Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kız arkadaş depresyonuyla doğan sorunlar


Khiran

Öne çıkan mesajlar

Her pati kişiseli tadacaktır diyerek ilk kişisel konumu açıyorum.

Öncelikle benim yaşım 26, kız arkadaşımın yaşı 23. İlişkimizin süresi de bir yılı aştı. Kendisi hala üni okuyor ve zor bir okul okuduğu için alttan dersleri çok. En yakın arkadaşları bu sene mezun olacak ama kendisinin daha 1.5 senesi var.

Sorunun temel problemi okulu ve ailesi. Evinde kendinden kaynaklı olmayan ailesel problemler yaşıyor. Buradan gelen hafif bir depresiflik zaten tanıdığımdan beri var. Ama geçen haftalarda vize dönemine girince bu depresyon meselesi asıl boyutuyla patladı. Destek olarak ilk başta bana falan haber vermeden okulundaki psikiyatri servisine gitmiş anneme karşı bile hissim kalmadı artık diye anlatmış. Karşısındaki de ne yaptı bilmiyorum ama sık sık gel kendini aç anlat falan demiş galiba.

Gerçekten bana karşı da hissizliğini görebiliyorum ama bunun yaşadığı depresyondan olduğunu anlayabiliyorum. Kendisi bir yere giderken metroda otobüste durduk yere ağlamaya başlıyor. Gece kötü rüyalar görüyor, bazen uyuyamıyor. Dün gece mesela uyuyamayıp kalkmış salonda dolanıp durmuş sonra en yakın arkadaşıyla konuşmuş. Bana neden haber vermedin diyorum sana haber versem bir ton soru sorardın diyor.

Bu noktada anlayabileceğiniz gibi ben de kişiliğimden gelen betalıktan ötürü kendisini biraz boğuyor gibiyim. Gibiyimi fazla aslında. Çünkü geçen hafta yanımda ağladıktan sonra ne yaptığını falan sürekli merak eder oldum haliyle sürekli nasıl hissettiğini vs. soruyorum. Onun o hali beni de etkilediği için ne oyun oynayasım geliyor ne film-dizi izleyesim.

Biraz fazla boğuyor olmam ve kendisinin de kötü olmasından dolayı aramızda bir ayrılık muhabbeti de geçti. 1 seneden beri düzgün bir kavgamız bile olmadı ve anlaşmazlık gibi durum da yok, bunu kendisi de söyledi ama "ben kendimi bile mutlu edemiyorum sen benimle nasıl mutlu olacaksın" tarzı bir kafaya girdi.

Uzun oldu ama durum budur. Ben de ne yapacağımı bilmiyorum. Kim ne gibi öneri yapabilir o konuda da hiç fikrim yok. Herkesten gelecek öneri kendi haline bırakmak, çok sıkıştırmamak olur herhalde ama cidden yapamıyorum çünkü boyutu ilerler diye korkuyorum biraz. Dediğim gibi kafamı başka yere de veremiyorum çünkü tüm dikkatim o tarafta.

Öylesine bir konu açmak istedim belki birinin yazacağı yorumun faydası dokunur diye. :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sanssizsansli said:

abi kendince yaptığım çıkarımlar birnebze doğru da şeyi merak ettim ben. aklına unutmadığı biri mi geliyo eskilerden de saklıyor mu acaba. ya da ailesel bi problem, ekonomik açmaz falan ?


Benden önce biriyle konuşmasının olduğunu ama sevgili boyutunda olmadığını biliyorum. Yani başka bir ilişkisi olmamış. Aile problemi de aldatmayla ilgili bir sorunları var evde. Bahsetmişti önceden ama şimdi ne durumda hiç bilmiyorum. Öyle zırt diye sorup moralini bozmak da hiç istemedim, kendisi anlatırsa anlatıyordu.

@Saeros
O mantığı anlıyorum abi ama gerçekten bu sorunların öncesinde bir sıkıntımız bir anlaşmazlığımız falan yoktu hiç. Eğer atlatabilirsek bu dönemden sonra da yine mutlu mesut oluruz gibime geliyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kıza olan hissiyatın ne durumda bilemiyorum ama tahminimce sonu yakın görünüyor. Bu tarz hayat enerjinizi emen kızlardan uzak durun abi. Bir sal bakalım kendi haline, tekrar böyle ayrılık konusuna girerse çat diye tamam de. Kızlarda var bu, seni her daim cepte gördüğünden (davranış şeklin bunu gösteriyor) umursamıyor yani. Pabucun pahalı olduğunu göster.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Vaz geçme. Sevgi emek ister, öyle 10-15 tane uygun insan çıkmaz insanın karşısına bir ömürde. Belli ki sevgi var aranızda, vaz geçme hemen.

En iyi arkadaşını araması iyi haber bu depresyonun çok derin olmadığını gösteriyor destekle. Dibe inince aramayacak çünkü kimseyi, yıkanmayacak, umursamayacak - yanında olman bile çok değerli.

Sana da kolay gelsin be genç arkadaşım, üzüldüm senin de durumuna. Güçlü ol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...