Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

evimizin yeni sahibi şans


mokoko

Öne çıkan mesajlar

kediye mama önermek , köpeğe göre daha zor , benimkinin bayıla bayıla yediğini seninki hiç ellemez , aldığınla kalırsın.

ama temiz mama bence güzel , aldığın ürünün üretim tarihi yeni en azından , kokusundan anlıyorsun , proplanlara göre fln çok daha taze.

kedilere ödül maması var, ben migrostan alıyorum iti bites mı ne öyle bişi adı unuttum


eski mamayla karıştırırsan ve kedi enayi değilse beğendiklerini yiyip diğerlerini bırakacak .
Ben valla gaddar bir insanım , koyuyorum sevmediği mamayı kabına , sabır yarıştırıyoruz. zorda kalıp yiyene kadar beni darlıyor ama eninde sonunda yiyor. olmadı ıslak mamayla karıştırma gibi olaylar yapıyorum , bir yandan sokaktakileri besliyorum öyle öyle eritiyorum sevmediği mamayı.


kedi genelde ne zaman isterse o zaman yemek üzerine kurulu bi sistem , yemek istediğinde kabı boşsa gelip ayak parmagını fln ısırır yada sev beni diye oyunlar yapar , asıl derdi mamadır

her istediğinde sınırsızca mamaya ulaşmasın bence ,buna alışırsa ilerde :

MAMAAAAĞ MAMAĞ VERİN LAAN AÇIZ diye evde dolanan ve açken huysuzluğun kitabını yazacak 8-9 kiloluk bi ev "kedi" si sahibi olacaksınız, o yüzden belli bi kontrol içinde vermek daha iyi.

kısa vadede bol kavga edersiniz , seni istediği yola getirmek için savaş verecek.
sen de bildiğin yoldan sapma , sabır yarışını kazan.

bence günde 2-3 'e böl mama verme zamanlarını . o saatler dışında kap ortalıkta bile olmasın boşsa. ben genelde kendi yemek saatlerime denk getiriyorum ona mama vermeleri, bide akşam yatmadan biraz bırakyıroumki sabaha kadar rahat uyku uyutsun pezevenk
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Temizmama bir süre kullandık, tüy dökmeleri inanılmaz artıyor. Sevmeden yiyorlar gibi geliyor bir de, daha uzun duruyordu kaptaki mama.

Biz de heveslenmiştik ucuz ne güzel diye ama 1-2 kere alıp bıraktık hemen.

Bir de kedilerin obezliği tamamen karakterle alakalı. 4 tane birbirinden azman var bizde, kaplarında mama olmayınca kolundan çekip mamaya götürüyorlar resmen doldur bunu diye. Ona rağmen sadece 1 tanesi şişman, kısırlaştırdıktan sonra oldu o da (kısırlaştırılmış için özel mama vermemize rağmen).

Yani kısaca dolu bırakmanın tek dezavantajı 2-3 gün kapta kalıyorsa mama, kokusu azaldığı için yemez bir süre. Çok aç kalırsa anca gider tüketir. Gün içinde bitecek şekilde koyup her gün yenilersen çok dikkat etmene gerek yok miktarına.

Edit: O videodaki halı tırmalama tahtasına çok benziyor, muhtemelen tırmalama çubuğu almazsan o halının 1 ay falan ömrü olur keşfettikten sonra :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hahaha evet abi o halı tarzında 1 tane daha var kardeşimin odasında en sevdiği şey o ikisine yatmak böyle asfsadf halı dışında 1 tanede hasır kirli çamaşır sepeti var onu tırmalama tahtası yaptı aslında kendine :D en yakın zamanda alıcam bi tırmalama tahtası dediğin gibi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
şöyle ufak bir update yapalım

https://snag.gy/pAOeVu.jpg
https://snag.gy/yHOLzW.jpg

şans efendi iyice dombili oldu. biraz fazla yemek vermiş olabiliriz sanki :D

yakında kısırlaştırılacak. ondan sonrası yapılması/yapılmaması gerekenlerle ilgili yazı vs var mı önerebileceğiniz? nelere dikkat etmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
haftasonu ufak bir photoshoot yaptık afkljasdfkl

https://i.imgur.com/O6fX1Np.jpg

https://i.imgur.com/f1z0gYB.jpg

https://i.imgur.com/9xjk1Sz.jpg

https://i.imgur.com/aOu7NZt.jpg

https://i.imgur.com/7nBjt1D.jpg

https://i.imgur.com/1bZLYkH.jpg

https://i.imgur.com/AoFEV70.jpg



şunlarda gif deneyleri ama otomatik oynattıramadım basarsınız artık bi zahmet üstlerine

https://i.imgur.com/JVBD7ul.gif

https://i.imgur.com/ijCQeZS.gif

https://i.imgur.com/pbHeNET.gif
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
bu hafta topları kestiriyoruz bizimkinin. baştaki agresifliği son zamanlarda iyice atmıştı üzerinden biraz bekletsem mi acaba diyodum ama tam kızgınlık dönemi zamanları gelmeden kısırlaştıralım dedim.

ulan düşündükçe benim canım yanıyo :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi mesela yarım saat seviyorum, ordan oraya atıyorum geliyo kucağımda sevdiriyo ediyo ondan sonra bi anda elleri kolları ısırmaya falan başlıyo. tırnak falan deli vuruyo. lan daha 5 saniye önce şuramı da sev buramı da sev yapıyodun şimdi niye kollarımı cırmıklıyosun manyak.

bunu son zamanlarda kırmıştık. biraz sert çıkmaya başlamıştım sanırım onun etkisi oldu biraz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...