Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Shutterstock sayfam (a.k.a fırsatçı stokçular dolar üzerinden vatan hayinliği yapoyor)


Xenocide

Öne çıkan mesajlar

https://www.shutterstock.com/g/sercanerturk

Bi süredir bu işle uğraşıyorum. Nihayet 100'ün üzerinde fotoğrafım olduğu için artık burada bir başlık açayım, azcık reklam yapayım, "güzel çekiyon, bok gibi çekiyon, oo helal, iğrençsin" gibi yorumlar alayım, gaz olsun bana. Belki sorusu olanların sorularını cevaplarım, ya da bilgisi olanlardan taktik alırım. İhtiyacı olan patilere fotoğraflarımın yarısını bedavaya veririm. kalan yarısını da paintte eklersiniz artık. Teşekkürler.

Bi kaç örnek:



https://preview.ibb.co/mZW32U/baris_sahil2.png

https://preview.ibb.co/fF3SU9/vintage_tv.png

https://image.ibb.co/kQw32U/polis_toma.png

https://image.ibb.co/hJCMp9/midi.png

https://image.ibb.co/d4eCwp/davul_ped.png

https://image.ibb.co/fdZebp/ecig.png

https://image.ibb.co/nwWQGp/muzayede3.png

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

iyi çekmişsin güzel çekmişsindir ben anlamam ama
shutterstocka kimse bu fotoları alıp kullanmaz diye tahmin ediyorum.
olay zaten stok foto. yani pek stokluk fotolar değil kusura bakma.

şöyle fotolar lazım abi genelde para kazanmak istiyosan

https://image.shutterstock.com/z/stock-photo-close-up-of-carer-helping-disabled-female-with-walking-stick-299046980.jpg

SAĞLIĞINIZ İÇİN BİZE GELİN.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

asdf hayır. ama siteyle bi ara iletişime geçmiştim, "artık telefonla çekip gönderiyorlar hayvanlar, teknoloji öyle bi acayip oldu biz de şaşkınız" demişti.

Makinam Canon 600D. Genelde 50mm F1.8 objektif kullanıyorum. Bi ara burada bi başlık açmıştım ucuza 6D Mark II bırakan DELİKANLI var mı diye, aha bu iş içindi. Ama çıkmadı tabi öyle bi ERKEK, ADAM GİBİ ADAM. Gayiz çünkü hepimiz :/

@kermit her tür fotoğraf çekmeye çalışıyorum, o tiplerden de var bi kaç tane. Yukarıda koyduğum midi klavye fotoğrafı satıldı mesela. Müzayede fotoğrafı da satıldı.

Şu an en çok satılan (3 kere) fotoğrafım şu;
https://preview.ibb.co/bBVXU9/porn_addiction.png

Modelli fotoğraflar daha çok gidiyor ama, o yüzden haklısın. Ben daha işin başında olduğum için HER BOKU çekiyorum ki, portfolyo genişlesin, fotoğraf sayısı artsın. 500 fotoğraf olunca bir üst kademeye çıkarıcak beni, fotoğraf başına kazandığım yüzde artıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizim tasarım katındaki 30 kişinin en büyük sıkıntısı shutterda artık hep aynı görseller olması bu arada. şu stokların farklılarına yüklen bence güzel para gelir. 6-7 sene önce iyi para kazanıyodu millet ama şimdi nasıldır bilmiyorum tabi. hatta galeriyi genişlet ben bizimkilerle paylaşırım işlerine yarayanı alırlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi dediğim gibi aklıma gelen her şeyi yapmaya çalışıyorum elimden geldiğince. 2-3 arkadaşa model formu da doldurttum. Bana buradan fikir falan da verirseniz işime yarar. bazen sıçıyorum "lan ne çeksem" falan diye kalıyorum. interneti biraz araştırdım, 2018 trendlerine baktım, solitude, loneliness vs. gibi başlıklar tutuyomuş.


Sipariş üzerine de çekeriz hocam, diyin bana "şöyle bi fotoğraf lazım, çek birader" YAPARIM.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

seksi şey seni.


bu arada 1-2 sitede daha üyeliğim var ama en aktif shutter'dayım, satış oluyor, arabirimi gayet başarılı. Yine de, diğerlerinin de linkini koyayım;

https://www.istockphoto.com/tr/portfolio/sercanerturk


https://stock.adobe.com/contributor/207923308/Sercan


Çok bıkbık yapıyolar fotoğraflara, yok artifact var, yok anasının nikahında insan olduğu şüpheli birine "RECOGNIZABLE PERSON" diyor. Hepsini yükleyemiyorum doğal olarak. Şimdi depositphotos'a da üyelik açtım, tamamlanmasını bekliyorum. Açılınca onun da linkini paylaşırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya şimdi şöyle, neden bilmiyorum shutterstock imajları JPG istiyor. Doğal olarak alpha channel'lı png hallerini koyamıyorum. Başlarda isolated fotoğrafları fonu temizleyip arkasına beyaz ya da siyah koyarak kaydediyordum. sonradan fonu temizlemeden direk orjinal rengiyle koymaya başladım çünkü yeteri kadar siyah-beyaz oluyordu, png de koyamadığım için uğraşmadım. Alphalı hallerini nasıl koyarım bi fikrim yok o yüzden.

Ama photoshopta temizlemesi çok zor olmaz diye düşünüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hemen fikir geliyor..

1- meyve serisi..ot serisi..saglikli yasam dan besin takviyesinden ne bileyim parfume vape e giden her yola giden seri..

2- kategorik saglik serisi..branslar kullandiklari aletler vs..

3- ecommerce coin dolar mark..

hatta bunun gunceli icin r10 olur direkt adsense olur..bu elemanlarin..yani e reklam verenlerin en cok giden tik basina cok para veriyoruz babacim diye trend serileri var..o da daha cok site o konuda yayin yapmak istiyor anlamina geliyor..olasi musterileri belirle ve adsense gore seri cikart..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Virus locked ve unlocked this konu
×
×
  • Yeni Oluştur...