Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi telefonu alsam thread


-Deno-

Öne çıkan mesajlar

Donanım bölümündeki sticky Topla thread'i başlığı benzeri bir thread olsun diye düşündüm. Bakıyorum sürüyle başlık açılıyor hangi telefonu alsam, x vs. y şeklinde. Hazır benim de sormayı planladığım şeyler varken iyi olur dedim.

Hem tek thread'de bu tarz soruları toplarsak benzer karşılaştırmalar/sorular hakkında da daha az aramaya gerek duyulur.

Benim şöyle bir sorum olacak;

3 yıldır Samsung S6 kullanıyorum. Çok da memnunum, hala güncel bir çok uygulamada hemen hemen sorunsuz çalışıyor. Ancak haliyle bataryası baya gg oldu, günde 3 kez falan şarj etmem gerekiyor. Hiç bişi yapmadan bile tıkır tıkır azalıyor şarj. Bununla birlikte ufaktan eski kalmaya başladı günümüz telefonlarına göre, uygulamalarda hala çok sıkıntı yaşamasam da ısınma, kasmalar oluyor.

Bu vesileyle telefonu değiştireyim diyorum. Aklımda yakın zamana kadar 2 telefon vardı, Samsung S9 Plus ve Huawei P20 Pro. Aşağı yukarı benzer bu ikisinin fiyatı, P20 Pro bir tık daha pahalı. Hafta sonu Teknosa'da yanlış hatırlamıyorsam S9 Plus 4.800, P20 Pro 4.900 gibi bir şeydi. Oradaki adam bi kampanyadan bahsetti, kampanya kapsamında benim telefonu 650 TL'ye alıyorlar eğer bu iki telefondan birini alacaksam. 4.150 - 4.250 gibi bir şeye geliyorlar yani (hala bitmemiştir umarım, adam bitebilir dedi)

Tam iyi bari falan diyordum ki, adam Note 9 düşünmez misiniz dedi. Ben de dedim 6.500 çok, o kadar çıkamam. Onun üstüne adam dedi ki eğer Note 9 alırsanız sizin telefona 1.350 TL veriyoruz. Note 9 da 5.150 TL'ye geliyor yani.

Epey arada kaldım, benim S6'ya Yazıcıoğlu'nda bile 1.000 TL veren çıkmaz diyordum çünkü. Öte yandan bedelli askerlik, PS4 falan biraz yordu bütçeyi. Telefonda da taksit yok keza. Beklesem mi, yoksa fiyatlar hepten coşmadan alsam mı bilemedim.

Genelde her markanın baba modellerinden tercih edip uzun yıllar kullanma taraftarıyım, yok A7'ymiş, Lite'mış pek düşünmüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi note 9 ben de çok baktım, ama 512 gb lık versiyonu almak asıl mantıklı olan 1000 lira fark verip, 8 gb ram var alette 128 gblık olandan fark olarak, hem sd card almana gerek kalmıyor aradaki farka her türlü değer.

cumartesi günü vatanda 128 gb s9 plusı 5188 TL'ye buldum. p20 pro ile ikisi arasında çok kalmıştım ama tatava yapmadım gittim aldım samsungu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...
S9 plus icin p20 pro'dan daha iyi diyorlar cekim kalitesine.

Ben de neredeyse 2 aydir s9 kullaniyorum. 3600'e mi ne almistim. 4gb ram var 9plus'tan farkli olarak ama inanilmaz memnunum. Tek sikintim infinity screen mi ne dalgaysa iste arada kenarlara degiyor elimin telefonu tutan kisimlar ve bok oluyor yazdiklarim.

Kamerasi iyi bayagi, pili az da kullansam cok da kullansam bir gun gidiyor.

Bir hafta boyunca usb tethering kullandim, iphone 6s yaniyordu 10dk'lik kullanimda, bunda saatlerce sikinti yasamadim.

Bir de kulaklik girisi var samsunglarda, p20 serisi de yok diye hatirliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

deadwoll said:

S9 plus icin p20 pro'dan daha iyi diyorlar cekim kalitesine.


Ben de aksine sony a6300 den bile iyi oldugunu okudum p20 pro nun.
Ki doğru olabilir, bi bendeki a6000 ile cektigim fotolara bakiyorum bi de p20 pro ile cekilenlere, p20 pro fark atiyor a6000 e resmen


https://www.dxomark.com/category/mobile-reviews/

p20 pro baya en iyi kameraya sahip şu an, pili de iyi 4k mah. şekli de hoşuma gidiyor ben p20 pro al derim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben karşılaştırma izlediydim. Kağıt üzerinde huawei'nin spec'i çok daha iyi s9+'dan ama s9+'ın fotoları daha iyi görünüyordu.

Kendim de elime alıp karşılaştırdım tabii her iki telefonu da, telefon ekranından fotoğraf kalitesi kıyaslamak komik olur.

Giriş seviyesi dslr ya da aynasızların işi artık çok zor, telefonlar bayağı iyi çekiyor. Optik zoom vs. de yaygınlaşmaya başladı artık. Casual olarak fotoğraf çeken birisinin gidip fotoğraf makinesine 600 700 dolar vermesinin pek bir anlamı kalmadı bugünlerde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen düşük ışıkta pozlamayı yeterli tutmak için tripod falan lazım dslr'a, yoksa ISO basayım aydınlık çıksın diyince felaket grain oluyor. Telefonda post processing kendi hallediyor her şeyi. Akşam koyarım üşenmezsem bir tane örnek.

Telefonun olayı boyutu, dslr'ın gövde zaten ağır ve büyük; yanına tripod, lens, filtre falan derken bir sırt çantasını sırf ona ayırmak gerekiyor. Ben artık dslr'ı yanıma almıyorum arabayla seyahat etmeyeceksem. Telefon + gopro her işimi görüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...