Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Antalya'da olan patiler ?


Kithnos

Öne çıkan mesajlar

https://www.google.com.tr/search?q=Antalya+sisci+kadirin+yeri&oq=Antalya+sisci+kadirin+yeri&aqs=chrome..69i57.11629j1j7&client=ms-android-blackberry&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#trex=m_t:lcl_akp,rc_f:nav,rc_ludocids:7035662727371260329,rc_q:Volkan%2520%25C5%259Ei%25C5%259F%25C3%25A7i%2520Kadirin%2520Yeri,ru_q:Volkan%2520%25C5%259Ei%25C5%259F%25C3%25A7i%2520Kadirin%2520Yeri

Burda köfte yiyebilirsin, aç aç gezilmez
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yerleşme için.
Hangi bölgeleri, semtleri daha kaliteli, nerelerdeki evlere öncelikli bakayım, oradakiler şehrin nesinden memnun, nesinden değil, davulun sesi uzaktan mı hoş geliyor v.s. gibi sorularım var doğal olarak :)

Şehrin merkezinde yaşamam gerekmemekle birlikte merkez ve civarı yerlere bakıyorum şimdilik. Her türlü tavsiye ve veya yoruma ulaşıp ona göre araştırmamı yapmaya çalışıyorum yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Toplu taşıma derdi olmaz, araba olacak.
duacı, yeniköy tarafına bir bakayım.
Kepez herhalde en dandik yeriymiş. Varoş falan diyorlar, doğru mu ? Ona yakın olmasın la öyleyse :)

Güzeloba ve Lara'ya bakıyordum ben de daha çok. Zaten dünden beri araştırıyorum, denize yakın ve görece hem sakin hem merkeze yakın olarak orası gibi geldi. Çok da bir fikrim yok tabi, internetten aldığım bilgi, sahibinden ilanları, google maps/earth falan ile gidiyorum şimdilik.

Edit : Duacı, Yeniköy falan bana yaramaz gibi ya. Biraz alakasız yerler gibi geldi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kepez altına bakma hiç haklılar o konuda. Üniversite boyunca Duacıda oturdum annemle. Müstakil bahçeli geniş bir (genişten kastım minimum 250 m2 gibi düşün) evdi.Köpeklerle kafanı dinleyeceğin, sessiz, sakin tam emekli kafasındaki bir yer.Bahçenin arka kapısından 5 metre yürüdüm mü duacı ormanının içine giriyordum.Her gün 10 dakika da oradan üniversiteye inebiliyordum. Bana göre tek -yanı 1 saatte 1 dolmuş durumuydu o yüzden araç sordum. Yeniköy içinde aynı durum geçerli.

Lara, güzeloba ermenek ile ilgili bilgileri zaten biliyorsundur. Sokaklar sakin, denize yakın, banliyö gibi yerler. Apartmanlar 4 5 katı geçmiyordu, yine daireler geniştir. Akşamları gezmeyi seviyorsan hayat olan caddeleri vardır laranın.

Konyaaltı bana lara tarafına göre daha kaotik geliyor nedense.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyatta şunu geçemem dediğim bir limit yok.
İlk kez uzun süreli orada yaşıyor olacağımdan, umduğumu bulamama, beğenmeme ihtimali her zaman olduğundan, çok uçuk ya da saçma bir kira da vermek istemem tabi.

Meydankavağı'nı da duydum. Bir arkadaşım oradan ev aldı. ( O da aslında Istanbul'lu ) O vesileyle duydum, özellikle bir tavsiye üzerine duymadım. Onun da artık evinin olmasıyla,( biraz da birbirimizi heveslendirerek ) gidelim oralarda daha çok vakit geçirelim kafasındayız şu an.

İşin özeti açıkası şu; Avrupa'da bir mekan edinme fikrim var. Ama Türkiye'den de komple kopamam.
Istanbul'da baydığımdan, 1 sene gelip kalayım, yaşam tarzı ve çevreden hoşnut olursam önce kendime daire, 2-3 sene sonra da yakın başka bir ilçede daha yazlık tarz ( bahçeli, ekip biçmeli tarz ) aileme bir yer alayım diyorum.

