Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Unity ve gerçekler


Murray

Öne çıkan mesajlar

Öğrenirsin. Programlama bilmediğini varsayıyorum:

https://www.udemy.com/unitycourse/?couponCode=BenTristem.com

Bu adamın dersleri ünlü bayağı. Kupon falan bulup 3-5 dolara alabiliyosun fiyatına bakma. Bayağı anlatıyo ondan sonra sana süre veriyo şöyle böyle yap diye, ardından nasıl yapıldığını gösteriyor. Adım adım bayağı güzel, programlama bilsen de tavsiye ederim. Aynı adamın blender dersleri de var.

Yok programlama biliyorum direk unity3D odaklı bişey istiyorum diyorsan:

https://www.amazon.com/Unity-Action-Multiplatform-game-development/dp/1617294969

Bu kitap güzel ama 3D odaklı 2D olarak sınırlı anlatıyor. Programlama bildiğini varsaydığı için hiç temellerden bahsetmiyor vs. İkinci baskısını al(bul) ama daha yeni çıktı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 hafta sonra ...
Amacın ne çok önemli,

Yaşın genç ise lise mezunu ya da üniye yeni başlamışsan modelleme öğreneceksen buna deli gibi zaman ayırman lazım, internette çok fazla kaynak var amacın iyi bir noktaya gelmekse world class abilerden olacaksan hayatından 10000 satır harcaman lazım. Hayatının amacı bu değil sadece işimi görecek kadar bir şeyler göreyim diyorsan 2k diyelim :)

Basit bir oyun yapacak kadar unity öğreneyim diyorsan unity + basitçe c# çok rahat öğrenirsin. Kompleks bir şeyler yapacaksan yukardaki 10k saat kuralı burda da geçerli bu yüzden asap başlaman gerekir hobi olarak kalacaksa store'da çok fazla paket, tonla tutorial, hazır proje var bunlarla yürürsün.

lean startup diye bir şey var, başta zor bir şeyler yapmaya çalışma, ufak hedeflerin olsun başardıkça ve geliştikçe daha zor işlere girersin. her boku birden öğrenmeye çalışma, fikrin olacak kadar bilgin olur ama ilerleyemezsin, tecrübe etmedikçe, proje yapmadıkça okuya okuya da gelişemezsin. 0 dan bir şeyler yapmaya çalış tutorialları bitirince.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
https://www.bauidea.com/game-design/

Yukarıdaki programa girmek istiyorum ama kafamda deli sorular. Sektör genişliyor ve bu tür işler de artmakta. Desinger veya programcı değilim. Ps, ai, ae ve premiere kısmındayım. Fakat benim piyasa herkesin bir şekilde, bir yerinden tutması yüzünden eskisi gibi değil ve giderek ölmekte.

Sertifika programlarının da biraz para tuzağı olduğunu düşünüyorum ama sektör değiştirmek için biraz gerekli şeyler. Geri dönüş olarak bana ne katar bundan tam olarak emin değilim. Saat/içerik ve kazanım konusu da ayrı bir husus. Bu kadar saatte unity+unreal engine maya vs bunların bir arada öğrenilmesi elbette biraz hayal.

Bilemedim bir akıl versenize ya :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben udemyden 7, 8tane unity eğitmini inceledim (inceledimden kasıt baştan sonra izledim videoları) Hepsi de çocuklara elişi öğreten eski tv programları gibi. İzleyip aynısını yapabilirsin ama kendi oyununu yapacak altyapıyı vermiyor. (Bilerek öyle yaptıklarını düşünüyorum hatta)

Programcılıl altyapısı olmayanın sadece o eğitimlerle yapabileceğini sanmıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

samaella said:

arka sayfada kaldı :D


üzerinde bahçeşehir olan şeylerden uzak dur. para emcükleme yeri orası. şurdan 10günlük deneme ile "path" lere bak. güzel bir şekilde eğitime başlayabilirsin. hem adobe olsun, hem maya olsun.

araba modelleme

konser alanı modelleme

karakter boyama

bu üsttekileri pluralsight'dan eğitimle yapmıştım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...