Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

davranışsal yeme bozukluğu


roket adam

Öne çıkan mesajlar

kendimi bildim bileli atletik vucutlu bi insanım, yeme konusunda da çok seçiciyimdir. ne bileyim biri bir şey ikram etti mi boşa kalori der yemem, abuk subuk şeylerden uzak dururum, doydum mu tabağı sofrayı öylece bırakır kalkarım, aman tabakta kalmasın falan demem yani. cips mips hayatta yemem, abur cubur da 40 yılda bir alacağım biskrem olur en fazla. ayrıca spora falan da gider-dim düzenli.

lakin son 1 - 1.5 senede çok ilginç bir şekilde bu huylarım tamamen değişti. kesinlikle seçmeden hayvan gibi yiyorum. bir sofradaysam her şey bitmeden kesinlikle kalkmıyorum. ne varsa gömüyorum ama ne varsa. kuru ekmek bile kalmıyor masada kırıntılarına kadar gömüyorum. çok pisboğaz oldum, abur cubur cips zart zurt her türlü yiyorum, saat ayırt etmiyorum, gece 12'de tost söylüyorum falan.

bu son 1.5 senelik dönem bana ekstra 10 küsür kilo kattı ve devamı da yolda gibi. peki değişen ne derseniz düzenli bi ilişkiye başlamam ve stresli bi işte çalışıyor olmam dışında bi farklılık da yok aslında. ben işten dolayı olduğunu düşünüyorum, sürekli sahadayım ve sürekli seyahat halindeyim, o yüzden o yetişme, iş yapma vs telaşında yemek saatlerim çok dağılıyor ve çok acıkmadan yemek yemiyorum, o da beni açgözlü yapıyor yemek konusunda diye düşündüm ama haftasonu da kötü alışkanlıklarım devam ediyor.

özetle yemek yeme davranışım baştan sona değişti ve sebebini, çözümünü bulamıyorum. haftada 3-4 kere 1 - 1.5 km yüzen bi insandan, "zaten yemeği düzeltmezsem bi boka yaramaz" diye yürüyüş bile yapmayan birine dönüştüm. sağlıklı olmadığımı düşünüyorum ve uzun vadede kazık gibi girecek bi sürecin başındayım gibi geliyor. böyle.

başlığı da ben uydurdum. öyle bir şey var mı bilmiyorum. ama psikolojik gibi geliyor bu bana zira tokken de yemek yiyorum yani açlığın yarattığı bir ihtiyaç değil. tamamen psikolojik.

Ha son olarak ekleyeyim, boyum 181, kilom 74 idi, şu an 85 civarı
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

E abi sen her şeyin farkındasın işte zaten, mesajında özetlemişsin. Çözüm de mesajında hatta.
Yaş da ilerliyor bir yandan, metabolizma yavaşlıyor. Aldığın kaloriyi arttırıp harcadığın kaloriyi azaltınca kaçınılmaz tabii kilo almak.

Kendi kendini frenleyemiyorsan akupunktur bir seçenek olabilir belki. Çevremde deneyen herkes abur-cubur tarzı şeylerdeki o "can çekme" olayını bitirdiğini söylüyor, benim kişisel tecrübem yok (bana biraz faso fiso geliyor açıkçası). Psikolojik yanı da vardır tabii, hem para bayılıp hem de haftalık kilo (yağ oranı, kas oranı, vücuttaki tutulan su miktarı) gibi şeyler takip edilecek olunca otomatikman biraz dikkat edersin sanırım :D

Ayrıca; kesinlikle içtiğin su miktarını arttır, metabolizma hızlandırıcı besinleri biraz araştır, yürüyüşe ne bileyim spora yüzmeye geri dön. Sonuç almaya başlamak da motivasyonunu arttıracaktır. Yok beceremiyorum diyorsan da diyetisyen, psikolog vs profesyonel yardım...

Edit: senkonun mesajına kaideyi bozmayan istisnadan örnek; bir seneyi biraz aşkın süredir evliyim ve aynı kilodayım. Evlenmeden önceye göre daha çok yemek yiyorum evet ama dışarıda yeme olayı çok azaldı, ekmek ciddi kısıldı, daha çok yürüyorum vs vs
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4 yıldır evliyim. 6 yıldır eşimle beraber yaşıyorum.

2 ay öncesine kadar evlendiğim günkü kilodaydım. (179-71 kilo) 2 ay önce 2 günlüğüne Antep-Osmaniye yaptık. 2 gün içinde 4.5 kilo aldım. Yemek yemeyi azalttım, 2 günde bir işe bisikletle gidip geliyorum, haftasonları bisiklet üstündeyim.

Ama o 5 kilo gitmiyor. Bi de iğrenç bi şekilde tam göbek noktama toplanmış durumda..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

evliysen evliliğin ilk döneminde normal (çok evlendim ya sanki)

evliliğin ilk senesinde en atletik adam bile 6-7 kilo koyuyor göbeğe.

Abi ben evlendikten sonra yaklaşık 6-10 ay zarfında 18 kilo aldım 78-96 şimdi çocukda var göbeğimle top oynuyor.sdfss

Şaka bi yana zar zor 82 ye düştüm korumaya çalışıyorum ama çok zorluyor beni yeniden kilo almaya başladım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nekro said:

abi söyledigin sey mumkun degil. 2 gunde 35k kcal mi yedin ?


Abi yediğim kalorinin ne kadar olduğunu bilmiyorum. Kayınvalidem ve kayınbabam hacdan dönmüşlerdi. Ziyaretlerine gitmiştik. Eve her gelen misafir bir şeyler getirdi. Düşün sınırsız yemek, üstüne para vermiyorsun, üstüne İstanbul'da bulmak imkansız... (Tek tek isimlerini yazıp milletin canını çektirmicem)

Sıkıntı kilo almış olmam değil... Kilo göbeğimde birikti, çok uğraşmama rağmen gitmiyor ve inanılmaz çirkin resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

30 senelik profesyonel şişman olarak deneyimlerimi paylaşayım.
herşeyin suçlusu tatlı abi (karatay deyimiyle karbonhidrat olan herşey). tatlı yiyince insanın iştahı daha da açılıyor olmadık yerde yemeğe başlıyor. ayrıca geceleri de uyumamayı tetikliyor gece yemeklerine de yer açmış oluyor.
tüp mide ameliyatı oldum mesela ben. 3 kofte yiyince midem doluyor. doktorun yasaklamasıyla ilk 3 ay tatlı ve karbonhidratın gram'ını ağzıma koymadım. 3 köfte yiyip kalktım hep fazlasını istemedim hiç. sonra yavaş yavaş tatlı yemeğe başladım. şimdi 3 köfte yedikten yarım saat sonra başka köfteleri de yiyorum.. gece ayakta kalınca söylenen yemekler de cabası.

ama güzel bişey tatlı. bırakmak zor baya :(
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben rahat kestiydim ya tatlıyı.
Kişinin insülin direncine göre değişiyor sanırım.

Ha bi de şey var kesinlikle, evde tatlı olunca yiyorsun abi, peygamber iradesi olsa da yiyorsun.
Markette giderken görüyorum alaman çikotalarını gofretlerini ama siktir et diyip koymuyorum sepete, koysam o gün olması yarınında yenilecek onlar çünkü biliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...