Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çocuklar için...


paramecium

Öne çıkan mesajlar

Ben bi halt yapmiodum
Nickoledion diye bi kanal vardi onu seyredip paso oyun oynuodum.
Yasitlarim da benden farkli degildir eminim ki

Simdiki cocuklar zehir ama arkadas var cocugu 7 yasinda mi ne, denklem ogretmeye baslamislar, ilkokulu bitirirken calculus a gecsin istiyoruz diyordu bana

Baskasinin ki kod yazio fln. 2 nesil icinde insan Iq su hic bu kadar yukselmemistir sanirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çocuğu projeye dönüştürmek çok sağlıklı değil. Oyun oynaması ve kendi kendime merak etmesi çok önemli. Yoksa hiç bir hırsı olmayan ana babayı memnun etmek adına yaşayan ve bu nedenle yapması gerekenin bir tık fazlasını yapmayı hayal dahi etmeyen bireyler yetişiyor.

Geçen hatta ciddi bir programda bu tarz çocuklara önlem olarak dünyada tier 1 üniversitelerin öğrenci seçme kriterlerini değiştirmeye başladıklarını duyduydum, ki mantıklı bayağı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

olm çocuk kodlama öğreniyor diye illa bilgisayar mühendisi olmasına gerek yok lan. bi çok alanda işine yarar, problem çözmeyi öğrenir, farklı bi bakış açısı kazanır. ha isterse ilerleyen yıllarda daha ileri götürür mesleği haline getirir o ayrı.

yine boşbeleşlik sel olmuş akmış topikte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

^^

ya onlarin dusundukleri, cocugun kafaya tablet entegre olmus kask takip, eline klavyeyi verip, kirbaclayarak kod ogretmek ahahadsfklj


keske zamaninda babam da bana karakutu atari yerine programlanabilir commodore fln alaymis, onume de yigsaymis bilgisayar dergilerini fln, anlasamda anlamasamda bi bakardim merakimdan. varsa yoksa mal gibi gol3 oynayip, guya sokaklarda buyuduk. iyiydi ho$tu ama yondendirme $art. sonucunda iki yumurta kiramayan, insanlara donusuyorsun.

OP'un bahsettigi ona kapiyi aralamak, yoksa baksan cocugun odasinda muzik enstrumanlari da vardir, pokemon topu da, ustunde dans edilen zimbirtida fln filan. hatta sorun en az 50 kere cocukla beraber kek neyim yapmislardir bile. adam alternatifleri arastiriyo iste negzel, kafasina silah dayayip kodlama ogreneceksin demiyo.

birakin cocuk cocuklugunu yasasin demek, basi bok birakip, guya "kendi kesfetsin" kisvesi altinda sokaklarda serseri mayin gibi dolasmasi, ya da uzun essek oynamasi degil. cocuk ileride babasinin actigi su basligi gorse, saygi duyar heralde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Şu yorum sahibi arkadaşlar çocukları olduğunda İsviçre'nin dağlarında Heidi ve Peter gibi büyütürler artık :D

Açıklayacaktım ama neyse şimdi. İnternette her türlü bilgi/araştırma mevcut, merak eden google'ı gıdıklar artık :)

Saygılar.


Özel mesajla aniden ulaşabilirim her an . Bizimde var kodlama dersimiz ve ben hiç bir şey bilmiyorum. Anasınıfı çocuğunun kodlamasından ne olur ya moduyla , anlayabilir miyim gerçekten modu arasında gidip geliyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi wildfly da aptal h2 ve jpa icin 5 saat harcadim, kan ter icindeyim su an, sinirden tansiyon tavan yapti

Azcik cocugunu seven ogretmez kodlama fln. Ceza olsun diye hibernate bug i fln ayiklatirsin ancak. Yesin kafayi graphlardan, anneee cascade.ALL yaptim manyTomany ler siliniyor diye gelir sonra
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
Bu tür kodlama eğitimleri çocuğu coder yapmaktan ziyade analitik düşünmeyi öğretiyor diye düşünüyorum, tabii eğitimci falan değilim. Ben Scratch'e boş bir zamanımda göz attıktan sonra uygun bulursam yeğenlerime öğretmeyi düşünüyorum. Önemli olan çocuğun problemi parçalara ayırmayı, o parçaların her birine çözüm bulmayı ve bunları birleştirmeyi öğrenmesi bence. Bu beceri ona her alanda yardımcı olacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...