Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hanebado!


Sam

Öne çıkan mesajlar

abi subjektifte kalalım çünkü sen/ben meselesine hacet yok. çünkü böyle bayağı net bir mevzuu, birbirimizi ehil miyiz diye yoklamayalım, gereksiz.

internette anime konusunda konsensüs neredeyse asla olmayan birşey, sen de okuyan gören adamsın sonuçta. illa beğenmeyen birileri çıkar, bunda ama sen çıktın tek. "benim anlayışım"dan ibaret değil yani olay.

"o olmalı, bu olmalı" dediğin herşey kendi subjektif görüşün, ortaya gold standard diye koyduğun anime sports shounen ki battle shounen yani jump mangalarının pre-cursor'u zaten o. izledik abi bunları, biliyoruz yani eagle strike'ları vs'leri, eğrilen büğrülen futbol sahalarını. burada seinen, yetişkin erkeğe hitap eden bir anlatım var. hareketlerdeki, formlardaki abartılar dozunda, sıfır değil ama tengen toppa kamina plays badminton da değil, sen ısrarla diyorsun benim dediğim olmalı. olamaz abi, hüküm koyduğun yerde işlemiyor çünkü senin kuralların.

arayışın, beğenin, isteğin bunlar sana ait şeyler, seni yargılayan da yok bu hususta. zevkine sallamadım hiç farkındaysan ama otorite gibi davranıyorsun, değilsin. genre'dan kopuk taleplerin. "sarmadı, baydı" deyip geçebilirsin çok rahat, hiç hacet yok.

aksiyon hızlanıyor, yavaşlıyor, esniyor zaman akışı yerine göre, yukarıda video koydum, hatta saniyelerini de yazdım. gayet net görülüyor yani dinamizmin, yönetimin anlatımı nasıl şekillendirdiği. kurgu, direktif, bunlar gayet sağlam. sağlam olmasa zaten çevirip çevirip izlenmez şu, bayar. karakterin mücadelesinin içine giriyor kamera, ısrarla shaky cam filan diyorsun sanki anatema filanmış gibi. tekniğin nerede, ne kadar kullanıldığı önemli.

smaç gücü dedin en alasını koyduk, neden en sonda shuttlecock yavaştı dendi çünkü zaten yazılacak birşey yok çünkü gerçekten. seslerle, müziklerle de birleşip o gücü veriyor top sahneyi kızıldeniz gibi yarmadan da. terden şikayet edip sonra gidip salon 10 yıl siilinmemiş gibi toz kalkmalı gif koyuyorsun. abartma lazım deyip abartmayı eleştiriyorsun.

renk kullanımı, animasyon anime boyunca muazzam, 2sn'yi cımbızlamışsın gene ama yazdım zaten op/ed olsun, aradaki sahneler, ışıklandırma olsun bütününde yakalanmış bir kalite var. ikinci bölümde de sürdürdüler neyse ki insanlar "bütçe bitmiştir" filan derken.

kimsenin "gelmiş geçmiş en iyi, sadece bu beğenilecek izlenecek artık" gibi bir iddiası yok, çağımızın akira'sı filan değil zaten movie'lerde bini bir para animasyonun. sadece aramızda konuşuyorduk işte. nedense bir sefere çıkma gereksinimi duydun "hayır bunun kötü olduğu görüşümü herkese zorla kabul ettirmeliyim" diye. etmeyeceğiz abi, atilla dorsay değilim ama şu kadar anlıyorum yani. görselliği bu kadar başarılı, artık animasyon, kurgu, script, yönetim ne dersen ne, kelimesine takılmıyorum çünkü teknikalite üzerinden maç skoru hesaplar gibi takılmayalım.

beğenmedin eyvallah, ama otoritesi değilsin kusura bakma, her yazdığınla tasdik ettin bunu. gifine yorum yapmıyorum çünkü sevdiğin şeyleri bombalamak veya "sadece birşeyi beğenebilirim, başkasını beğenemem" gibi bir yaklaşımım da yok. trigger'ın da normalde çizimleri benim tarzım değildir ama klk'ya tapıyorum, lwa'ya bayılıyorum mesela sınırlamıyorum kendimi. drama da oturup izlemem, angst'a hiç gelemem ama hanebado dibine kadar sardı, görsellik de birinci sebebi.

her şekilde no hard feelings, neyi seviyorsan onu izle. :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

abi subjektifte kalalım çünkü sen/ben meselesine hacet yok. çünkü böyle bayağı net bir mevzuu, birbirimizi ehil miyiz diye yoklamayalım, gereksiz.


Sevgülüm onu sana söyler miyim hiç, ayıpsın. Böyle bir gevşek post gelince aynı seviyeye inmek gerekiyor bazen. Birazdan okucam geri kalanı.

