Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Outer Worlds


Komutan

Öne çıkan mesajlar

Evet onu gördüm de assault rifledan bayağı daha düşüktü stat resimlerinde machinegun mesela, neredeyse yarısı ama dpsleri yakındı. New vegastaki minigunın azıcık zırh giyene bile zor craft edilen ap ammo olmadan işlemediği zamanlar geldi aklıma hemen. Wpn skill olarak crit dmgye tamamen armor bypass ettirme bonus var maxlanınca ama crit chance kesin gudiktir yüksek rpm silahlarda new vegas gibi herhalde.

neyse gene de deneyeceğim, neyse ki 50ye kadar beraber gidiyor skiller ve respec de varmış. Attribute respec olmuyor gerçi o biraz garip ama.

başlardayım ama oyun bayağı new vegas gibi gördüğüm, durability biraz hızlı düşüyor sanki ama sorun yok gördüğüm. bu arada hp regen base hp arttıkça onunla beraber artıyormuş fyi.

başlangıç şehrinin yanına unique machinegun koymuşlar fo4 gibi ama ammosu bol ahah

yalnız setting tam uzay westerni olmuş, new vegas kesmemiş bu sefer sonuna kadar western gitmişler. arada gerçi gene 50-60lar esintileri geliyor az da olsa gerçi. bravestarr vardı, aklıma onu getirdi.

https://segmentnext.com/2019/10/26/how-to-disable-depth-of-field-and-taa-in-the-outer-worlds/

oynayanlar şu ayarlara baksın çünkü in-game settings "low-mid-high"dan ibaret.

 

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun sardı beni. 10 saat falan oldu iyi gidiyo. kotor tadı aldım.

fps'ye party sistemini güzel entegre etmişler o bayağı hoşuma gitti ve yenilikçi geldi. özellikle followerların special attacklarını falan beğendim yapması da zevkli. flaw sistemi çok hoşuma gitti. perk'e doydum.

bazı diyaloglar ve questler cringy geldi sadece. biraz daha karanlık olsa şu oyunlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

renkler, efektler hatta tüm setting itici geliyor bana (generic scifi shooter algısı oluşturuyo sanırım). xbox game pass ile bi akayım bakalım. @Xenus sağolsun gamescom'da bedava dağıtıyo diye duyurmuştu 3 tane toplamıştım ?

 

bilmiyorum da new vegas taht kurmuştu gönlümde, bi de onun üstüne artık scifi'dan kusma seviyesine gelme eklenince böle zorla başlıcam ama umarım başladıktan sonra değişir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oyun kabaca bu ama kölelik-tier vahşi kapitalizm var. star wars ne kadar sci-fi ise bu da o kadar. uzayda geçen western. ama evet genel sanat yönetimi sanki rng elinden çıkmış. yaratıklar filan böyle ekran kartı demosu için birisi oturup 2 saatte çizmiş gibi. zırhlar destiny-tier.

tactical time dilation işte max payne olayı vats'dan ziyade, tps sağa sola uçma yok sadece. unreal tournament gibi dodge ile uçuluyor gerçi biraz hani yanlış söylemiş olmayayım.

şöyle biraz daha ayağı yere basan tasarımlar yapsalar bayağı ikonik olabilirmiş aslında, grafik motoru güzel gayet oyun çok ağır değil yukarıda linkteki ayarları yaptıktan sonra. mekanlar hoş ama akılda uzun süreli kalacak gibi vurucu birşey görmedim henüz.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hay ben bu amd'yi ya, performansını yükseltecek diye en son sürücüyü yükledim, karakter simsiyah oldu görünmüyor. sürücüdenmiş. bekle ki gelsin yenisi şimdi pff.

eskisini da tam silmiştim, geri indirip eskisini yükleyeyim bari. inv ekranı açmadan oyuna özel sürücü yayınladığın için teşekkürler amd.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5700x icin o update.

With very high presets on the Radeon™ RX 5700 XT, achieve up to 8% better performance playing The Outer Worlds with Radeon™ Software Adrenalin 2019 edition 19.10.2 than with Radeon™ Software Adrenalin 2019 Edition 19.10.1. 

The Outer Worlds may experience character models being rendered incorrectly on the inventory screen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

dikkat etmedim ama şu an dialogdayım ama onun gibi birşey var gerçekten, başka mekanlarda da bakayım.

ya lmao karakter masada oturuyor, arkasına geçiyorum, masasındaki malları yürütüyorum, ruhu bile duymuyor. eyyy 8 yıl önce npc kafasına kova geçirip çalınıyor malları diye delirenler, nerdesiniz?

adamın vitrini arkasından yürüttüm ahah pcyi görmedikleri sürece burunlarının dibindeki malların buharlaştığını farketmiyorlar bile topkek.

marklanmadığı için de adamdan çaldığımı adama geri satıyorum rofl.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

$1 xbox pass trial ile actim, iyi ki satin almamisim

 

ilk gezegen bildigin hayal kirikligi, baslangic noktasinin 3 tarafini kayalarla kapatmislar, guya acik hava ama bildigin koridor gibi. haritanin geri kalani yine benzer sekilde. KOTOR haritalarini animsatti 

