Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İş hayatı ana başlık


Aceace

Öne çıkan mesajlar

sektör turizm. bizim firma fransız olduğu için tr şirketlerine göre daha düzgün bir politika ile ilerliyor ama şimdiden 3 ay boyunca 10 gün kısa çalışma ödeneğine başvurmuş. Her ay maaş biraz düşecek. öğle yemeklerini masraf yapardık sodexo yok. o kötü oldu ? milletin epey birikmiş.

3 ay sonrası ise belirsiz. açıkcası korkutuyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bilenler vardır suudi arabistan'da çalışıyorum son 3 senedir. bu olay başladığında da oradaydım ve ofis kapandı biz oradayken. neyseki remote çalışmaya devam ettik. 2 ay kadar otelde remote çalıştım ve geçtiğimiz hafta tahliye uçuşu ile tr'ye dönüp karantinaya girdim. şimdi de karantinada çalışıyorum hala remote olarak. sanırım mesleğimin en büyük avantajı bu şekilde uzaktan çalışma imkanımızın olması oldu bu dönemde. 

yalnız heryerde evde yapacak bişi bulamıyorum canım çok sıkıldı falan yorumları okuyorum ve bu beni çok şaşırtıyo. yani benim iş yüküm normal çalıştığım döneme göre daha çok arttı. daha fazla toplantı ve toplantılardan arta kalan zamanda da asıl işimi yapmaya çalışıyorum. mesai saati kavramı da bittiği için öyle ofisten çıktım işim bitti de olmuyor artık. garip geldi bu kadar fazla insanın evde boş olması. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Turk beyaz yakasinin calisma yogunlugu kendi deluzyonu aldugu icin evde onlari gozetleyen birisi olmadiginda calisirmis gibi yapmalarina gerek kalmiyor. Muhabbet goy goy da yok tabii. Dolayisiyla bir suru vakit kaliyordur grcekten calistiklari sureden arta kalan zamanda.

Bir de tabii trafikte gecen zaman yok, oyle yemegi tantanasi yok falan alisik olmayan insanlarin hayatlarina eklenen 4 5 saatlik ek sure fazla geliyordur.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Valla karantina ilk başladığında bizim de iş yükü çok arttı, abartısız sabah 7den geceyarılarına kadar toplantılara girdim ilk 1-2 hafta. Ama bunlar gerçek işin kendisinden çok "aha sıçtık şimdi napacaz" deyip de işte karantina süreci planlama toplantılarıydı ve ileriki haftalardan öne çekilmiş deadline/lar rapor sunumları vb idi ağırlıklı olarak. Sonrasında ise garip oldu. Kısa çalışma modelindeyiz 1 aydır falan. Haftada 2 veya 3 gün (haftasına göre değişiyor) çalışıyoruz, ama 5 günlük iş miktarı azalmadı, o 2-3 gün pis geçiyo, kalan günler bi anda boşluk geliyor. Şirket özellikle kısa çalışma günlerinde çalışılmaması konusunda hassas (muhtemel denetim vb ihtimali heralde). Bi de başta "hiç verim kaybetmeden hurra gidecez" kafası hakimdi üst yönetimde, artık bunun gerçekçi olmadığını anlayıp onlar da "olduğu kadar"a saldılar galiba, onun da etkisi var. Sürekli olarak duşta su sıcaklığını ayarlama modeli bi yanıp bi donuyoruz bi miktar ambale oldum bu ani ve büyük tempo değişikliklerinden.

Öte yandan evde hiç çalışmadığımda bile zaman yetmiyor. Bildiğin gün hızla geçiyor. Millet nasıl sıkılacak zaman buluyor, anlamadım. Kafamda çok uzun süredir fırsat bulsam boşluk bulsam da yapsam dediğim işler vardı, daha çok az bi kısmını yapabildim, bazılarına hiç başlayamadım.

Rewendor tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iş yükü değişmedi zaten her iş bilgisayar üzerinden sadece günde 15 dk zoom eklendi

10dk önceye alarm kurup uygun bir pijama üstüyle 10 kişi kamera açıp konuşuyoruz, sonra işe başlıyorum

her gün zoom yapıyoruz, her gün

iş yerine gitmekten iyidir

yemek parası vermiyorlar

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Yemek paralarını vermemeleri İş Kanunu’na aykırı bu arada, her şekilde verilmeye devam edilmeli. Haklı fesih nedeni bile olur verilmemesi.

Benim iş yükü de arttı, ne kadar sürüncemede kalmış iş varsa bitirmeye çalışıyor. Bir sürü yeni iş de geldi, işe geri dönüldüğünde tam hızla başlayalım diye benim çalıştığım sözleşme pazarlığı aşamasını bitirmeye çalışıyorlar hep.

Yine de daha çok zaman var kendime, alınıp oynanmamış oyunlar bitiyor işte.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 marttan beri işsizim,çalıştığım restoran o tarihten beri kapalı.

Hanım evden çalışıyor. Zoomlu toplantılar vs,kamu kurumu olmalarına rağmen hemen işçi çıkardı çalıştığı kurum(land bankte çalışıyor,şehirdeki kamuya ait taşınmazların idaresi satış-kiralamasına bakan kurum ) . Hatunun iş yükü arttı,sabah 9da PC başına oturuyor akşam 4e kadar harıl harıl çalışıyor,ben yapamazdım,Reddit ekşi instanin kölesi olurdum, disiplin işi cidden.

