Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi telefonu alsam thread


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Yersiz apple nefreti donmus yine baslikta.

Iphone 4'ten beri apple kullaniyorum, bilgisayarim mbp, esimin telefonu da iphone, airpods pro ve iwatch da var. Her isimi o kadar uyumlu ve kolay hallediyorum ki, aklima bile gelmiyor kullandigim cihazlarin islemci hiziymis, sd kartin 100gb'i 10 dolarmis falan. 

Bu saatten sonra iphone harici telefon almam icin sirketin cok aptal seyler yapmasi, su guzel ortami bozmasi falan lazim, ki mumkun gorunmuyor. 

100-200 dolar ucuz olacak diye konfordan vazgecmek akilci durmuyor. Yarin oburgun bilgisayarimi yeniledigimde ya da telefonumu degistirdigimde biliyorum ki her sey biraktigim gibi yeni alette devam edecek. 

Sirketin her urettigi urun size hitap etmiyor olabilir, mesela gidip prostand almak zorunda degilsiniz. Size hitap eden urunlerini alip rahat rahat kullanabilirsiniz.

Begenmiyorsaniz da almazsiniz bu kadar basit. Ama Huawei telefonunuzdan prostand boklayinca komik oluyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen kimsin konuda mesajin bile yok summon olmussun sdf

Ben suna karsilik yazdim;

Spoiler
On 30.08.2021 at 14:30, Pordakal dedi ki:

Tabi. Hafizayi 150 200 liraya hafıza kartı ile 2 3 katı hale getirebilecekken apple'a 1000 1500 lira bayılmak. Mmmm enfes.

Hic bir sekilde customization yapamamak, apple ne verdiyse onunla yetinmek, oooo harikaa.

Her update ile düşen işlemci hızı, eveeeeet

Sarj aleti veya powerbank'i yanından ayiramamak, sürekli yaninda cebinde bulunması, hell yea

Ve daha sayamayacagim bir sürü nedenden dolayı apple kullanabilirsiniz bence.

Apple'ın tek bi güzel yanı vardi, ekosistemi.ama artık tüm markalarda var o ekosistem.

Apple superdir, digerleri kotudur, bunu almayan aptaldir falan demedigime gore fanboy olmuyorum sanki? Nasil isimi gordugumu anlatmisim, varsa karsi argumanin duzgunce yaz konusalim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

25 dakika önce, zipzip dedi ki:

bende mi6 var, kız arkadaşımda iphone 11. onun kameradan sonra anladım ki benimkisi bayağı geri kalmış. iphone'u kamerada tokatlayan telefon var mı? diyelim ki max bütçe 10k.

iphone 12 al geç. 5g falan da var, bir tek bataryası bi tık ufak ama yine de çok rahat 1 günü çıkartıyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kendi açtığım telefon başlığı vardı gerçi ama ona değil, genel bir deneyim anlatımı olduğu için direk buraya yazmak istedim. yeni telefon alacak olursa felan bir fikir olur belki.

 

- OnePlus 5:
4 sene önce aldığım telefon. çıktığı sene amiral seviyesi telefonlarıyla kapışabilecek kadar iyi bir telefondu, çok ucuz bir fiyata satılıyordu. hatta "abiğ android telefonları performans olarak iPhone yanına bile yaklaşamaz yaağğ" diyenlere tokat atarmışçasına iPhone'a göre çok daha iyi performans, bellek kapasitesi, app'lar arasında geçiş ve pil ömrü sunuyordu.
eski kullandığım android telefonlara (HTC Wildfire, Samsung S2, Samsung Note 2, Samsung Note 4, Samsung S7 Edge) çok benzer bir tasarıma sahip olması, alışıp benimsememi de kolaylaştırdı. Pil ömrü çok iyiydi, kamerasındaki doğal White Balance ile fotoğraf çekmesine ayrıca bayılmıştım. tek bir eksiği var bence, o da kamerada image stabilization olması. OnePlus bence o zamandan beri onun kadar iyi bir model çıkarabilmiş değil, sadece ürünlerinin fiyatını yükseltiyor.