 

2-3 cesit dusman, 3-5 fetch quest, bayik karakterler (vicar haric). setting fena degil ama bariz borderlands'den "esinlenmis". gameplay tam manasiyla new vegas c/p

 

sirf obsidian yapmis diye oynuyorum (bi de xbox game pass aldigim icin, bosa gitmesin asfsd), belki ilerde guzellesiyordur. ama baslangica bakarsak oldukca vasat oyun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de ilk bölüme baktım da teknik açıdan rezalet. new vegas'tan gram ilerlememişler. 3-5 screen space efekt atmışlar üzerine sadece. çevre texture'ları 1k falan heralde. bazı otlar karaktere tepki veriyo bazılarının içine kafanı sokup baksan bile bişey olmuyo, tutarsızlıklar. zaten tüm fooliage genel olarak kötü, tırt görünen no mans sky'da procedural olmasına rağmen daha iyidir. ADAMLAR BAYIRA SU BİRİKİNTİSİ BOYAMIŞ yahu. ulan eğimli yüzeyde... hangi oyunda gördün bu zamana kadar. iç içe geçen proplar var. ne bilim böle tüm bölümü 2-3 günde çıkartmışlar. koşma için fov değiştirelim hızlanma efekti olsun demişler ama gökyüzü kendinden geçiyor. 2d texture bulutlar zaten önceki yüzyıldan kalma, güneş tepede ama batıyormuş gibi scattering yapmışlar pembe pembe. sular nehirler bi acayip, ta uzaktaki deniz sanki dibindeymiş gibi dalga üretiyo, nehir desen denizi kesip aynısını koymuşlar falan. daha ilk 30dk'da bunlar, yani görsel olarak da en özenilen yerdir ilk bölüm genelde. trailer'a koyacaz diye ilk karaktere özenmişler, diğer hepsi karakter yapma ekranından randomize edilmiş.

bi de bunlara rağmen 1080ti'da alan yüklemelerde hayvan gibi kare atlıyor yuh.

rdr2 çıkınca bakarsınız arada 2 nesil fark var. yani ne bilim aç şurdan far cry için ubisoft'un ne kadar kastığına bi bak. şunların 10'da biri olsa yeterdi. anlamadım microsoft bütçeyi mi kısık tutmuş. halbuki fs2020 bomba gibi geliyor yani. takvim için pushlamışlar heralde.

 

nese teknik rezalet ama umarım rpg iyidir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tinkering'in mevcut lvl + 5'e kadar yapılabilmesi oyunu cakewalk haline çevirmiş yalnız. +5 kısmına gerek yokmuş. oyunun ikinci saatinde bulduğum ol' reliable lmg ile tetiğe bastığım anda herşey yatıyor yere. normalde mermilerin yarısı cesede ya da havaya gittiğinden bullet time bullet saving time oldu lol. oyun ilerledikçe zorlaşır belki ama +5 olayı düşmanı hep overlevel edecek herhalde. supernova için gereklidir herhalde ama o companions die, save only on ship etc kabızlığını da çekemem yani. "companionları gemide bırakın" zorluğu olmuş. normalde onları bırakıp lone wolf alırdım aslında ama burada dialoglara aktif katılımda bulundukları için yapasım gelmedi.

oyun güzel ama bazı klasik "ya şöyle yapmasaydınız" dedirten yerler olmuyor değil. npc yüzlerini rng'den yaratırken biraz daha randomize etselermiş keşke, geçen sayfalardaki o resim bayağı hazin bir durum. hani herkesi sidekick'ler gibi hand-crafted beklemiyorum ama varyasyon belirgin az.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim de bi 15 saat falan oldu.

evet grafik ve mekaniklerde bi odunluk var. bi npc'ye falan interact edince böyle robot gibi sana dönmesi, pek olmayan surat ifadeleri falan. ama çok koymuyor açıkçası.

benim oyunla ilgili en sevmediğim şey "hey şehrimize yeni gelen hiç tanımadığım insan bana bir iyilik yapar mısın? gizli bir istihbarata ihtiyacım var" gibi questler. genelde her quest böyle. herkesin hiç tanımadığı birine sürekli "would you do me a favor?" falan diyip durması garip geliyor. bazı questleri hiç tanımadıgımız biri 2. lafından sonra verebiliyor falan. bi garip yani tabi ki rpglerde olur böyle questler de burada hiçbiri böyle güzel yedirilmemiş. witcher 3 çok yükseltti çıtayı bazı şeylerde. bir de şu ilk aldığımız followerla ilgili her şey çok kötü. questi ayrı cringe, konuşmaları ayrı cringe.

şuan monarch'dayım. buraya kadarki gezegenler biraz küçüktü ama monarch biraz daha gezmelik. yavaş yavaş açıldı oyun.

tüm bunlar dışında gayet güzel bi oyun. kotor+new vegas karışımı dolu dolu bir rpg. oynanmaya kesinlikle değer.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...