Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Game Fatigue / Time Management


bajazet

Öne çıkan mesajlar

Selam. Kendi adıma bir döngüye girdim ve nasıl ayarlayacağımı bir süredir bulamıyorum. Yakın zamanda Steam'e 700-800 bayılmışımdır toplasan 20 saat playtime'ım yok bayıldığım günden beri. 20-25 gündür de steam dahi açmadım.

Tam olarak saniyesi saniyesine şu aslında:
https://www.youtube.com/watch?v=2UdR-FE7UD4

Kendi adıma farklı olarak iki senedir hiçbir dizi izlemedim son bir senedir de film izlemiyorum. Evet hikâye insanlığın geçmişinden beri en işe yarayan entertainment şekli, fakat fark ettim ki iyi kurgulanmış textin görüntüleştirilmiş/seslendirilmiş kısaltmaları hiçbir zaman textin yani kitabın derinliğini veremiyor.

Ve bunu okumayan adama anlatma şansın yok, kitaptan alacağımı 3 saatlik bir filmden alıyorum diyorlar fakat book vs movie yaptığın her zaman anlıyorsun durumu.

OYUN ise hikâyenin başka bir evresi. Bu konuda insanlığın tarihinden örnekler var senet, satranç, tavla vs. bunlar sadece hikâye değil interaktif hikâye sunuyorlar.

Günümüz oyunları interaktif hikâyeyi daha iyi sunuyor. Senet'in Steam versiyonundan Paradox oyunlarına kadar geniş bir skalada oynuyorum, oynamayı da istiyorum aslında. Fakat bir noktada ki bu oyunun ilk beş dakikasından kırkıncı saatine kadar değişiyor, oyunun insanlar tarafından anlatılan bir hikâye değil durumuna göre versiyon güncellemesi alan basit denklemlerden oluştuğu düşünüyorum.

Artık yalnızca oyun olarak göremiyorum; biliyorum ki drop rate bildiğimde, bullet spray pattern çalıştığımda, wikisine baktığımda ya da biraz oynadığımda bir hikâye değil database'ine göre mantıksal sonuç yönetiyorum. Bu da bende Game Fatigue yaratıyor. Çünkü biliyorum ki harcadığım her zaman için yapmak istediğim bir sürü şey ve opportunity cost var.

Siz bu işleri nasıl yapıyorsunuz? Zamanı neye ne kadar veriyorsunuz? Ne kadar seçiyorsunuz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynısının benzeri bende de var; saatlerce diabloda yok şu set düştü yok wow'da şunu kestim şu item'ın düşme şansı %0.02'ydi de gelmedi, crpg'lerde bin türlü stat hesaplamalar falan bayıyor, boş geliyor. Excel tablosu okumak daha eğlencelidir herhalde.

Benim için oyunun hikayesi ve dengeli bir zorluk sunabilmesi önemli.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DS değil AS butonu lazım.

average dizileri filmleri
ortalama altı televizyonu haberleri

hayatınızdan kaldırınca aklımı seveyim demeyen yoktur. ben bir adım ötesini yaptım kavramları yargılayarak kökten çözüm ürettim, ama siz 70-80 yıl hayatınızın boş zamanını önüme gelen seçeneklerden seçiyorum işte diyerek filtrelemeye eriniyorsanız televizyon kumandası kalitesinde bir zevkiniz var benden söylemesi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aquila said:

istedigin oyun cikinca oyna, kitap cikinca oku, film cikinca izle.


abi tamam çok mantıklıymış da; bir noktada ya da yaşta, oyuna kriter yetmiyor.

benim gözlemlediğim insanlar iki yöne ayrılıyor burdan.

1- strict kriter belirleyenler. örnek: neutrino ilk sayfada challenge olacak story olacak demiş. bu adam bu kriteri sağlamadığı anda dropluyor oyunu.

2- zaman belirleyip beyini yere koyup öyle oynayanlar: photographer fifa 19 oyna eğlendiriyor demiş. bu addictive repetitive olayı. fifa/cs/moba vs beyini koyup hayatından 50 dakikayı veriyorsun muhteşem escapism sağlayarak eğlendiriyor.

ikisinin de tatmin etmeyeni fatigue yapıyor

siz neye göre seçiyorsunuz ayarlıyorsunuz diye sorayım dedim
konu nerelere geldi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Okumadım tüm mesajları da modern insanın zamanını ve hayatını piç eden en önemli şey sosyal medya.

Ben 6 yıl önce sosyal medyayla iletişimimi kestim; facebook'um, twitter'ım, instagram'ım falan yok.

Eskiden kamyon yüküyle dizi izliyordum, doktora tezini yazmaya başladıktan sonra dropladım hepsini. Netflix'teki tüm sezonu bir kerede yayınlanan dizileri izliyorum izleyeceksem.

Oyun işini seneler öncesinde çözmüştüm zaten. Lisede UO'yla tanıştığımdan beri online/competitive oyunlarda süreklilik sağlayabildiğimi farkedip single player oyunlardan Witcher vb. gibi çok iyi olmadıkları sürece uzak durdum, çünkü alıp oynamıyorum.

Konsol merağım çocukluktan beri vardı ve tüm PS'lere sahiptim, xbox ve xbox one'ı da aldım hatta ama PS4'ün kenarda tozlandığını farkedince sattım ve konsol defterini kapattım. Switch çıkınca çocukluktan beri içimde ukte olduğunu farkedip onu da aldım ve arcade oyunları sevdiğimi, aldığım oyunları oynadığımı farkettim.

Sonuç olarak yıllar içerisinde kendimi gözlemleyip boşa zaman harcadığım şeyleri eledim ve boşa zaman veya para harcadığım şeyleri hayatımdan çıkarttım. Oyunlara daha az para harcıyorum ve sosyal medya ve dizilere daha az zaman harcıyorum. Daha çok eğleniyorum ve daha az suçluluk hissediyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...