Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doom Eternal


Cd-

Öne çıkan mesajlar

On 05.03.2020 at 17:21, goldbären dedi ki:

SldynMc.png

lol bi de fps modu falan olup oyunu 4 sene sonra anca açan fukaralar var lelelell toplel ezique

 

On 05.03.2020 at 18:26, Xenocide dedi ki:

doom 2016'yı nightmare'de bitirmeyen ben fps oyuncusuyum demesin tıstıs

 

anca kalofduti oynayan casual falan olabilir.

 

hiç oynamayan zaten peheyy... 

 

sanırım silph, gold ile xeno'yu bir oyunda 2'ye 1 mapte 40'a 0 felan yenmiş.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Qiy24dp.jpg

 

saçının siyah olması dışında benziyo aslında. niye siyah yapmışlar ki...

 

Dün bitirdim oyunu. İnanılmazdı ya. çok zorlandım ama acayip keyif aldım. hele son boss fightı 2 ayrı günde bitirdim yani, öl öl öl öl yıldım, sonra tekrar dsfgh 

 NIGHTMARE YAAAĞNİ YANLIŞH OLMASIN

 

ha bi de prensip gereği sentinel armor açmadım. o ne öyle ölen bebelere hile gibi.

Xenocide tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 yıl sonra ...

bu oyunun no melee modu yok mu ya? hp ve ammo %80 melee'den geliyor, bir bölüm oynadım ama sıkıldım 2 tane vur üçüncüye melee bas sisteminden. old school shooter oynayayım dedim başka birşey olmuş gameplay. shooting kısmı iyi de cacodemona ammoyu bitirip gidip başkasına chainsaw basmak filan benim 90'ları yadetmeme limon suyu sıktı.

doom diye yükledik, asscreed mario god of war çıktı. kim 1991 mario land’den quadro dash’i çalıp doom’a koyduysa bir daha ömür boyu sektörde iş bulamasın inşallah. ikinci bölümü bitirip sileceğim herhalde.

aynı yeri 6-7 kere zıplayıp en baştan geri dönüp varacağım yere 10cm kala gene aşağı düşünce kapadım. bu kadar büyük hayalkırıklığı bir oyun uzun yıllardır görmemiştim.

sildim. wolfenstein’ı fason yaptırıp gene de şundan 100 kat iyi olması cidden inanılmaz. iyi ki gaza gelip almamışım, modeme ve ssd'ye üzüldüm.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doom eternalda beni sıkan tek şey, çok fazla platform elementi koymuş olmalarıydı. Doom 2016'yı o açıdan daha çok beğenmiştim. Yine eğlenceli ama biraz atmosferden uzaklaştırıyor habire hopla zıpla ordan oraya uç havada double jump yapıp karşıdaki barı tut falan.

yoksa çogzel oyun valla.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani evet chainsaw ve yumruk her ne kadar can sıksa da oynayacaktım ama platforming benim için dealbreaker oldu.  double dash ile sopadan zıpla, havadaki dash resi kap sonra double dashi beceremedim ve sildim çünkü her düştüğünde birkaç daha kolay platforming daha yaptırıyordu öncesinde. mario yüklerim bunu istesem, asscreedlerde bile böyle birşey yok yani.

gamepasse ekleselermiş öncekine bakardım da sadece bu var. para da asla vermem şunu gördükten sonra, güvenimi sıfırladı oyun adamlara. tek övgüm grafiğe, çok iyi motor yapmışlar her ne kadar gene dar ve kapalı alan da olsa, verimli çalışıyor. onu pazarlasınlar üstünde oturacaklarına.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abartmadan yerinde kullanılmış ve hiç zorlamayan zıplamalar, yoğun combatların arasında güzel nefes alma periyodları olarak çok iyi düşünülmüş ve çok iyi hayata geçirilmiş, olmasaydı oyun çok daha sıkıcı olurdu.