Kaede said:

ya aptal xunn sanki herşey shounenmiş gibi yorumlama


Kes lan keltoş, rei a shit asuka best girl.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

xunn said:

takamuraa said:

animasyonda anlatımda direk godtier zayıf denmiş lol


Abi ben 8 yıldır gelirimi çizerek kazanıyorum, ve boş vaktimde 2D animasyon çalısıyorum.

Ayıptır sorması, sen ne iş yapıyorsun?


şimdi sen anlatımın ve animasyonun iyi olduğunu anlamak için işin ehli mi olmak gerekiyor onu mu diyosun ? ki dediğin gibi gidersek senin boş vaktinde çalıştığın şeyi ben iş olarak yapıyorum mayada 3d animasyon yapan bi grubumuz var zamanındada yeterince 2d animasyon işi yaptım.
Üste çıkmak için çırpınıyosun sadece neyse Sam arkadaşımız yeterince güzel açıklamış olayı zaten ben uzatmıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hah okudum geldim, dediğim hiç anlasılmamış. Shounen'den ornek verdim diye shounendeki abartıyı coskuyu istediği anlamıssın da kesinlikle mevzu bu değil. Bunu biraz tahmin edip diger ornegi verdim ona da cevap vermedin.

Hani inatla bi "Zevkler ve renkler" kacısı var da durum bundan muaf. Hani sürekli bir abi hiç tartışmak istemiyorum modundasın, sürekli bir out arıyorsun ama kendin girdin, zorla otur benimle tartısacaksın diye birşey yok zaten.

said:
gifine yorum yapmıyorum çünkü sevdiğin şeyleri bombalamak veya "sadece birşeyi beğenebilirim, başkasını beğenemem" gibi bir yaklaşımım da yok. trigger'ın da normalde çizimleri benim tarzım değildir ama klk'ya tapıyorum, lwa'ya bayılıyorum mesela sınırlamıyorum kendimi. drama da oturup izlemem, angst'a hiç gelemem ama hanebado dibine kadar sardı, görsellik de birinci sebebi.


Baba örnegi animeyi sevdigim için vermedim tam bir hayal kırıklıgı darling in the franxx, kendi içinde çok basic bir soru soruyorum ve yine cevap vermiyorsun bunu anlamıyorum ben. Ne tartısırsak, nerede tartısırsak hep bu sorunu yasıyorum seninle. Soruma cevap alamıyorum.

Koydugum sekans sence iyi mi kötü ve neden?

Hani ya de ki abi ben animeyi sevdim, iyi kötü de umrumda değil sevdim de geç. Hani oturup animeyi savunup sonra 2 sayfa böyle "zevkler ve renkler tartısılmaz/AMA ASLINDA TARTISILIR SÜPER ANİMASYON MUAZZAM RENKLER" dersen ben eleştirmeye devam edicem yani görüşünü. Hani flippity floppity post atıyosun.

Yanlış cevabı yok bu arada, hani bi animasyonda neye baktıgını anlamaya calısıyorum gerilecek birşey yok.

said:
otorite gibi davranıyorsun, değilsin.


Baba otorite gibi davranmıyorum, bir medium'ın nasıl tartışılacagını göstermeye calısıyorum, bak bir sürü seven var ama oturup neden sevdigini medium'un cercevesi içinde savunan post yok. Neden sevdin? "ÇOK SÜPER, RENKLER ÇOK ESTETİK, ANİMASYON ÇOK SEİNEN."

Arkadaşlar böyle birşey yok, hani %100 haklı olsanız bile haksız çıkarsınız, kreatif hiçbirşey böyle tartışılmaz.

Bak örnek vericem. Bütün haftamı benim çizgi romanın layoutlarını yaparak geçirdik ekiple tamam mı? Oturuyoruz mustafa ve şerif karasu'yla, script hazır, sayfaları tasarlıcaz karakterlerin konseptini biraz deşicez. Kahveler koyuluyor sohbet baslıyor. Şimdi mustafa bana bi karakterleri gösteriyor, benim burada diyeceğim şey BEĞENDİM ÇOK GÜZEL değil.

