell'in ülkeyi tek başına yönetmeye başladığı tarih ile aynı tarihtir. iktidarı tek başına ele alan tapınakçı cromwell, 16 aralık'ta ingiltere'de 1st lord protector of the commonwealth of england, scotland and ireland olmuştur. tasvirinin kylo ren'e benzemesi ise sadece tesadüftür.


Oliver Cromwell

Kylo Ren (Adam Driver)
ekleme; kylo ren isminin başında "darth" ifadesini görmüyoruz. kendisi sithlere hayran supreme leader snoke'a çalışan biridir. keza cromwell de yahudi hayranı bir masondur.

benzerliği film vizyona girdiğinde kylo ren'i maskesiz gördüğünüzde daha iyi anlayacağınızı tahmin ediyorum.

önden not; kimse bu entry'de yazılanlara inanmak zorunda değil. tesadüflere inanıyorsanız ve bu kadar tesadüfün bir araya gelmesini normal kabul edebiliyorsanız sıkıntı yok. ancak bir kere de bu bakış açısıyla izlemenizi öneririm. " güç uyanıyor " derken ne kastedildiğini daha iyi anlayacaksınız.

debe editi; kabala'da sefirot'un karanlık yansıması qliphoth, 66 rakamı ile temsil edilir ve düşen meleklerin sayısı 66'dır. 66 neyi ifade ediyor star wars'da ?

saygılar..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...