Ammo darlığına gelirsek de ben çok sıkıntı çekmedim. Ha comboyla bitirmek eğlenceli olduğu için tercih ettim tabi. Siz dağa taşamı sıktınız mermileri, naptınız? Son yılların en iyi aksiyon oyunu pcdeki.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"abartmadan"

"yerinde"

"zorlamayan"

"nefes alma periyodu"

bunların hepsi ayrı yanlış. abartılmış, yersiz, zor ve nefes alma değil nefes verdirme şeklinde, doom'un buna ihtiyacı da yok, formülünde de yok. nefes almak çok lazımsa esc'ye basarım veya oyunu kaparım 25 yıl önce yaptığım gibi. oyun sıkıcı, bunun sebebi de shooterlığını unutup mario/god of war olmaya çalışması. özendikleri oyunların hiçbiri doom'dan iyi değil, gelip doom skiniyle başka birşey sunmuşlar konsol nesillerine.

melee sıkıcı, ilk yarım saatte baydı o instagib animasyonlarını seyretmek. oyun her bullet sponge düşman yanına 10 tane trash koyuyor zaten, bunların maksadı ammo/health packlik zaten başka bir işlevleri yok. bu packlerin yürümeyenini etrafa koyarsın, spongelığı da azaltıp yerine gerçekten dövüşen mob koyarsın. 5kmph hızla sürünen iskelete basıp ammo/hp toplamak shooting de değil, keyifli de değil, doom da değil. son yılların en overrated oyunu olmuş pc'deki.

ammo 'darlığı' bahsi geçmedi, ammo toplama şekli eleştirildi, ikisini karıştırmamak lazım. gene bölüm içi ilerleme şekli aynı şekilde sorun. eski oyunlardaki tek sorun bazen key toplamayı gereksiz uzatırdı, burada hollywood reimagining yapalım derken iyice unutmuşlar ne oyun olduğunu. carmack'ı çağırsınlar da o anlatsın.

sildim burada işte, iğrenç. şu oyuna fps demeye bile utanırım.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kötüyse kötü, yapacak birşey yok. güzel yapsalarmış 2.5 metacritic de olsa güzel derdim. yaptığım eleştirileri paylaşan bayağı insan da gördüm bakınınca, tek benim söylediğim birşey değil.

oyuna karşı hiç önyargım yoktu, hatta büyük heyecanla başladım. bir oyunun kendinden uninstall bastıracak kadar tiksindirebilmesi nadir bir durum. external'a filan yedekleyip koyarım normalde ileride tekrar bakmak için başka zaman.

horde mode filan diğer şeyleri de denedim ama çekilecek eziyet değil. silme kayıp. o rating'lere kanıp para vermemişim neyse ki, indirimlerden almayı düşünmüştüm 2-3 kere. altıncı hissim önlemiş.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11 saat önce, Scalanova dedi ki:

%93 steam

88 - 8.8 metacritic / opencritic, %95 google vs vs vs kullanici ve pro reviewler.

biraz fazla gomdun Sam ? 

 

 

Sam haklı. Doom 2016 rebootundaki bazı saçma sapan konsol bebesi özellikleri tuttu diye Doom Eternal'da bu özellikleri 11'e çıkarmışlar (Spinal Tap) ve çoğu yerde Doom Eternal'ın fazla karikatürize olduğu eleştirisi okudum. Sevmeyen çok kişi var ama reklam kökleyince 80+ puanları rahat kapabiliyorsun.

Metacritic'te 88 alması bir anlam ifade etmiyor. Halo gibi uyduruk bir oyunun 97, Oblivion gibi uyduruk bir oyunun 94, Dragon Age II gibi uyduruk bir oyunun 82 alabildiği bir platformdan bahsediyoruz. 

 

10 saat önce, Silphatos dedi ki:

uzaktan 10 yakından 2.5

 

sen önce CS'de adam vur da, sonra bana laf edersin ?

taşı diye getirdik kendini taşıttırdın.

Bone tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yani ben de eleştirilere katılmakla beraber abartılı olduğunu da söylemem lazım. Evet platforming bayıyor bazen, evet özellikle o videodaki yerde ben de ananın şeyi demiştim. Evet karikatürize durumu da var (doom guy karakterini gereksiz konuşturdukları 2-3 sahne var, bir de bi yere girdiğimizde oradaki personel bizden aşırı korkuyor falan, resmen bebeleri coşturmak için konmuş tuhaf sahneler) LAKİN, aşırı eğlenerek bitirmiştim. Tabi bunda Doom 2016'ya doymamış olmamın etkisi olabilir, oyunun combat matematiğini çok başarılı buluyor olmam da olabilir. Ama kesinlikle kötü bi oyun değil.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...