A- Evet abi karakterle denkleşiyor tipi, o olduguna inanıyorum. Çocugun ifadesi fazla evil abi. daha dogal feralliği olsun, hani "evil evil" olmasın, elinden birşey gelmediğini yansıtsın ifadeleri. Feral olsun evil olmasın.
B- Baba fazla blank bakıyor, hani savaşta ailesini kaybetiş ok, ama sonra cocugu evlat ediniyorsa bilincini kaybetmiş gibi bir ifadesi olmaması lazım, belki bir tık aloof olabilir ama yine de maskülen bir umursama olması lazım suratta.
C- Hayır günümüzde geçmesin, 1800lerde geçsin ki ingilterede avcılıgın azaldıgı ama hala işine tutundugu iması olsun. Tarzın zaten o deneme daha cok yakısıyo.
D-Taramayı azaltmamız lazım abi çünkü(!) ben çiniledikten sonra boguluyor sayfa, dengesi bozuluyor kontrastın. Ne yapıcaz? Abi ben insiyatif alıp formu koruyarak kendi taramamı kendi çizgimi vurucam pencilin kusurlu kaldıgı yerlerde.
E- ABİ ÇİZİMLER ÇOK GÜZEL. ÇÜNKÜ GÜZEL. ESTETİK OLMUŞ BAYA. ŞAFAK SEN BEGENDİN Mİ? ZEVKLER RENKLER GERÇİ.


E şıkkı yok arkadaşlar, hani birşeye "İYİ" demekle ben begendim demek arasında grand canyon var. Begendim dersen en fazla yavşak oldugum için PLEB-KUN YİNE SALDIRDI derim devam ederiz. Ama iyi veya kötü dedigin anda discourse baslatıyorsun, forumda bundan kacıs yok. Sonra HERKES BEGENDİ AMA gibi hakiki subjektif şeylere bel baglayarak geri pedal atamazsın.

Shounen veya seinen sevmen subjektif, ama iyi veya kötü shounen subjektif değil. Hangi animeyi sevdigin subjektiftir ama hangi animenin iyi yapıldıgı %90 subjektif değildir. Oturup bütün postlarımdan anladıgınız "Xunn seinen animenin shounen gibi çizilmesini istiyor."sa zerre anlamamışsınız demek neden bahsettiğime dair. Ama seviyorum ben tartışmayı, sabaha kadar anlatırım yani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

takamuraa said:

xunn said:

takamuraa said:

animasyonda anlatımda direk godtier zayıf denmiş lol


Abi ben 8 yıldır gelirimi çizerek kazanıyorum, ve boş vaktimde 2D animasyon çalısıyorum.

Ayıptır sorması, sen ne iş yapıyorsun?


şimdi sen anlatımın ve animasyonun iyi olduğunu anlamak için işin ehli mi olmak gerekiyor onu mu diyosun ? ki dediğin gibi gidersek senin boş vaktinde çalıştığın şeyi ben iş olarak yapıyorum mayada 3d animasyon yapan bi grubumuz var zamanındada yeterince 2d animasyon işi yaptım.
Üste çıkmak için çırpınıyosun sadece neyse Sam arkadaşımız yeterince güzel açıklamış olayı zaten ben uzatmıyorum.


E düdük madem görsel sanatlardasın nasıl tartısılır, tartısmaya nasıl girilir ögretmedi mi hocaların? Ben gelip senin işine LOL BİLMİYOSUN NE DEMİŞ LEL ECKS DEE :d:d:d diye dalıyor muyum odaya?

https://my.mixtape.moe/lzwqem.jpg

ps: Koysana 2D işleri eleştirelim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zevkler ve renkler kaçış değil abi, seninle çatışmak istemiyorum. istemiyorum "sen anlamıyorsun ondan ötürü" kıvamına gelmesini münazaranın. out'u sana veriyorum ziyadesiyle onda ötürü. beğenmedim de geç yani kendini savunması olmayan bir duruma kitlemek yerine.

gif animasyon olarak iyi, out of context yapacak derinlemesine bir yorumum yok çünkü seriyi de, sahnenin bütününü de izlemedim.

sen sevmedim de geç abi, biz hepimiz iyi olduğu için sevdik dedik. sen tek başına yeldeğirmenine giriştin, kabul etmiyoruz. kusura bakma bile demiyorum çünkü kusurumuz yok. görsellik süper dendi diye görünce denedim, harb, süper. süper olduğu için de çevirip çevirip izledim. senin eleştirinin vardığı noktayı da işledim herşeyiyle.

yapma şimdi xunn şunu ya, üçüncü sayfadayız ve kaç tane wot var, medyum tartışması filan öğretmeye gelmedin. savın var kötü diyorsun, biz de diyoruz hayır iyi. uğraştık koyduk birşeyler, sen de ne istediğini koydun, anlattık neden buna olmaz. medyum nasıl tartışılırla alakası yok bunun.

saniye saniye izah etmişim hangi sahne neyi neden gösteriyor ne şekilde, gidip bunu "beğendim çok güzel" indirgemen kusura bakma da şu tartışma boşa vakit israfı diye gösteriyor. makale yazsak gene ona indirgeyeceksin demek ki. iyi ki ikinci bölümde maçı da analize kasmamışım çünkü tahmin ediyordum bu ihtimali.

