Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Otomatik Katılımlı Bireysel Emeklilik


roket adam

Öne çıkan mesajlar

evet bu tekrar geliyor ve bu sefer öyle hemen ayrılmak falan yok. önce bi 3 sene öpecem seni diyor devlet sonra alırsın paranı diyor.

ha tabi o 3 sene sonunda senin reel kazancın o paradan ne kadar olur yada dolar karşısında kuşa mı döner belli değil. ben o parayı almak istesem kesinti olcak mı olmicak mı o da belli değil. 3 sene boyunca domal çok fenayım diyo kısaca.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 yıl sonra ...

60 gün sanırım cayma hakkı sözleşme imzalanan tarihten itibaren.

bir yerde herkes için zorunlu yapacaklar bunu zaten belli oldu, yalnız üstteki tarz açıklamalar halihazırda güvensizlik beslenen sisteme iyice önyargılı yaklaşılmasına neden oluyorlar. özel emeklilik şirketlerine dokunmazlar herhalde de vakıf-ziraat-halk tarafında katakulli olabilir sdfsdf.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Direk fonlara cokmezler, fonlari teminat gosterip disaridan kredi bulma yoluna giderler. BES ten kazanmak istiyorsaniz fon dagiliminizi belirli araliklarla guncellemeniz gerekli. Genelde BES sirketleri fon tutari dusuk olan musteriyi pek sallamiyorlar. Bagli bulundugunuz emeklilik sirketinin yatirim danismanini taciz edip, tavsiye almanizi oneririm.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 07.09.2020 at 20:02, Goering dedi ki:

ben yeni ise girdim, opt-out olabiliyor muyum? dasdasdas

bir de maas ocak ayina yaklastikca dusuyordu degil mi?

Hangi banka/sigortaysa iptal sürecine bak siteden ilk 60 gün cayabiliyorsun sıkıntısız. Bazı bankalar ama ilk ay para yatmadan iptal ettirmiyor falan öyle unutturma/kitleme işi var. Brüt maaş üzerinden anlaştıysan evet her vergi dilimin değiştiğinde maaşın azalıyor.

20 saat önce, bLackcha0s dedi ki:

özel bankalara zaten çökemez herhalde? 

Bende de zorunlu bes var. 3 senedir hiçbir karı yok ? borsaya yatırıp temettü kovalasam daha karlı.

Fon değiştirmen lazım, hiç değiştirmezsen saçma salak bi fondan hiç bir şey kazanmıyosun üstüne enflasyon yiyor. Cayma hakkın bittikten sonra (2. ayın sonunda) fon dağılımını eldeki seçeneklerle değiştirebiliyosun. Ama zorunlu BES'teki en büyük sıkıntı 9-10 tane tanımlı fon var sadece. Ben paramı altın fonunda değerlendirmek istiyorum diyemiyosun. En azından Anadolu Sigorta'nın zorunlu BES fonlarında spesifik bi altın/dolar/euro seçeneği yok.

Bugüne kadar 2 şirkette direk çıkmıştım da şimdiki şirketimde maaşımdan kesmeden zorunlu BES'e para yatırdıkları için bu sefer kapatmadım. İptal etsem maaşıma da eklenmeyecekti o para çünkü. Şimdilik en riskliden risksiz fonlara doğru %15 -> %35 olacak şekilde dağıttım. Kayıp yok ama (enflasyon hariç) seçilebilen fonların getirisi falan çok komik senelik %4 falan.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...