Lokal insanlarına hitaben soruyorum daha çok; ya buraların çehresi çok değişti, Arap, Acem, Güneydoğulu bastı, Antalya'nın ismine aldanma diyor musunuz yoksa her türlü Istanbul'a göre daha medeni ve rahat bir kitlesi var mı ? Yukarıda bahsettiğim karşılıklı heveslendirme, uzaktan baktığımız için sanal olma ihtimali var tabi şüpheci yaklaşırsak. O yüzden de ilk mesajımda dediğim gibi her zaman lokal insanın tecrübelerine saygı duyarak, en azından kendimce bir değerlendirmek isterim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konyaaltı mı Lara tarafı mı onu seçmen gerekiyor. Argoel in dediği gibi Lara tarafında oturanlar genel olarak konyaaltına antipatik bakar.

Aquapark'tan sıkılınca bir de Aqualand'ı görelim lan dediğimiz zaman gittiğimiz yerdi genelde. Hoş şimdi aquaparkta yok artık. Çok övülen sahili çakıllı, kum yok. Eskiden işletmeleri güzeldi gece gündüz eğlence devam ediyordu fakat onu da kısıtladılar sanırım son durum hakkımda fazla bilgim yok. Her dönem birilerine peşkeş çekiliyor.

Yeşilbahçe Mah. en güzel yerlerden biridir. İnsanı olsun ilişkieri olsun her şey nezih sakindir. Yeşilbahçede büyüdüm, kaleiçi yürüyerek 15 20 dk, eski lara yolu 10 15 dk mesafede. Takılabileceğin yerlerin tam ortasında. Yaşayanlar genelde yıllanmıştır, dışardan gelenlere fazla sıcak davranmazlar. Hele ki arsalarını müteahhide veren bölge yerlileri kendilerini apartmanın sahibi zannedip ota boka karışıp canınızı sıkabilir. Ama kendi halinizde takıldığınız sürece bir problem yaşamazsınız. İç işlerinize karışan olmaz.


Meydankavağını kentsel dönüşüm falan filan ayağına iteliyorlar ama arkası zeytinköy(küçük çinçin).

Lara - Fener - Güzeloba tarafı ulaşım problemi yoksa yeni yerleşecek kişiler için en güzel yerler bence. Araç varsa eğer kırmızı ışıklara denk gelmezseniz 15 20 dk içinde kaleiçindesiniz. Kırmızı ışıklar 141341 dk sürebiliyor dikkat :)

Bisiklet önemliyse eğer, eski lara yolu Yeşilbahçeden Fenere kadar bisiklet yollarıyla kaplıdır. Güzeldir.

Antalyanın çehresi fazla değişmez, yaz sezonunda otellerin güneydoğudan çalışan eleman ithal etmesiyle ufak çaplı bir baskın olur ama zaten turistler falan derken ortamı rahatsız edecek boyuta gelmez.

İstabul'a göre her şekilde medenidir. Medenilik İstanbul gibi semtlere bağlı değildir. Kepez haricinde her yerinde rahat bir şekilde istediğinizi yapabilirsiniz. Zaten Kepeze de otogar dışında işiniz düşmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeşilbahçe ve Şirinyalı mahalleleri bence yaşanılacak en güzel yerler. Ulaşımı, sahilin yakında oluşu, parkları ve çevresi TR'de araştırma konusu olabilir. Maddoq mahalleden arkadaşımdı,çocukluğumuz oradalarda geçti. Kendisi Yeşilbahçe konusunda çok hassastır. Canım benim ya :))
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Üstat Şirinyalı yı salla direk Yeşilbahçe o zaman. Kira skalası; denize sıfır olanlar 5k-6k gibi maksimum, denizden uzaklaştıkça 1.2k-1.3k gibi kiralara düşer.

Sana tavsiyem denizi illa görecem diye bir derdin yoksa (ki Antalya nın denizi seyir açısından yavan olur. Bir hareket vs yok İstanbul gibi) ana yolun üst kısmında kalan kısımda denize ne kadar yakın bulursan o kadar iyi.

Benim de gençliğim Yeşilbahçe de geçti. Şu an yalnız olarak Meydankavağı nda yaşıyorum 12. cadde de. Şunu söyleyeyim Maddoq un Zeytinköy le olan ilişkilendirmesi baya yanlış. Buranın aklındaki imajıyla gerçek halinin alakası yok muhtemelen.

Gayet nezih bir yer burası da. Buradan ev alan arkadaşının içi rahat olsun sıkıntı yok :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yorum yapanlara teşekkür ediyorum öncelikle. Lara, Güzeloba araştıramalarımı yukarıdaki tavsiyeleri de ekleyerek bir genişletip short list yapayım. Evlerin sahibinden linkini atarak sizden tekrar bir yorum isterim :)
Antalya'da evi bulduktan sonra müsait olanlar ile bir buluşma yapalım, biralar benden :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...