Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kombi suyu ısıtıyor kaloriferler buz gibi


sabonis

Öne çıkan mesajlar

gece sweatshirtle yatmaktan baydım daha yorganları da çıkarmadım. azıcık kombi yakiim dedim. yok arkadaş kaloriferler buz gibi... kombiye de bakıyorum, ateşleme yapmıyor sanırım, bööle mal gibi duruyor.

bir error kodu falan da vermiyor... var mı herhangi bir fikri olan? pazartesi zaten çağırıcam kombi servisi hani gözden kaçırdığım çok basit bir şeyse halledeyim kendim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

basınç normal 1.5-2 arasında. musluklardan gelen suyu da ısıtıyor gayet. ama kaloriferler buz gibi işte. bi sürünüz peteklerden havayı almak lazım demişsiniz ama benim petekler eski tip döküm petek ya. bunların havasını ben alamam heralde. bu arada şöyle bişi buldum: https://teknoseyir.com/durum/385484

sonlardaki şu yoruma uyuyor sanki benimki:
said:
Merhaba 20 dk kadar önce cevap verdiğinizi ve bu sorunu yaşayan başkalarınında varlığını görünce bende bilgimi paylaşmayı uygun gördüm.
Henüz kombimiz 1 yıllık olmasına rağmen aynı sorunu bu akşam bizde yaşadık.
Kullanım suyu ayarı 50 derecede, petek suyu ayarı ise 45 dereceye ayarlıyken kombinin 67 dereceye çıktığını gördüm. Bu anormal durumla karşılaşınca hemen peteklerdeki havayı,kombideki basıncı ve peteklerin sıcaklığını kpntrol ettim. Herşey normal görünürken, petekler buz gibiydi! Bu duruma kombinin içindeki sirkülasyon pompası neden olduğunu tahmin ediyorum. Bu pompalar yazın uzun süre kullanılmadıkları için(kullanım suyunuz o pompadan geçmez sadece peteklere gönderilecek sıcak suyu iletmekle görevlidir) içerde oluşan pas vs gibi nedenlerle yapışırlar. Erken fark edilmemesi halinde pompa yanar ve değiştirilmesi gerekir. Yarın servisi çağıracağız eğer yazdıklarımdan farklı bilgiler edinirsem onlarıda paylaşırım. Amaç ileride bu sorunla karşılaşacaklara fayda sağlamak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aQuelleris said:

Durum başlıktaki gibi ise yani musluklardan sıcak su geliyor ve petekler ısınmıyor ise kombinin yaz ve kış modu arasında değişiklik yaptığına emin misin?


buna eminim evet. ilk ısınmadığında aklıma gelen oydu. gittim kontrol ettim. üstüne 3 kere falan kontrol ettim hatta öle bi aptallık etmiş olamam di mi diye :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eline bir tornavida ve küçük bir kova/kase al. peteklerin yanına git. peteğin vanasının olduğu tarafın tam tersi yönünde, vana götü gibi yerler olacak. oraya tornavidayı sok ve çevir. su akıtmaya başlayacak. pis siyah bir su. bu su aktıkça kombinin basıncıda aynı oranda düşecek. peteklere bu işlemi yaptıktan sonra basıncı kontrol et. düşükse takviye yap. sonra kaloriferleri çalıştır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

petekler muhtemelen 70'lerden falan. bildiğimiz kalantor 10'larca kiloluk petekler. öyle çubuk gibi bişe de yok. ben hava değil de kombiden diye düşünüyorum çünkü borular da ısınmıyor. yani dediğim gibi bence çakmıyor kombi. oturduğum karşısında izledim, 50 derece yapıyorsun, ööle duruyo kombi hiçbişe yapmadan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...