Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gaming for +30


Grego

Öne çıkan mesajlar

ayrı başlıklarda aynı anda bir bıkkınlık olarak hortladığını görünce, bununla nasıl mücadele edilirin üzerine bir konuşmak istedim.

bundan yaklaşık bir 3-4 ay önce, iş sebebiyle başlayıp, yıllar süren mac ve konsol plebliğimden arınıp, dolar daha 4 lerdeyken kendime bir oyun bilgisayarı aldım. çünkü nasıl da özlemiştim oyun başında saatler geçirmeyi. planım man cave e kapanıp, saatlerce oynayabilmekti.

AMA OLMADI.

artık eskisi kadar oynayamadığımı farkettim. öyküler, hikayeler o kadar içine çekemedi. hastası olacağım detaylar, öf bununlamı uğraşacağıma döndü. ekrana o kadar uzun süre bakınca baş ağrısı başladı. eskisi gibi değil de, ne eskisi gibi değil. eskisi dediğim, şundan 2-3 sene öncesine kadar olan haftalık oyun saatimi bile artık çıkaramamak. çabuk sıkılıp kalkıyorum her türlü oyunun başından. ha kalkıyorum da, faydalı bir şey mi yapıyorum yok, oyun oynamaktan daha da saçma şeylere harcanıyor kişisel zaman.

iyi oyun yok eskisi gibi nostaljisi yapmayım hiç, frostpunk, factorio, witcher mesela baya vakit harcattı kendine son dönemde. lan hatta gow duruyor oyna beni diye, ps4 melülü melül bakıyor, kolunu bulup açmaya üşenmek? bir an gaza gelip vr aldım, resident evil ile birlikte, lan çok da güzel oldu tırsa tırsa oynamak ama kafama takmaya üşeniyorum arkadaş.

ne oluyor, yaşlanıyor muyuz, atari 2600 un yanmış adaptör kokusu burnumda, nereye gidiyor gaming :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

35 deviren çoğu yaşıtın aksine, ben hala bekar. aile hayatım yok o anlamda. farklı bir şehirde yaşadığımı için normal aile git gellerine de immuneyim. evim işe çok yakın, 18.15 te evde olabiliyor, sabah alarm kurmadan işe gidebiliyorum. ortalamanın biraz üstünde gelirim var, istediğim oyunu sırf istedim diye alabiliyorum.

yani tüm öğrencilik yılları boyunca, oyunlarımı, araya dereye sıkıştırarak başında sabahlayıp, ertesinde zombi gibi gezdiğim yılların aksine, tam bir asosyal olmak için elimde tüm imkanlar hazır ve kuruluyken, 1-2 saat nadir geçiyorum.

nasılsın diye sorulduğunda canı istemiyorsa cevap vermeyen asosyal benliğimi 4 cd lik silent hill room a gömmeyi hayal eden ben, ortam çocuğuna döndüm. oturamıyorum ekran başına amk.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benzer problemler bende de var. Zaten 7.3- 8 de eve geliyorum, ne ara yemek yiyip, ne ara duş alıp, ne ara oyun oynayacağım. Spora bile vakit ayıramaz oldum. Vakit sıkıntısına ek olarak:

Comptetitive fps bünye kaldırmıyor, bıraktım cs go yu bu yüzden. O sinir stres focuslanma saatlerce falan öyle yoruyor ki, sabah mal gibi kalkıyorum.

Hikayeler de keza aynı şekilde, içine çekmiyor artık. Witcher 3 ve fallout 4 aldım ve oynayamadım abi, BAYDI.

Şuan sadece 2 el hots atıp kalkıyorum, onun bile fazlası bayıyor.

En son sarıp uzun oynayabildiğim oyun Rust olmuştu geçen sene, şimdi fallout ın survival mmo su çıkıyormuş onu bir deneyeceğim.

