Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Geç yaşta üniversite


Harvey

Öne çıkan mesajlar

dreagloth said:

bu yaşa kadar naptın? meslek erbabı olduysan hiç gitme üni falan devam et


2 sene civarı burger king de çalıştım diploma yok diye beyaz yaka olamadım. Şimdide marketçilik yapıyorum 1 buçuk senedir pek memnun değilim parası dışında. Yani meslek erbabı olamadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence meslek bölümü okumayacaksan gereksiz üniversite bölümü okumak.

hukuk,tıp, inşaat mühendisliği gibi meslekleri yapmak istiyorsan gir oku tabii, 23 dezavantaj bile sayılmaz bırak geç yaşı. sonuçta yeni üniversiteli tribinde dertlerin olmadığı için alanı daha düzgün okur bitirsin.

öyle hayalin ve amacın olan bir alan yoksa hiç kasma salla, hamallık gelir başlarsan da bitiremeyebilirsin gerçek bir üniversitede falan okursan. denildiği gibi internetin kendisi üniversiteden daha efektif doğru insanda.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 yaş geç degil uni okumak için. Ama asıl sorular Uni den beklentin ne? Hangi fakültede egitim almak istiyorsun? vs.

Sırf beyaz yaka olayım, takım giyip masabaşı çalışayım diye min 4 sene okuyup, sıfırdan başlayıp su an kazandığın kadar para kazanmak bence oldukça saçma.

Ama belli bir idealin, hedefin var ve bu yol uni okumaktan geciyorsa eger 23 yas geç falan degil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

üniversitenin yaşı yoktur. Üniversite senin daha iyi para kazanmanı sağlamaz. Ek olarak alacağın kültür, bilgi birikim daha donanımlı bir insan olmanı sağlar. Bunu doğru kullanmak da senin elinde.
x firmaya müdür olayım diye okumak istiyorsan gerek yok. Açıköğretim var mis gibi oku, çalış. Dilini geliştir, farklı eğitimleri kovala. Emin ol çoğu üniversiteliden daha donanımlı olursun. Ek olarak da tecrübenden yararlanırsın.

avukat olayım, doktor olayım gibi hayallerin varsa da o konuda diploma şart tabii ki :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

HarveyQuinn said:

yaş 23. kafaya yeni dank etti üniversite okumak sınava girdim geçen. umduğum gibi bi derece yapamazsam yaş fazla geçmeden çekip askere gideyim diyorum. gelince açık öğretimden devam ederim gibi bi fikrim var sizce ne yapmalıyım? (ek olarak 23 çok mu geç?)


askere gitme.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
23 gibi okuduğum okulu bitmek üzereyken bırakıp hukuk okumaya başladım. Şimdi çok memnunum çalıştığum yerden de, yaptığım iştende. Okurken, hatta hukuk okuyayım bari derken, hayalını kurduğum hukuk dalının işini yapıyorum.

Aklında bir şey varsa yap. Çekinme yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

23 hiçde geç bir yaş değil. 27 yaşındayım hala öğrenciyim fakat aktif olarak çalışıyorum. 2600 günden fazla sgk primim var sen düşün.. acaba seneye avrupada bir üniversiteye kayıt yaptırıp gidip okusam mı diye düşünmüyor değilim ki 23 yaşında bu kafada olsam bir saniye düşünmezdim karar vermek için. Nerede nasıl kaç paraya gibi soruların cevaplarını arıyor olurdum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

Tek zorlugu kendi doneminden muhabbet edecek erkek bulamiyosun. Erkegin ergeni cekilmiyor.yeni nesil Kizlar ise ömrünü uzatir okul cabuk biter fjfj.


valla benim bölümdekiler generic düz adam olduğu için normal kendi zamanımda bile çekemiyordum çoğunu. şimdi okusam hiç olmazsa bahanem olurdu "ergen muhabbeti çekemem" diye sdf. (kızlar için bişey demiyorum çünkü mühendislik ftw)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...