Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş hayatı ana başlık


Aceace

Öne çıkan mesajlar

dasaaa said:

Frantic said:

^^ ahaha hiç şaşırmam sdf

reyou said:

bu adamin spor salonunda fln kaydi var, isten 5.30 dedin mi cikar, spora yetismeye calisir, bize en az 7 ye kadar kalcak, pizzayla calisan adam lazim diyip aramamistir bi daha.


ahah sanırsam ik da senin gibi düşünmüş olacak.
halbuki ben görüşmeyi spor salonu gibi bir ortamda piç etmek istemediğim için erteliyorken, karşıdaki "hmpps demek sporuna bile ara vermiyor yavşak hmpss" diye algılıyor. zaten ego ve toyluk buradan geliyor. yoksa daha tecrübeli şirketler ve insanlar arayınca aynı durumda geri döndüler fdsg


spor salonu degil ama toplanti versiyonu var...

tr'de bir is icin yazdilar. dedim su saatler arasi bosum..
bu bu bu gunler tum gun toplantim var, kontrata ek yapiyoruz. aramayin hic.

abi kadin sadece toplanti oldugu gunler aradi la.
dedim, size daha onceden belirttigim gibi acip konusamiyorum. su saatten sonra arayin.
kadin kapris yapip istemiyorsaniz aramayiz beyfendi dedi.
peki dedim ne diyeyim.

bu konuda en iyisi linkedin oldu sanirim. en azindan ik ile degil, profesyonel, isin uzmani mudur ile, genel mudur ile vs yazisiyorsun once.


seninki tam uç örneği bahsettiğim durumun.

bile bile toplantı günleri aramasının iki sebebi olabilir. ilki embesildir, dinlemiştir ama umursamamıştır, banane ben aradım açmadı diyip geçmiştir. ikincisi ise ego durumu. dur şunu toplantı vakti arayayim da cidden bizim işi istiyorsa cevap verir, yoksa yeterince istemiyordur zaten diye kestirip atıyordur. Hatta ulaşamayınca "ya kapris yapmayın" çıkışı tam bunun kanıtı zaten. sana kendini şovunu yapmak istemiş, fırsat bulamayınca hemen rest çekmiş tamam mı devam mı diye. keşke ölseler böyle tipler :(

aynen linkedin daha iyi o konuda. keza iknin saçmalasını dodgelayıp şirketten başka birine ulaşıp durumu iletme ihtimalin, egoistik hareketleri baya önlüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanların başka bir "hayat"ı olduğunu unutup bu düşünceyi ignore ederek siz bizim programımıza uyun vb. iş görüşmesi ayarlanmaz. Aday her zaman daha stresli olan taraf olduğu için (headhunt vb. durumlar dışında) daha ilk irtibatta kişiye uyum göstermek gerekiyor bana kalırsa, adam daha baştan değer görüyor ve stresi azalıyor, iş görüşmesinde zaten strese giren adam hep sıkıntı, ifade sorunları yaratıyor. İnsanlar hakkında gerçekten en az önyargıya sahip olması gereken departman bizim ülkede diktatör gibi çalışıyor, seçme eleme kriterleri kişilerin becerilerinden öte, eşi çalışıyormuş, iyi semtte oturuyormuş çok ihtiyacı yoktur herhalde diye elemelere bağlanıyor. HR müdürü bana bağlı oradan biliyorum, ki iyi bir recruiter firmadan aldık, temel branşı işe alım. Zaten işe alım dışında kendilerini geliştiremiyorlar, bari bunu iyi yapın.

Neyse zaten Kişisel Verilerin Korunması Kanunu iyice adapte olunca adaylar hakkında çok az bilgi alabilecek HR, sadece temel eğitim ve tecrübelerine odaklanacak CV'lerde.

Biz mesela mavi yaka ve basic beyaz yaka (muhasebe, finans, müş.hiz) gibi pozisyonlar dışında linkedIN ve aracı recruiter firmalar ile çalışıyoruz. Kafa rahat, adam sana birini kitleyip yıllık brütün %12'sini almak için manyak gibi tarama yapıyor network sunuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

linkedin de gördüm;
İnsan Kaynakları ve Organizasyonel Gelişim Yöneticisi said:


İki saat önce başvuru yapıyorsunuz, mülakat daveti aldığınızda ise bu hafta ajandanızda hiç yer yok.

Ne diyim, hayatta başarılar.Ha bir de bu kadar yoğun bir iş programınız varsa keşke başka iş aramak yerine elinizde olana odaklansanız belki sonuçlar değişir!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eski bir kız arkadaşım (arkadaş) IK'cı olarak çalışıyordu türkiyenin önde gelen fabrikalarının birinde. sıkça onda kaldığım için eve iş getirdiğini hatırlıyorum. bin tane cv'nin çıktısını alıp kriterlere göre puanlayıp toparlıyordu. deli de bi ev arkadaşı vardı, iş arayan zavallı nsanlar o cv'lerin neye göre seçildiğini görselerdi mekanı kesin basarlardı.

en ütopik olanı --> ev arkadaşı yerde bi yuvarlak olduğunu farzedelim, tüm cvleri havaya atalım, yuvarlağın dışında kalanları eleyelim, ben şanssız elemanlarla çalışmak istemem demişti.

sonra dedim ki yok canım bu iş tamamen onların dandikliği. sonra fark ettim ki hakikaten hikaye bu işler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...