Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hayatta istediğini elde edebilenler


Chastor

Öne çıkan mesajlar

maivresnon said:

bence baba parası yemiş o wish leri gerçekleştirirken


:) Baba parasi tabiki yendi ama onun pek yarari olmadi saydigim seylerde.

Diplomayi almam 9 yil sürdü. (1 senesinde okulu dondurdum Sanko'da ise girip para topladim az, hatta amerikadan mal getirip satma konularim var o donemde)

Okulun son 3 senesine kadar Snoop Dogg gibi blunt icip, rib eye steak yedim her gün. Sonra babam öldü okudugum bolumun danismanina ayda 800 dollar karsiligi asistan oldum, bi de steak yedigim yerde illegal calisip bulasikcilik/garsonluk yaptim gunde 100 dollar kadar kazandim. Tabi bunlar yiyecek ve kalacak yer masraflarimi anca karsiliyordu, okulun tuition denen zimbirtisini kredi cekip odedim :)

Bir ara tr'ye donmem lazim ama param yoktu ortak ders aldigim birinin babasi new york->ist ucak bileti aldi. Sagolsunlar borc olarak vermemisler ama ben yeterince kazaninca kizi aradim ve babasinin tercih ettigi hayir kurumuna, onun adina bagis yapip odestim kendimce.

Sanko/Isko'da Los Angeles pazarinda satisciydim, premium kot markalarina kot kumasi satiyolar. Kafana gore, istedigin siklikta ucak bileti aldirip musteri ziyareti yapabiliyorduk LA'e ama sene sonu hedefler tutmazsa biletleri emdiriyorlar diye duydum, bizim ekibin basina bir sey gelmedi bilemicem :) Sirketin tek sacma yani Inegol'de olmasiydi, ben de o yuzden ciktim. Hatta cikarken Çin pazarina gecmem teklif edilmisti, onlar 4 haftanin 3'ünü falan orada geciriyordu ben kiz arkadasim (hala beraberiz hatta evlenildi) dolayisiyla TR'den okadar uzak kalmayayim dedim ayrildim isten.

Sonra istanbul'da 9ay falan ise almadilar askerlik yok diye :D Bozuk paralari toplayip pazara markete cikiyodum, o donemden beri cok seri 4 islem yaparim mesela kasaya gelmeden total maliyete hakimimdir hep :)

Sonra bi gun kiz arkadasima da izmirdeki bi uniden eski hocasi ulasti "buraya adam lazim, bi etrafa sorsana" dediler o da tamam dedi kapadi. Sonra bi 5 dakika bakistik, biz niye gitmiyoz nasilsa beni burda ise alan da yok dedik adami geri aradik :) Ben de inanmazsiniz, daha izmire gitmeden, kiz arkadasin kabulunden bir hafta sonra is buldum izmirden.

Gene satisci oldum bela gibi, hic de sevmiyodum oysa o tip insanlarla fazla iletisim gerektiren isleri ama yaptik seve seve. 2k maas + primdi, belli bir satis yuzdesinden sonra sattigin seyin getirisinden yuzde aliyordun. Primler 3aylik performansa goreydi, genelde 3k-4k'yi anca buluyordum primi aylara bolunce.

Burada calisirken kendi isimi kurmaya karar verdim cunku bu isten de cikacagim kesindi. Babamin erken olumuyle (57 yasinda gg) erteledigim bir sey olmadan yasamaya karar vermistim, mutlu olmadigim seyler yerine istedigimi yapmaya kastim. Babam bir isi severek yaparsan hangi alan oldugu farketmez basarili olursun demisti, kafama yatti o laf.

Kurdugum ise ciktigimiz ilk reklama 2 ortak 250ser lira harcadik yoklukta :) Isin baslangicinda full time calismaya devam ettim, aksam isten donup kendi kurdugum ise baktim bi yemek yiyip. Biraz para kazaninca part-time evden calistim (apple care tr'nin ilk calisanlarindan oldum), sonra yeterince kirik ekranli iPhone 6 dolayisiyla anama sovdurdugum icin ve sirketim bizi gecindirecek kivama geldiginden apple'i da biraktim :)

En son ciktigimiz reklama 2500er euro attik, fena ilerlemedik yani. Her ne kadar bok gibi paramiz olmasa da senenin 3 ayi tayland, berlin, ve yunanistan'da yasayabildik 3 farkli sene icinde.

Esim sagolsun ne zaman isi birakcam desem "mutsuzsan birak" dedi, onun maasiyla gecindik ben ordan oraya atlarken.

Yani sabanci gibi limon satip lord olmadim, hayata cok daha ekside baslayip yirtilmis insan dolu etrafta tabiki. Ama ben hep mutlu olacagim seyi yapmaya calistim, zorla istemedigim seyi yapmadim gerekirse risk aldim ac kaldim istedigim olana kadar ve bence oldu.

Her ne kadar "corporate ladder'in tepesine cikicam, alttakilerin tepesine sicicam" diye planlar yapmamis olsam da; bi kere izmirdeki iste patrona bilenip, her güne bir satis sikistirip, sirkette all time high satis rakamina ulastim. Adam prim formulunu editledi 17bin lira prim yerine 11bin verdi, bu satis surecinde gece 12-1e kadar telefon mail trafiginden ayni evdeki kizi goremez olmustum oysa. Boylece kisa surede dersimi alip, kendi isimi kurdum iste :)

Ne cok yazmisim ak.

