Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran Kartı GG?


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

Konu açmak istemedim aslında da altına yazacak bir şey bulamadım.

2 haftadır falan görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyip, kapatıp açıyordu kendi pc ama düzeliyordu. 4-5 gündür şu şekil olmaya başladı.

https://ibb.co/f2gcBL2

https://ibb.co/41Q8KJV

WoW'ta ilk 5 dk'dan sonra direkt gidiyor her şey, kapatıyorum bazen masaüsüt vs. her şey gidiyor pc'yi kapatıp açmam gerekiyor.

2. görseldeki gibi oldu biraz önce mesela ama sadece browserda bu seferde. PC kapatıp açmaya gerek kalmadı ama bazen o da gerekiyor. Dün komple pc'yi açtığım gibi oldu.

Önce dedim ısınıyor düzgün mü çalışmıyor, kasayı açıp bayağı temizledim. Harbi tozdan katman oluşmuş böyle süpürgenin içini temizler gibi kütleler çıktı. Temizledim vs. neyse. Yine yaptı.

Dün güvenli modda açıp, ekran kartını devre dışı bıraktım, anakartın sürücüsüyle sıkıntısız çalıştı. Ama işte anakart sürücüsü, 6 yıllık pc, 32" tv'yi monitör olarak kullanıyorum ekranı bile kaplamadı.

Bütün sürücüleri, uygulamaları silip tekrar kurdum da işte biraz önce yine yaptı. Dün geceye göre %75 oranında azaldı gerçi işte WoW'u açınca tekrar azdı.

660GTX TI benim ekran kartı, eski kasalardan zaten. Çok oyun oynadığım vs. de yok artık bi WoW, bi HOTS'da işte onlardan bile olduk. Ekran kartı değişimi mi şart yoksa başka bir yöntem var mıdır buna?

4 senedir falan da format atılmadı hiç, bi tazelesem mi acaba yazılımsal olabilir mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilemedik :(

Zaten şuan ilan bekliyoruz, şansıma mezun olduğumuz gibi ilanı kapattı THY ak... İşe girdiğim gibi sağlam bi oyun laptopu almayı planlıyordum da işte süreçte de bu PC hayatım resmen, ders çalıştığım her bok, dosya vs... şuan bu PC'de sağlam olmasına da ihtiyacım var kjfhds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şuan Whatsapp Web'de açamıyorum, Instagram'dan video falan da izleyemiyorum direkt ekran patlıyor. Biraz önce sürücü yanıt vermeyi kesti ve durumdan kurtarıldı olayı oldu yine.

Sanıyorum ekran kartını yine devre dışı bırakacağım yapacak bir şey yok :(

Edit: Kendi kendini yeniden başlattı alet ilk defa görüntü gittikten sonra. Ekran kartını devre dışı bıraktım yine, sanıyorum idareten götürecek yeni bir tane bakmaya başlamam gerekiyor...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartını söküp iyice bir temizleyip thermal paste'ini değiştirdikten sonra kontrol etmek lazım.

Format ve yeni ekran kartı driver'ı installation'u da gene gerekli.

Bunlardan sonra hala sıkıntı varsa gidiktir ekran kartı.

PCler böyle içinde tonla toz olunca da arada çalışabiliyor da toz elektroniğin en büyük düşmanlarından biri, iyi bakın cihazlarınıza.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün deneyeceğim thermal paste'i, en son 2.5 sene önce falan yapmıştım o da işlemciye sadece. Gidip alayım da ikisini de elden geçireyim.

Şuan devre dışı bıraktım ekran kartını yine, hiçbir sıkıntı kalmadı da işte 32" tv içinde 25 inch'lik bölümü falan kullanıyorum aşırı ayar oldum asdjkfhs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Götürdüm servise uğraşmak istemedim kendim, karta baktı tahmin edebiliyorum yüksek ihtimal chipset'ten dedi. Değiştiriliyor vs...

Yarın söyleyecek, fiyat verecek vs. işte beğenmezseniz arıza tespit ücreti vs. yok biz de gelip alırsınız dedi asdfds

Bakalım yarın belli olacak. Chipset değişirse ve olursa, ve 200 altında bir rakama yaparsa tatlı olacak :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

fırınlama ne ya, thermal paste olayı mı asdfdsa


Bildiğin 200 derecede pişiriyorsun fırında. 9 10 dakka olsa gerek. Plastik kısımlarını fan vs söküyorsun yani. Fırın, koyduğunda 20© olmalı direk, önceden ısıtıyorsun. Var zaten guide bi süür yaz bak how to bake gpu diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...