Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi telefonu alsam thread


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

  • Genel Yönetici

Durun bir abi!

Yanlış telefonu alma. Redmi Note 10 yazıyor gönderdiğinin birinde, benim dediğim Mi Note 10. Farklı telefonlar bunlar: https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=10247&idPhone2=9936

Biri Amoled, biri IPS. Biri Mediatek, biri Snapdragon. Kameralar da çok farklı.

Amazon'da 5000 olması ondan olmasın? İki farklı telefona bakıyorsun sanki. Sahibinden'den alırsın, Mi yerine Redmi gelir sonra. Dolandırıcı bunlar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok canım sitseler sahibindenden almam. İnternetten amazon dışında sipariş vereceksem 3 kere düşünüyorum. Trendyol hepsiburada vs dahil.

Olm mobil cihaz konusunda cahilim dedim. Cahilim demedim. Anhora değilim olm ben. Bir konuda cahilsem cahil olduğumu kabul edip öğrenmeye çalışıyorum. Mobil cihazlara çok uzağım sadece.

16 dakika önce, GERGE dedi ki:

Amazon'da 5000 olması ondan olmasın? İki farklı telefona bakıyorsun sanki. Sahibinden'den alırsın, Mi yerine Redmi gelir sonra. Dolandırıcı bunlar.

Redmi linki yanlış gitmiş ama diğerindeki gibi Mi Note 10 olanlar da 3600-5300 aralığında geziyor işte. Anladığım kadarıyla 3600lükler global olup imei çakılmış olanlar(Garantisi biziz gardaş), 5300lükler TR olup Xiaomi garantili olanlar. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Şu önemli çakmalarda. Emin değilim bu arada.

Eğer IMEI çakmak için bootloader'ı açmak gerekiyorsa SafetyNet de gider. Netflix çalışmaz, bankacılık çalışmaz vb...

Öyle ucuz alacaksan elden alıp bootloaderı kontrol et. Marketten Netflix indirip birşey izlemeye çalışarak yapabilirsin bunu mesela. Widevine L1 gidiyor bootloader açılınca, oynamaz Netflix. Bu arada hiç inmiyor dahi olabilir, tam hatırlamıyorum.

Xiaomi Türkiye forumlarında hep banka çalışmıyor, Netflix çalışmıyor yazıyor insanlar. Böyle alıyor olabilirler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok bootloader açınca bankacılık gitmiyor root edince gidiyor onlar ama onu da magisk falan şeylerle çözüyorlar genelde. Redmi Note 7 var bende bootloader açık netflix izliyorum. Ama googleplay değil region hindistan yapıp kendi gelen storedan indirmiştim. Google play izin vermiyor region lock gibi bişi zırvalıyordu. Ha istediğim anda lock eder ilk haline getirebilirim fakat bu orijinal ürün olduğu için böyle. Exploit/root vs ile imei atılmış cihazlara bu işlemi yaparsan ya hiç açılmaz ya da imei uçar.
Kıssadan hisse amazondan al geç. Bu arada genpa rootlu cihazlar için sıkıntı etmiyor(du) garantiyi fakat evofone ihlal olarak görüyor(du) bunu da göz önünde bulundur. İleri de modding/kernel/custom rom vs işlerine girerim dersen.

Edit : Resmi servisler Genpa, Evofone ve OUNO https://www.mi.com/tr/service/warranty/ aldığın cihazda genelde TR garantili yazar ama çoğu kim veriyor garantisini sormadan söylemez. Bilgin olsun.

ad3m tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici

Bootloader açılınca SafetyNet güvenli değil, Widevine bundan sorun çıkartıyor. Aynı şekilde bankacılık programları da bazen SafetyNet yüzünden sorun çıakrtabiliyormuş. Yurtdışında örnekleri var yani.

Ben Pocophone'u açınca Widevine çalışmadı. Telefondan telefona fark ediyor bildiğim kadarıyla. Sertifikalar bootloader ile aynı yerde tutuluyor, bootloader değiştirince uçuyor. Belki unlock üzerine custom bootloader da yüklemek gerekiyordur bunun için? Emin değilim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bilmiyorum genelde şikayetler L1 den L3 e düşme hd stream yok falan üzerineydi ve genelde farklı romlar yükleyenlerin başına gelen olaylardı. Şimdi telefonu check ettim benim Redmi note 7: Wv L1 seviye,miui 11, bootloader açık. Ayrıca bu telefon için patchi de varmış hani root ile L1 yaptığın çok da önemli değilmiş neye dönüştüğü ?