Edit: askerligi de izmirden fulltime calisirken kredi cekip yaptim bu arada. Yani 2 tane kredi odedim, simdi olmayani yememeye calisiyorum prensip olarak :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hep bi şeyi kovalarım, bi ara elektroniğe merak salarım resmen masterlarım, sonra bakmışım japonca kovalıyorum, onda masterlarım, hep başka bir şeye geçerim. da vinci sendromu var. her şeye el atan ama hiçbirinde uzman olamayan tip. fokus problemi mi var her neyse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:

Abi hayattan niye bu kadar beklentileriniz var? Geldiği gibi yaşayın lan işte, niye sürekli bi beklenti küfredicem artık.

Beğenmiyorsanız bişeyleri değiştirin falan biz mi öğreticez bu yaştan sonra. Mıymıymıy mıymıymıy sürekli bi şikayet.


paran olmayınca olmayınca spotifyda şarkı bile değiştiremiyosun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk başta uzun uzun yazdım da, sonra suark'ın yazdığı aslında yazdığım her şeyin kısa bir özeti olmuş. Ben de hayattan ne istemediğimi biliyorum ve ona göre yaşıyorum. O yüzden de hiç bir zaman mutsuz olmadım o anlamda.

Benim de hayallerim var tabii ama hayal ettiğim şeyler olmadığında mutsuz olmuyorum pek.

Bir de insanın mutlu olmasında ve istediğini elde ettiğini düşünmesinde hayat arkadaşı çok önemli gerçekten. 25-26 yaşlarında hiç böyle düşünmezdim ama ömrünüzü beraber sürdürebileceğiniz; anlayışlı, hayata pozitif bakan bir insan bulduğunuzda paranın pulun, nerede yaşadığınızın, ne iş yaptığınızın pek bir önemi kalmıyor. Hatta speys'in yazdığı gibi o kişiyle daha güzel bir hayat sürebilmek için maddi hırslarınızdan kolaylıkla vazgeçebiliyorsunuz, çünkü onların aslında saçma olduğunu görüyorsunuz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tanimak aslinda cok dogru olmadi tanimaya baslamak.
beklentiler baskalariyla kiyaslamalar optimum edildi en azindan.
kucukken astronot olmak isteyip 30yasinda bankaci olan adamin otuz yas bunalimi degilde en azindan daha bi finansal ve duygusal farkindalik gelisti.hayatim boyunca kazandigim paranin toplamindan daha fazlasini son 5 ayda kazandim mesela, cok ciddi planlar yaptim hic biri olmadi cok alakasiz bi sekilde baska bi planlar dahilinde olmayan yurtdisi olayi oldu.

çok cheesy ama yazi güzel gibi normalde hic sevmem boyle kisisel gelisim mottolarini

Do you think you are going No Where in Life?

STOP!

Take a deep breathe

THINK!

New York is threehours ahead of California, but that does not make California slow

Cameroon is six hours ahead of New York but it does not make New York slow.

Someone graduated from college at 22 but waited five years before securing a job.

Someone became a CEO at 25 but died at 50.

Someone became a CEO at 50 but lived to 90 years.

Someone is still single,

While another is married with children

Absolutely, everyone in this world works based on their own time zone.

People around you might seem to be ahead of you.

That’s total fine. Some are behind you.

Everyone is running their own race in their own time zone.

Don’t envy or mock them.

They are in their own time zone and you are in yours.

Life is about waiting for the right moment to react.

So RELAX.

You’re not late

You’re not early

You’re very much on time, and in your time zone.

Everyone have a different exams paper meaning different questions.

Everyone have a different assignment meaning different purpose in life.

So focus on your own exampaper, your assignment and purpose.

Don’t copy and paste or steal answer else you will fail big time.

Your dreams and visions are all valid.Just take your time and do the best you can.

Be like the hummingbird.Even when mighty lions and tigers underestimated him,hecontinued to do what he could,where hewas ,just as he was, with the little he had.

You're ok just the way you are.The little work you are doing today might seem insignificant but Ibet someday you will see the big picture.

You're Not late ! You're Not early.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya şu forumda +15 katana çıkardım diye konuşuyoduk

Sonra anadolu lisesini kazanmak istedik hepimiz

Sonra şu üniversiteye giricem şunu okucyacam diye konuştuk

Üniversitenin son yıllarında stajı napcaz ya diye konuştuk

Sonra iş arayışları

Evlilikler

Çocuk

Hatta BOŞANMALAR.

Şimdi de hayatta istediklerimizi elde etme sorgulamaları falan.

Şu huzur evi iyiymiş oraya geçeceğim günleri de geliyor sanırım........
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Nazar değmesin - maddi hedeflerimin ilerisindeyim, 35'te falan ulaşmayı planladığım noktaya 27'de ulaştım. Amma velakin hayatsal, duygusal mevzularda yaşımdan çok geride olduğumu hissediyorum. Özellikle geçen 1.5 senelik sevgilimden ayrılınca bu konuda bitik olduğumu düşünmeye başladım. Huzurlu, keyifli ve mutlu bir hayat yaşamak dışında duygusal bir hedefim yok, ama tüm maddi manevi olanakları öne koyduğum halde olmadı işte. Neden başarısız olduğumu bulamıyorum da.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...