Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Glass (2019)


eregorn

Öne çıkan mesajlar

  • 5 hafta sonra ...
unbreakable'ı bütün olarak izlememiştim, geçenlerde izledim, beğendim, şans eseri üçlemeye bağlamış şamayalan tam da şimdi. split de iyiydi, glass'in potansiyeli yüksek. willis bu filmle nihayet kendini 2010'larda düştüğü bataktan kurtarır inşallah. mcavoy'u da seviyorum zaten, kadro mükemmel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 3 ay sonra ...
ilk filmi unbreakable ı izledim şimdi. filmin ortalarında kesinlikle bir dahinin elinden çıktığını anlamaya başladım. ve sonunda sinemada izliyor olsaydım ve birileri ayakta alkışlamaya başlasaydı bende onlara katılırdım diye düşündüm.

hikaye türü realite ve fantastik arasında gidip geldikçe bu iki tür birbirine karışıyor ve aynı bir çizgi romanda olması gerektiği gibi fantastik denebilecek herşey zihnimde realitede olabilir hale geliyor. mınçıka kullanıp pizza yiyebilen bir kaplumbağayı bile garipsenemeyecek hale getiren bir edebiyat türünün anatomisini, iskeletini daha önce hiç yapılmadığını düşündüğüm netlikte gözler önüne seriyor.

well done mr. shalamayan, well done.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu Shamalayan'ın bu kadar kusursuza yakın bir hikaye anlatıcısı olarak sektöre giriş yapıp, gerisinde bu kadar düşüş yaşaması çok garip ya. Sanki birilerinin hikayelerini çalmış ve onlar bitince kendi vasıflarıyla bir şeyler çekmeye çalışıp sıçmış gibi.

Split halen izlemedim ama merak ediyorum. Öveni çok ama kötüleyeni de boldu. Glass içinde Split kadar kuvvetli değil diyorlar gerçi ama bilmiyorum.

Baştan bi başlayıp öyle gideceğim Glass'a tahminen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

unbreakable

bu üçlemenin süper güç olaylarını direkt "vay güçlendim hadi dünyayı kurtarayım/batırayım" şeklinde değil de "ya anlam veremediğimiz birşeyler oluyor" şeklinde gidip filmin en sonunda "ya adam süper kahramanmış meğer"e bağlaması çok başarılı. unbreakable'da dunn'ın gücünün yavaş yavaş test edene dek farkında bile olmaması, bununla kademe kademe yüzleşmeye zorlanması filan çok iyiydi.


split

bunda da adamın kafadan kontaklığı üzerine bütün film odaklandıktan sonra "yok artık hadi canım olacak iş mi" dedirmişken çaat diye dunn'ı son sahneye koyup "oha süper güçlüymüş demek"e bağlanması süperdi. bütün film şizofreni işlendikten sonra buna çevirmesi çok başarılı twist bence.


izlediğim şayamalan filmlerini şahsen dizecek olursam:

1- unbreakable
2- split
3- sixth sense
4- the happening
5- signs
6- the last airbender
7- after earth

bir ara feci tökezledi ama son yıllarda yeniden toparladı gördüğüm. glass'ı da çok merak ediyorum, adamın en başarılı işi bu üçleme olur eğer batırmadıysa ama izleyici yorumları olumlu gördüğüm.

soundtrack de efsane, zaten kritik sahnelerde şu damardan girince bitiriyor olayı unbreakable'da:
https://www.youtube.com/watch?v=WAo1HxTzBoM
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...