Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

The Joker (2019)


paradoksalkedi

Öne çıkan mesajlar

Benim takip ettiğim Telegraph'tan Robbie Collin 4 yıldız vermişti. Ama Venedik prömiyerinde oldukça beğenilmişti. Salondaki izleyicinin tepkisi kollektif olabiliyor.

Alıntı

The dizzy, punch-drunk atmosphere after this morning’s loudly applauded screening at the Venice Film Festival mirrored the mood when Fight Club premiered here 20 years earlier, and critics tried to work out if the film was a sly critique of meathead fascism or a feature-length recruiting advert for it.

Şu kısmın can alıcı olduğunu düşünüyorum.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tamam : D 

hayır önce "dünyanın en iyi filimi de olsa asla islemiyeceyim filimdir... çünkü içinde bedmen yok diyorsun. sonra atatürksüz inönü olmaz diyorsun. (mükemmel parlak zeka bir argüman, sanki inönü villain atatürk protagonist lol)
sonra da onlarca review içinden iki yıldız olan birini getirip koyuyosun genel kanıymış "ben haklıydım işte" der gibi.

goldbären tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...

Joaquin Phoenix'e döktür demişler o da gerekeni yapmış. Film one man show adeta.

Ama Heath Ledge efekt inanılmaz cidden. Adam bir karekteri öyle bir yere getirdi ki hala etkileri sürüyor. Bazı yerlerde bana onu hatırlattı baya baya.

Bu arada müzikler de çok iyi. Bence filmi adım ileri taşıyan şeylerden biri. Hildur Guonadottir çernobilden sonra yine muazzam iş çıkarmış.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatırlatması tesadüf değil, yönetmen biraz kolaj gibi yapmış. Özellikle o filme gönderme var. Mesela aynı şekilde Robert de Niro'nun TV şovuna çıkmaya çalışan loser komedyeni canlandırdığı "The king of comedy" filmine de açık atıf var. Hatta De Niro seçimi sırf o film yüzünden gibime geliyor.

Bir de Charlie Chaplin'in baş karakteri olabilir diye düşünüyorum, zaten bağış gecesinde Chaplin filmi var ama Tramp karakteri sanki biraz esin kaynağı olmuş. Smile şarkısını da Chaplin, Modern Times (Asri Zamanlar) için bestelemiş bu arada, sonradan o melodi üstüne güfte yazılarak şarkı ortaya çıkmış.

Yönetmen youtube etkisini iyi harmanlamış ve etkileyici bir iş çıkarmış ancak filmde kendi imzasını göremedim. Bir de senaryoyu fazla ahlakçı buldum, onu da bir ara açarım belki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...