Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PS Cafe açmak istiyorum


Celtics

Öne çıkan mesajlar

Kendimize ait bir dükkan var 150 metre kare civarında, PS kafe açmak istiyoruz. Fiyatlar, maliyetler nasıl olur, sizce mantıklı bir yatırım olur mu? Başlangıç olarak 10 makine düşünüyoruz. FIFA, NBA, döğüş, araba oyunları falan doldurucaz. Mutfağımız da var orada ufak tefek bişiler satabiliriz. Dediğim gibi kirası yok. Bursa'da bu arada iş...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kira ve eleman gideri yok işte. Su, elektrik, doğalgaz... Her sene belli oyunlar, işte dualshock bozar ergenler, onları yenilersin her sene muhtemelen. Başka ne olacak ki? Televizyonu falan sayma, o ana sermayeden zaten. PS4'leri de ikinci elden 1000-1200 gibi toplayacağım oyunsuz temiz olanlardan. Televizyonla birlikte 30000 TL'ye onlara gömerim başlangıç oyunlarıyla birlikte. Dekor mekor desen 50000 TL'yi geçmez.

Saati kaç paradan yedirebilirim ama? İstanbulda ne kadar ortalam bi ps cafe?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Türkiye şartlarında çok lüks bir alanda bulunmuyorsanız Playstation cafelerde saatlik ücret 4 ila 6 TL arasındadır. Bu rakamların çok üzerine çıkmanızı tavsiye etmiyoruz. Ayrıca sonradan rakamı artırmak iyi değil, bu nedenle ilk etapta saatlik ücretinizi mutlaka belirleyin ve değiştirmeyin." said:



"İstanbul taksimde gittiğim bir cafe de PS4 ün saati 8 liraydı ve salon tıklım tıklım. Fiyatlar semtlere göre değişiyor." said:



Ayrıca kuracağın iş ile alakalı olarak sosyal medya, logo, web sitesi, reklam, kurumsa kimlik gibi ihtiyacın olabilecek işlerde benimle iletişime geçebilirsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

15 yaşındaki yeğene emanet edecem diyorsun da iş yoğunluğun saatlere göre dağılımı homojen şekilde olmaz. Yeğenin okuldan geldikten sonra iş yeri tıklım tıklımken bırakıp gidemezsin.

Donanım olarak da konsolların ve itibariyle oyunların periyodik olarak yenilenmesi gerekecek, eski konsolu oynamaya gelmez insanlar. Ha ne var, backward-compatible oluyor artık konsollar, eski oyunları da yeni konsolda oynatabilirsin.

1-2 PC ve fotokopi makinası da koyarsan oradan da belki 3-5 kuruş kar edebilirsin.

Hani dükkan senin olmasa ve kira gideri olsa ve televizyon/konsol gibi cihazların ikinci el piyasası olmasa bu dönem hiç girme derdim de kötü fikir değil. Batsan bile çok sıkıntı yaşamazsın muhtemelen ancak eksiden artıya geçmen yıllar sürecek muhtemelen saati 5-10 liradan kiralayacağın için ve baya emek gömmen gerekecek. Dükkanı kiraya verip kendin başka iş yapsan uzun vadede daha karlı olabilir.

Hani gider yok gibi duruyor ilk yatırım harici ama gelir de çok az olacak. Biraz daha piyasa araştırması yap işe girmeden önce derim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

metro, minibüs, otobüs durağının 50 metre üstünde. karşısında ortaokul var direkt. ama yolun altında - trigger'lanmayın on - yoğun kürt nüfusu var yoksul kesim - trigger'lanmayın off - onlar gelip içine sıçabilir yeğen varken sdjfsdf.

edit: kira değeri 1500-2000 tl gibi değişiyor. son kiracı 1500'den çıktı ama 2 sene önceki fiyat ve tanıdıktı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi maliyet kısmına bile iyi çalışmamışsın, işletme kısmı çok daha beter bunun bence sen tekrar bir düşün. biz 3 arkadaş çok araştırdık 3 sene önce açalım mı diye sonu çok bok yerlere çıkıyormuş işin. gece 2'de dükkandan çıkmak bilmeyen yılışık adamlar, bağırış çağırışa kızan komşular, serseriler, kavga edenler daha nicesi... üzerine sabahın köründe açmak gerekiyor, haftasonu bayram mayram çok daha beter çalışma saatleri olacak, bu şartlarda 15 yaşında çocuğa gerçekten ipsiz sapsız milyon tane adamın geldiği dükkanı bırakmak zaten hayal, sen kaldırabilecek misin böylesini?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi nasl seneler sürsün geri dönmesi.

50k maliyetmiş. 10 tane makine 5 liradan her biri günde en az 5 saat çalışır. (hafta sonları ve tatillerde falan x2 direkt).

e bu hesapla bir yılda parasını çıkartıyor. üstüne ucuz ürünlerden yapacağın tost vb. ile ps'den fazla para bile kazanırsın orada.

tost
sosisli
patates yap gitsin işte.

bizim zamanımızda bile gamer sayısı nispeten az iken böyle yerler full çekiyordu. şimdi oyuncu kitlesi baya büyüdü, story driven oyunlar bile inanılmaz tutmaya başladı TR'de. her türlü iş yapar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

maliyet 50bin olmaz sanmıyorum.

ikinci el PS4: 10 x 1300 = 13000
oyunlar: 10 ps4 x 200 x 5'er adet oyun = 10000
40 inch tv: 10 x 2000 = 20000

zaten etti sana 43000

gerisini hesaplamaya üşendim de, şöyle devam edebiliriz:

televizyon ve ps4'ler için 10 tane masa, 25 sandalye veya hatta mümkünse 10 tane falan 2'li koltuk veya
bunların kombinesi 2-3 tane VIP toşşanklı koltuklu ps4, 7-8 tane sandalyeli ps4

dekorasyon, tabela şu bu, ufak bir mutfağın olacak, en basitinden kola vs satacaksın bir buzdolabın falan olacak.

faturaların bedelini kenara ayıracaksın ve dokunmayacaksın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...