Sonuç, evet yaşlılıktan ve vakitsizlikten oyun performansı düşüyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gow'a kadar çok uzun süredir herşeyiyle içine çeken ve ulaşabildiğim ilk anda başına oturtan bi oyun olmamıştı beni. gow dışında hiç oyun yok resmen koşayım hemen oturayım başına bütün akşam oynayayım derdirten beni. mhw oynuyorum bu ara sadece. o da ztn bi monster kes ondan sora 1 saat telefonda-internette takıl sora aa ds'in pili bitmiş dur şunu şarja takayım 1 monster daha keseyim ve uyku şekilde devam ediyor bu :D

haftasonları pc'me kavuşuyorum ama oynadığım hiçbişi yok alette. steamden en son pubg almıştım ilk çıktığında. sonrasında hiç oyun almadım sanırım. pubg de baydı ztn artık. 2 ay olmuştur en son oynayalı.

https://www.f5haber.com/newsFiles/galeri/2017/4/23/22646/22646_563018.jpg

ha bi de switch var evet ama her hafta toplamda 8 saat uçakta 3 4 saatte havalimanı ve bilimum yollarda geçirdiğim için en çok switch oynuyorum sanırım. zelda bittiğinde bu kadar saracak bi oyun bulabilirim umarım. 300 saat oldu daha hikayenin yarısını yapmamışımdır heralde. muhteşem bişi. canım sıkılınca da 2 el mario kart atıyorum bitti gitti. şu pil teknolojisini artık bi yenilesinlerde 10 15 saat giden switch yapsınlar ozmn fit olurum tamamen el konsoluna geçişe. switch resmen olabileceğini gösterdi bunun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende hiç olmadı ya. eskisi neyse aynı. tabi vakit olmuyor iş gereği falan ya da hafta içi geliyorsun yorgunluktan odaklanamama oluyor ama o zaman da hots, ow fln atıyorum fdga bayramda mesela aralıksız 7 gün oyun oynadım. pazarları genelde full oyun oynarım fln.

benim oyunu azaltmam kendi kendine olmaz gibi geliyor ya. evlenicem çocuk yapıcam fln o zaman anca. daha geçen gün 30 oldum belki de ondandır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

31 yasima girdigim su senenin nisan ayina kadar "yea ben yine bos vaktimin %80'ini makine basinda geciririm heralde, oyunsuz yapamamm en kotu consolefag olurum" diyodum, su an oynadigim tek oyun sudoku.

Bi suredir zaten casual olmayan her oyunu oynamamin sebebinin FOMO olduguna kanaat getirmistim ki su anki halim de onu kanitlar vaziyette. Hicbirini oynayasim gelmiyo artik, aciyorum 5 dakika oynuyorum gina geliyo kapatiyorum.

Ha niche oyunlarda cok mu farkli, degil. Hic acmiyorum sdljkgfhd

Yakin zamanda nisanlanip ayri eve falan cikicam, oyunu ancak kizla birlikte oynayabilirim heralde HotS'tur Diablo'dur console'dur falan.

Oyunlarla tanisali 25 yil oldu, araliksiz oynuyorum, vaktimin %95'i bilgisayar basinda gecti, o yuzden su an beni en cok sasirtan sey bu durumdan hic sikayetci olmamam, ya keske vakit bulsam da oynasam dememem. Hayat cok garip usta
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eldar said:

Nisan ayında n'oldu, kolun mu koptu?


Is degistirdim, oraya gidis gelis icin her gun 4+ saatim yollarda gecti, bi yandan kiz arkadasima vakit ayirmaya calistim falan derken hic oyun oynayamaz hale geldim o donem.

Sonra isi geri degistirdim, su an full remote calisiyorum falan ama farketmedi yani, remote da olsam evde duramiyorum artik dsfg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Giovanni said:

Bir de pasif bir dinlence içinde olmak istiyorum oyun dediğin bir tür mücadele bir tür emek yani sonuçta?


abi evet işte. hiç bir zaman azılı bir strateji oyuncusu olmadım. eskiden commandos falan severdim ama total war yada age of gibi oyunlar hiç çekmedi beni. turn based dışında böyle yormayacak oyunlar yerine hep fps, fast paced oyunlara kaydı gözüm. hala daha da öyleyim ama artık kafam kaldırmıyo cidden. genelde 30 45 dakika arası oyunu oynayıp ondan sonra kafa dalgınlığı ile ya laptopa yada telefona dalıyorum pause screen sırasında :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:

eldar said:

Nisan ayında n'oldu, kolun mu koptu?


