Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

dar alanda / evde spor yapmak


Bone

Öne çıkan mesajlar

yakında spor salonu olmayan bir yerdeyim, çevrede yürüyecek bir yer bile yok.
küçük bir oda var, buraya koşu bandı koyayım istiyorum.
belki en fazla bir kum torbası da konulabilir.
o yüzden spor salonlarındaki aletler gibi her kas için ayrı alet koyma gibi imkanım yok.

son yıllarda bazı hareketlerin çok konuşulduğunu görüyorum. plank, lunge, squat gibi. bu tip hareketler gerçekten işe yarıyor mu, yoksa beden eğitimi derslerindeki ısınma hareketlerinden farksız şeyler mi?

dambıl ile kol ve sırt için egzersizler olduğunu biliyorum. bacak, özellikle hamstring kasları için leg extension/curl aleti almak gerekiyor mu, yoksa dambıl ile bu kasları da çalıştırmanın yöntemleri var mı?

elbette yeni Arnold felan olma gibi iddiam yok, evdeki çalışmanın spor salonunun verdiği imkanların yerini tutmayacağını biliyorum da, eldeki imkanlara göre evde bir şeyler yapmak istiyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Paran varsa Power Rack + bench ve bar takımlarıya bütün kas gruplarını çalıştırabilirsin. (squat, bench press, pullup, dumbellık hareketler vs...)

Koşu bandı yerine dışarıda koşma taraftarıyım. İyi bir kum torbası deli gibi ses çıkarır apartmanda sorun olacaktır. onun yerine kürek makinelerini daha çok seviyorum ben. En kötü eliptik bisikleti koşu bandına tercih ederim.

Bu işe çok yatıramam diyorsan, ayarlanabilen dumbellarla kol-omuz grubunun büyük kısmını çalışabilirsin. Hatta yardımcı olsun diye trx bantlarından da alınabilir. Ama sırt, bacak ve göğüs hacim için yüksek ağırlıklar ister.
Yüksek hedeflerim yok diyen biri için vücut ağırlığıyla hareketler yapıp gayet fit olunabilir. Barfiks-Şınav kombinasyonları, Lunge, hatta eğimli koşular bile yeterli olur. Belki ilerde bar alıp, front squat, clean fln deneyebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

p90 veya insanity workout yapılabilir.ben insanity yapmıştım 2 ay, başta baya zorlanıyorsun ama 1-2 hafta sonra hareketleri en azından sonuna kadar yapabiliyorsun.etkisini de çok kısa sürede fark etmiştim merdivenlerden çıkarken nefes nefese kalan ben koşa koşa çıkmaya başlamıştım asfdasf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...