- iPhone 11 Pro Max:
iPhone'ların en sevmediğim özelliği pil ömrünün çok az olmasıydı. tamam anladık "iPhone modelleri Android telefonlarından çok daha performanslı yağğ" anladık anladık. Ancak 3-4 saat kullanabileceğim bir telefon bana ne faydası var? Android telefonları 7-8 saati zorlarken, Apple inatla küçük pil süreleri vermeye devam ediyordu.
iPhone 11 Pro Max benim açımdan bu alanda çok büyük bir devrim oldu bence. Apple'dan beklenmeyecek kadar iyi pil ömrü getirdiler. hatta sanıyorum şu an bile daha iyi pil ömrü sunabilen bir telefon çıkmadı.
Tabii bu telefonda çok ağır bir hayal kırıklığına uğradım, o da kameranın kötülüğü. şöyle ki, normalde iPhone kameraları hep "natural white balance" fotoğraf çekmesiyle ünlüdür. 11 PM hakkında izlediğim videolarda da hep bu konuda övgüler görüyordum. ama telefonu alıp kullanınca çok rahatsız edici bir sarı tint ile fotoğraf çektiğini gördüm. ayrıca sahneyi gereksiz derece yüksek brightness ile çekiyor ve bu yüzden biraz da karartarak fotoğraf çekmek gerekiyor. yeni HDR modası sanırım, renkleri gereksiz yere abartarak flat bir fotoğraf çekmesine neden oluyor. çok keyif alamıyorum bu telefonla fotoğraf çekerken.

"sarı tint" dediğim şeyi şu videoda iPhone 12 PM ile kıyaslarken görebilirsiniz:

 

- Samsung S21 5G:
OnePlus 5 tuşu bozuldu. Onu bir süredir upgrade etmeyi istiyordum ama niyeyse tüm firmalar bir sözleşme imzalamış gibi punch hole camera kullanıp kulaklık çıkışını kaldırmış durumda. uzun süre OnePlus 5 alternatifi aramama rağmen, tuşu bozulup açılmayınca mecburen başka bir telefona geçmem gerekti. o da S21 oldu.
aslında aklımda başka telefonlar vardı ama Türkiye'de hiçbir marka satılmıyor resmen, hangi markaya baksan satışı yok ve sinir bozucu.
daha da sinir bozucu olan, Samsung'un tüm dünyaya tam anlamıyla bir kazık atıyor olduğu. Snapdragon (tüm Android cihazlarında gördüğümüz işlemci) sadece Amerika'da satılıyor, Exynos modelleri ise geri kalan ülkelere satılıyor. ama Exynos modeli daha kötü fotoğraf çekiyor, daha düşük pil ömrü var, ve daha fazla ısınıyor. yani çakma Samsung Galaxy S21 almış gibi oluyorsun resmen. ama Amerika'da olmadığımız için mecburen bunu alıyoruz. ama Türkiye'de satılan telefon markalarına kıyasla içime en çok sinen kameraya sahip model yine bu oldu...

tabii bunda da şöyle bir sıkıntıyla karşılaştım. nedenini bilmiyorum ama çözerim umarım. ekrandan baktığımda gayet güzel bir fotoğraf çekiyormuşum gibi duruyor (hatta iPhone'dan çok daha iyi bu görüntü) ama çektiği fotoğrafa bakınca çok alakasız bir sonuç çıkıyor. iPhone'dan bile daha fazla distort olmuş görüyorum. saturation acayip abartılmış, HDR aşırı agresif hale gelmiş, white balance bozulmuş felan.
ekranda gayet güzel ayarladığım resim neden böyle sapıtarak kaydediliyor onu hiç anlamadım.
 

 

 

https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=8647&idPhone2=9846&idPhone3=10626

 

2 saat önce, neutrino dedi ki:

Yersiz apple nefreti donmus yine baslikta.

Iphone 4'ten beri apple kullaniyorum, bilgisayarim mbp, esimin telefonu da iphone, airpods pro ve iwatch da var. Her isimi o kadar uyumlu ve kolay hallediyorum ki, aklima bile gelmiyor kullandigim cihazlarin islemci hiziymis, sd kartin 100gb'i 10 dolarmis falan. 