Gerçi bunlar offtopic muhabbetler hiç sanmıyorum bu soruları soran adamın root falan işine gireceğini.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Telefonun boka sarınca (donanım eskiyince) ya da sıkılırsan girersin o işlere öyle atom parçalama işlemi yapmıyorsun zaten hepsi x birey/grup tarafından yazılmış toolları kullanarak doğru sıralama ile yükleme/aktivasyondan ibaret. Bootloader ya da root erişimi olduğundan telefonu kullanılmaz hale getirme ihtimalin var fakat anlatılanları doğru yaparsan (önemli partitionların orijinal yedekleri vs) çoğu zaman ışığı yanmayan telefonu da canlandırabiliyorsun.

Misal canavar gibi çalışan lg g2 var hala bende üzerinde custom rom var. Canavar gibi derken donanımı artık boktan yavaş tabi telefon ama stock romundan 5x falan daha hızlıdır ve basic işlemlerin hepsini sıkıntısız yapıyor.

Kısaca bloatware-free / max pil/işlem/ses/cam/temp vs performansı için olmazsa olmaz işlemlerden quote ettiklerin.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.10.2020 at 21:30, ahmedinejad dedi ki:

Benim se’yi kızım sağolsun ata ata parçaladı. Mecbur yeni telefon alacağım buna masraf yapmak istemiyorum artık. Redmi note 9s alacağım sanırım 3100’e. O bütçeye ondan daha iyi telefon var mi acaba? 

Aldım bunu. Baya iyi gözüktü gözüme. iOS'tan geçiş de kolay oldu baya. Ama safari ve uygulama şifreleri aktarilmiyormus. O sinir bozucu oldu. Arka kamerası iyi ön kamera iyi değil. Ama yazılımsal olarak falan iOS'taki kolayliga falan erişmiş neredeyse. Bütçesine göre sevdim ben. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...

Alakasız not:

Salı günü çekime gittim. Kanalın telefonunu almadım, kamera da almadım. Arkadaşla mi note 10 üzerinden çektik geldik. Kurguyu yapacak arkadaş "Afferim lan ilk defa çamur kalite görüntü göndermemişsiniz" dedi.

Teşekkürler Gerge. Bana kalsa hala napcam netcem diye düşünüyodum ?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bütçem yok iphone 11 alamam diyordum da Samsung note 10 plus'a aşık oldum şu sıralar. Çok güzel duruyor.

Muadili olarak Samsung s10 plus mevcut. arada pek fark yok s pen farkı var. ne derece kullanırım bilmiyorum.

splus'ı 2.el olarak 4000 civarına alabiliyorum.

one plus ise 7000 tl 

iphone'dan tamamen vazgeçtim çünkü telefon işi artık ekosistem işi de oldu. Apple ürünlerine para yetişmez.

önceliğim kaliteli fotoğraf çekmek. Oyun falan oynamam, iş olayım da yok şu kadar pil gitsin falan dertlerim yok. 

bLackcha0s tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bende yeni mi 9t pro aldım. Xiaomi çin malı sağlam olmaz diye on yargı vardı ama telefonu elime alınca geçti o ön yargı. Zaten ios hater olarak sony dışında bir seçenek yok oda sony'nin yeni modeller uygun değildi bana. 

Önceki telefon sony x compact ti, alırken demiştim bunun pilini değiştirip 4 sene kullanırım ama full ekran telefon olayı devrim gibi bir şey oldu. Bir senede nokia 3650 gibi bişey haline geldi x compact. Bu telefonu 8 gb ram li aldım, bu sefer kararlıyım holographic görüntü oluşturan telefonlar çıkmadıkça 6 sene kullanırım hatta yedek orjinal pilide sipariş vercem dursun kenarda. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi kesinlikle sağlam geçen telefonum koltuktan yere fırlatıldı kırılmaması imkansız bi fırlatma şekli ve sert zemine düşmesine rağmen hiç bişey olmadı üstünde dandik telefonla gelen kılıfı vardı sadece. Ekran kilit açılırken titriyo sadece ama kesinlikle kırılması gerekirdi

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zaten sağlamlığı belirleyen malzeme kalitesi ve nasıl montaj edildiği. Günümüzde zor bişey değil sağlam malzemeyi sağlam şekilde monte etmek. Bu tip telefonlarda sıkıntı kalite kontrolde oluyor. Mesela mi 9 serisinde ghost touch sorunu oluyormuş ama hepsinde değil. Ben ikinci el aldım ghost touch sorunu olmadığına emin olup. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 30.11.2020 at 19:26, bLackcha0s dedi ki:

önceliğim kaliteli fotoğraf çekmek. Oyun falan oynamam, iş olayım da yok şu kadar pil gitsin falan dertlerim yok. 

Ben daha yeni aynı amaçla telefon almıştım. Gerge sayesinde mi note 10 aldım. Kamerasından çok memnunum. Bizim videoeditörümüz de memnun. 2 haftada 3 çekim yaptık. NŞA'da telefonla gittiğimizde "Adam gibi kamerayla gidip çekin şu videoları" diye mızıklayan hatun 3tür şikayet etmiyor. 

Aklında bulunsun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...