Is degistirdim, oraya gidis gelis icin her gun 4+ saatim yollarda gecti, bi yandan kiz arkadasima vakit ayirmaya calistim falan derken hic oyun oynayamaz hale geldim o donem.

Sonra isi geri degistirdim, su an full remote calisiyorum falan ama farketmedi yani, remote da olsam evde duramiyorum artik dsfg


Merak etme, geçer :D.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun oynama keyfi değişmese de, oynadığın oyun tarzları ve verdiğin emek değişiyor.

Mesela WoW expansionu çıktı, şansıma iş başı yapmayı bekliyorum evdeyim full, ona rağmen sadece 1 karakter kastım sadece 2 haftada ve bilimum falan farm yapma olaylarını da es geçiyorum.

Eskiden olacaktı da, 3 char fullemiştim şimdiye üstüne deli gibi gold falan kasmıştım herhalde.

Sandbox oyunlar da keyif vermiyor son zamanlarda enteresan şekilde. Eskiden en sevdiğim tycoon tarzı oyunlar şu anda çok büyük zaman israfı gibi geliyor. Diablo 3 gibi mindless grind oyunlar daha iyi gidiyor çalışırken. Efor sarfetmeden dinlendiren oyunlar lazım bu saatten sonra sanırım..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben en çok işten geldikten sonra oynuyorum. gelip yemek yeme falan sonra oturup 1-2 saat birşeyler oynuyorum güzel oluyor öyle. tatil günleri falan hayatta oynayasım gelmiyor. sunless sea-skies i indirdim bir ton yazı hayatta okuyasım gelmiyor. umut sarıkaya karikaturu vardı hadi esc ye bas geç diyordu aynen o moda girdim. eskiden en hikayeli yazılı oyunları oynardım planescapei bütün questleri bitirerek falan bitirirdim yılda bir, artık hayatta yani.

stories untold'u baya iyi diye okudum, oynayayım dedim abuk sabuk bulmacalar komutlar falan. bu tarz oyunları biliyorum bulmacaları aglatıyor sonradan çözünce vay be diyecegin hikaye geliyor. ama o döngüyü çekecek hal kalmamış artık, biraz oynadıktan sonra youtube dan baktım neymiş mevzusu diye baya güzel aslında gameplay ile senaryoyu iyi yedirmişler birbirine. ama yani o konuyu yakalamak için 2-3 günümü harcamak yerine 2 saatlik videosunu tercih ettim. twitter gençligi gibi 150 karakterde verecegini ver başka vaktim-ilgim yok tripleri.

competive-online gaming falan mümkün oldugunca uzak durdum kitap-film gibi anlatacak birşeyi olan oyunlara girdim hep (dota-lol ayrı onlardan kaçamadım). halen onları tercih ediyorum ama uzakta taktikleri dikkatimden kaçamıyor artık. nier i oynuyorum baya güzel oyun ama sürekli farklı binalara koşturtup bir 5. kata çıkarıyor seni tamam anladım hikayeyi sokmak için savaşta tutmayı veya gameplay sunmak istiyorsun da gerek yok yani moduna giriyorum.

zaten artık normal modda bir deniyorum bakıyorum kastırıyor direkt easy moda geçiyorum gerek yok çünkü kendimi yıpratmaya. sade dark souls yaptırmadı serefsiz get gud mevzusuna girmek zorund kaldım hepsini bitirmek için.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ne olursa olsun, dışarda olmazsam iş için vs, evde 1 2 saatimi wowa ayırıyorum yatmadan. Ya çiçek topluyorum ya bişi. Hafta sonu da bekar olduğumdan 4 5 saat gömebiliyorum. Sonrası film dizi dışarısı olarak geçiyor. Oyun ajansında çalışıyorum bir de tabii ama oyun işi ile uğraşmak sürekli oyun oynamak ve oyun oynayıp para kazanmaktan çok daha başka bir konu. Yine sonuçta bir ürünün var ve en iyi şekilde reklamını yapıp KPI'larını tutturman gerekiyor. O nedenle işten çıkınca yine oyunla kafa dağıtıyorum :).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...