Bu saatten sonra iphone harici telefon almam icin sirketin cok aptal seyler yapmasi, su guzel ortami bozmasi falan lazim, ki mumkun gorunmuyor. 

100-200 dolar ucuz olacak diye konfordan vazgecmek akilci durmuyor. Yarin oburgun bilgisayarimi yeniledigimde ya da telefonumu degistirdigimde biliyorum ki her sey biraktigim gibi yeni alette devam edecek. 

Sirketin her urettigi urun size hitap etmiyor olabilir, mesela gidip prostand almak zorunda degilsiniz. Size hitap eden urunlerini alip rahat rahat kullanabilirsiniz.

Begenmiyorsaniz da almazsiniz bu kadar basit.

 

şu Apple fanboyluğu ne zaman bitecek cidden çok merak ediyorum. hem "BU SAATTEN SONRA APPLE DIŞINDA ÜRÜN ALINMAZ!!!" diyorsun, sonra da "bir şirketin her ürettiği ürün size hitap etmiyorsa size hitap eden ürünlerini alıp kullanın" diyorsun.

Apple Fanboyların şu klişelerine hayranım. hep bir üstten bakma, hep bir moral highground'da olduğunu sanmak felan...

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adam o mesajda fanboyluk yapmamis ki, siz her zamanki gibi okudugunuzu anlamamissiniz. Ondan onceki mesajlarda durduk yere apple’a gomulmus. Kulakliktan vs. bahsederken pro stand cok guzel 999 dolar keh keh denilmis…

Neutrino da buna karsilik o mesaji yazmis. Bu saatten sonra baska bir telefon almam icin… diye basladigi cumlede de su an bir Apple environmentinde calistigini, telefonu degistirmesi icin gerekli seneryonun sirketin bu environmenti degistirmesi ve telefondan elde ettigi ek faydanin ortadan kalkmasi gerektigini falan soylemis ve dogru soylemis. 
 

2 3 tane apple urununu duzenli olarak bir arada kullanmiyorsaniz pek anlamazsiniz, hepsi birbirine senkron calisiyor. Tabletten, bilgisayardan telefon yanitlayabiliyorsunuz, facetime, mesaj falan kullanabiliyorsunuz. Notability gibi uygulamalariniz tum cihazlar icerisinde senkron halde. Tablette yazdiginiz not macbook’ta, cep telefonunda falan elinizin altinsa oluyor. Tabletinizi macbook’a tamamen wireless olarak ve hic ugrasmadan sahane bir 2. ekran yapabiliyorsunuz, takvimleriniz, alarmlariniz akliniza ne geiyorsa senkron yine… Aklima gelmeyen bir suru sey vardir da yani sadece iphone kullanmakla apple environmentinda iphone kullanmak ayni sey degil. O yuzden telefon secimini etkiliyor. 

Ben yillar icerisinde iphone 3g, iphone 4s, galaxy note 2, iphone 6s ve samsung s9 kullandim. Su an iphone 12 kullaniyorum. 4s doneminden beri de macbook air ve pro kullandim. Her androide gectigimde kendimi bu senkronizasyon meselesinin onemli olmadigina ikna ederek gectim. Her seferinde de pisman olup geri dondum. İsmini saydigim telefonlar icerisinde bu arada uzun donem kullanimda pil omru acisindan sorun yasadigim telefonlar hep samsunglardi. İlk basta iphone’lardan cok daha iyi oluyor performanslari ama 1 2 sene sonra %15i gorur gormez kapanmaya basliyorlar. Ustelik son modellerde pil degistirmek icin kasayi sokmek gerekiyor vs.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Ne istediğini iyi düşün işte, yıllarca iPad kullandıktan sonra ihtiyaçlarıma daha iyi cevap verdiği için Galaxy Tab S7'ye geçtim mesela. iPad'in daha iyi yanları var hala ama bu benim açımdan daha uygun. Telefonda da aynı, istediğim şeyleri en iyi flagship Samsung'lar veriyordu, onlardan aldım.