Ayrıca 45 günü geçti işsizim,zerre sıkılmadım,evde temizlik,yemek ekmek börek çörek yapmak,yarım kalan kitap roman dizileri bitirmek fln,gayet eğlenceli geçiyor günlerim

Ben bu günleri çok ozleyecem

 

DoGMeaT tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim iş tuhaf oldu.

Önce "Homeofis çalışacağız, dizi günleri kanala geleceğiz" dendi. Tabii diziler de tatil olunca bir anda boşluk oldu. Temelli eve taşındık. İlk hafta bayaa baya evde boş oturduk. Dizi yok, iş yok, güç yok, yapılması gereken bir şey yok. Sonraki hafta yukardan "bunlar evde boş boş takılmasınlar" lafı gelmiş 1 hafta boyunca nefes alamadık. Kahvaltıyı akşam 7'de yaptığım oldu. Sonra şikayet ettik tabii. "Bunun bir orta yolunun bulunması lazım" diye. Şimdi insan gibi çalışıyoruz ?

Haftada bir gün 1 saat zoom toplantısı eklendi işte.

Yalnız evde Şekerle beraber olmasaydım kırardım heralde kafayı. Ha normal şartlarda da evden çalışılabilecek bir iş ama malum.. O ofise gidilecek. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

En son 16 martta çalıştım. O günden beri evdeyim. Böyle bi baya daha giderim valla, keyfim yerinde. Maddi olarak kıstım biraz, kısa çalışma ödeneğine geçilecek bu ay sanırım. Sorun yok, 3 ay daha idare ederim ben evde kalmaya razıyım. Sadece spor yapamamak sorun yaratıyor.

Akhlaur tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

6 martta en son ofise gitmiştim, sonrasında kıbrısa tatile gittim 5 gün ve geldiğimden beri evdeyim. home office oldukça iyi gidiyor aslında, ekranımı klavyemi koltuğumu bile aldım ofisten sdsfds

hazine operasonunu da ben yapıyorum şirketin, en çok o kısım zorladı. ithalat işlemleri, talimatlar, bankalarla uğraşmak falan öldürüyor böyle. onun dışında bütün işler bir şekilde gidiyor açıkçası.

hazirana kadar evdeyiz, sonrasında da kendini rahat hissedenler ofise döncek, istemeyen evden devam edecek. şirket sağolsun baya destek çıktı bu dönemde. 

oğlum tam 4.5 aylıktı bu süreç başladığında, mis gibi onunla oynaya oynaya geçiyor vakit aslında, keşke hiç olmasaydı tüm bunlar diyorum ama iyi yanından bakmadan edemiyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Değerli Çalışma Arkadaşlarımız,
Daha önce de covid 19 için alınan tedbirler kapsamında asansörlerin mümkün olduğunca tercih edilmemesi, zorunlu hallerde ise asansörlere birden fazla kişi aynı anda binmemesi gerektiği duyurulmuştu.
Ancak hala asansörlere kalabalık olarak binildiği, sosyal mesafeye uyulmadığı tespit edilmiştir. Bu durum konusunda kurallara uyulması hususunda hassasiyet gösterilmesini, aksi takdirde İş Kanununun ilgili maddelerinin uygulanacağını bildiririz.
İNSAN KAYNAKLARI

Bizim İK sert girmiş resmen.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 03.05.2020 at 16:28, GERGE dedi ki:

Yemek paralarını vermemeleri İş Kanunu’na aykırı bu arada, her şekilde verilmeye devam edilmeli. Haklı fesih nedeni bile olur verilmemesi.

Bizde once kumanya vermeye baslamislardi yemekhaneyi kapatip, sonradan onu da biraktilar "alinan onlemler kapsaminda" deyip. Yemek parasi falan da yok, gerci ise ki haftada bir falan gidiyorum ama yine de aykiri midir?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

1 hafta evdeyim 1 hafta işteyim.
İşte olduğum hafta evi özlüyorum, evde olduğum hafta işi özlüyorum.
Gerçi işteyken de odamda oturuyorum koca binada 5 kişi oluyor toplasan.
Full remote çalışabilecek durumdayım aslında  ama içleri elvermiyor patronların ahaha

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
30 dakika önce, neutrino dedi ki:

Bizde once kumanya vermeye baslamislardi yemekhaneyi kapatip, sonradan onu da biraktilar "alinan onlemler kapsaminda" deyip. Yemek parasi falan da yok, gerci ise ki haftada bir falan gidiyorum ama yine de aykiri midir?

Bizim ofisin çoğu haftada bir gün gidiyor, benim gibi hasta olanlar hiç gitmiyor. Sodexo 3. kere dolup 2k olacak haftaya.

Eğer yemek ücreti iş sözleşesinde yazıyorsa, ya da (burası önemli, durum genelde böyle olur) işveren-işçi arasında uygulama ya da kurumsal kültür, işyeri geleneği olacak filan veriliyorsa kesilemez. Bu arada herhangi bir şekilde kart verliyorsa (Metropol olsun, Sodexo olsun, ne olursa olsun) bu uygulama olarak verildiği anlamına gelir ve kesilemez.

Yemekhane ise vermek zorunda değiller tabii, yemek ücreti veriliyorsa kesilemez ama. Ulaşım için de aynen geçerli bu arada bu. Aylık ulaşım ücreti veriliyorsa o da kesilemez.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...