Budget Android alıp da Apple ile kıyaslarsanız tabii Apple daha iyi olur. Bu arada Samsung'un saatleri de tamamen işimi görüyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Var da işte stabil değil, bir şey yapıyorlar üç gün sonra vazgeçiyorlar. Samsung mesela bixby diye bir şey çıkartmış, 3-4 senede 50 kere değişti sistemi, sürekli update indirmeye çalışıyor, hiç bir işe yaramıyor. Yana bir de fiziksel tuş koymuşlar yanlışlıkla basıyorsun saçma sapan menüler açılıyor. Hadi tuşu kaldırdın diyelim, e bu sefer de yanda bir tane tuş işlevsiz, boşuna takılıyor? O tuşa iş atıyım diyorsun, google asistanı çağırsın mesela? Yok 50 tane ayar değiştir, rom at. Çıkan ilk update'te onu da değiştiriyorlar sonra.

Olay zaten apple'ın süper iyi yapması değil bu tarz işleri. Bir kere çıkartıyorlar, sonra o fikre sadık kalıyorlar, sonuna kadar zorluyorlar. Kullanıcı bir süre sonra alışıyor, o arada zaten onlar da o fikri çok iyi bir hale getirmiş oluyorlar. Bir de tabii ios + osx çok iyi çalışıyor. Aynı şey Windows ve Android ya da linux ve android için geçerli değil.

Bir de tabii çin telefonları özelinde abd yaptırımları hadisesi var. Hueawei çok güzel telefonlar yapıyordu, kardeşim falan kullanıyor, canavar gibi alet, senelerdir de stabil. Ama gidip yeni hueawei alsan google uygulamaları çalışmıyor, whatsapp yükleyemiyorsun. 2. eli yok falan filan.

İşin komik yanı, eskiden apple ürünleri çok pahalı olurdu, muadilleri ucuz olurdu. Artık durum öyle de değil. M1 macbook pro'lar mesela aynı performanstaki laptoplarla kafa kafaya neredeyse. Iphone 12 ile Samsung s22 arasında fiyat farkı yok gibi falan filan. Bir tek sanırım tabletlerde ipad'lerin pro modelleri çok pahalı alternatiflerine göre.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gergenin dediği ihtiyaç meselesi çok önemli. benim için en önemli kriter şarjın uzun gitmesi mesela. iphone zamanında zaten çöp idi bu konuda ama güncelleri bile benim kullandığım standartlarda değil. 2017'den beri senelerdir severek kullandığım lenovo p2 hunharca kullanma sonucu kırılmasaydı hala kullanmaya devam ediyor olurdum. aktif kullanarak 2-3 gün giden şarj ❤️ ben telefon alırken buradaki sıralamayı dikkate alıyorum daha çok: https://www.gsmarena.com/battery-test.php3 

ayfon alayım kafam rahat diyorsunuz da piyasadaki en pahalı telefonu önermek bana gereksiz geliyor. fiat'ın baz modelini mi alsak derken mercedes alın kafanız rahat olsun diyorsunuz. yarı fiyatındaki bir telefona karşı iphone daha iyi demeniz baya gereksiz gerçekten.

hele ki iphone'u hala 2010 senesinin 100 liralık android telefonlarıyla karşılaştırmaya çalışıyorsunuz daha kötü duruma düşüyorsunuz. telefonların teknolojisi de değişti artık, telefonda donmaymış ısınmaymış uzun zamandır hiç duymadığım görmediğim şikayetler. 1000 liralık a101 kampanya telefonlarından bahsediyorsanız haklısınız tabi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende bugun a52 alıcam hayırlısıyla. oyun oynamıyorum zaten,  a52 kamerası da aynı fiyatta ki telefonlara göre daha iyiymiş.bana yeter gibi gözüktü. öyle çok hunharca kullanmazsam ve telefonu kırma vs olmazsa 3-4 yıl götürür gibi. belki 5g erken gelirse değiştirme ihtiyacı olur 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...