böyle taksit taksit, geçen sayfada yazılanı unutarak olmuyor demek ki, açıcaz discord'dan screen sharing ile göstericez sahneyi analizi yaparken. böyle "bütün wotunuzu unuttum arkadaşlar, şimdi strawmaninize cevap yazıyorum"a bağlamasın.

iyi veya kötü şonen burada bir argüman değil çünkü şonen değil. şonenle kıyaslamak abes. şonen istemek abes. şoneni temel almak abes. sen her şonenden gif koyduğunda, anlattığında biz ısrarla bloke edeceğiz o smaçlarını çünkü weak angle koçun dediği gibi.

gel discordda 5-10dk konuşalım istersen öyle bitirelim, bana uyar. ya da sen son sözü söyle "çok kötü, hepiniz zevksizsiniz" filan de biz de lebowski imgpost atıp tamamlayalım. hangisi sana uyuyorsa. ama baydı şu tartışma şu noktada, 1-2 saat sonra tekrar unutacağın argümanları yazmayalım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi anlattım dedigin, saniye aralıgı verip o saniyede ne oldugunu söyledin, tekrar yazdırıyosun script o. Daha bir tane çizimle ilgili post yok diyorum yazdım diyosun, unutan, atmamışım gibi sen yapıyorsun abi 10 yıldır buradayız ne zaman tartışsam bunu yaşıyorum aaaaakikiki.

said:
0:54-0:55'de müthiş bir smaç var üçlü gösterimle işlenen, tema müziğinin zirveye ulaşmasıyla ve o değişen ses efektleriyle gücünü pekiştiriyor.

1:06-1:10

raketler arasındaki exchange vuruşların arkasındaki gücü veriyor.

1:10-1:32

maç finale yaklaşırken sonuca ulaşmayan son çabalar, karakterin umutsuzluğunu yansıtması, müziğin bunu taşıması, 1:30-1:32'deki kısmın bütün maçın nagisa açısından beyhudeliğini gösteren, odakdışı ayano ve nagisa'nın pes etmesini göstermesi.

1:40-1:44

nagisa'nın yaşadığı travmanın derecesini, neden aylarca slump'a girdiğini özetleyen bir bitiş noktası. karakterin vücuduna, vücudun reaksiyonuna tam yerinde, doğru bir açıdan odaklanma.


Bu bir animasyon veya kurgu anlatışı değil ve neden değil yazdım, geç discord'a anlatıcam REEEEEEEE.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Bi 15-20 sn girdim de direkt hükmü veriyorum:
Bu işi trial by combatla çözün bence.


Kavgayı bırak, consensus'a bile ulaştık. Sam'le yıllardır bu dans, 2nd amendment konusunda da solugu discord'da almıştık. Derdini forumda anlatamıyosun abi çok ilkel kalıyo artık.

2 saat falan tartıştık sanırım, sonra 2 saat sohbet yani bizde böyle.

Hani forum öyle biryer ki bişi yazmıyosun, karsındaki bambaşka bi tangent'a giriyor 3 wot'la çıkıyosun tekrar basa dönüyosun. Bundan sonra direkt DISCORD'A GEL LAN.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

11'den 1'e kadar tartıştık sanırım evet, sonra da sohbet muhabbet ehu.

ikili görüşmeler sonunda taraflar işbirliği ve yakınlaşmayı arttırmak için gayret sarfedecekleri yönünde taahhütte bulundular diyebiliriz lol. ben onu anladım, o beni anladı ama sonunda en azından. bir de forumda uzun tartışacak adam arıyor, çok kırgın bize kısa kesmeye çalıştığımız için. :P
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

4

connie ilk bölümde resimdeki kız çıktı vay be, önümüzdeki bölümde teketek kapışırlar belki. gerçi hanesaki paslanmış haliyle yenemez daha.

bu arada yu’nun konuşmaları arkadan duyup bozulması. :( ama evet bugün aynısını gbfde yaşadım, carrylediğim adamların savsaklaması beni de kızdırıyor yani. ama kızın da kalbi temiz bakalım nasıl aşacak o durumu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5

yeterince geliştiğini düşünüp başkasını yetiştirmeye mi gitmiş bakalım. banyo kısmı da komikti lol, tagajo (tu)

sonunda gene psikopata bağladı ama bu sefer başka bir motivasyonla oynayacak gibi. op ve ed çok keyifli bu arada hem seyri hem dinlemesi.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5

Hanesaki ne zaman psikopat modunu proclasa gidip birisini bıçaklayacak gibi geliyor bana ya.

Özellikle OPyi çok seviyorum ben.
https://www.youtube.com/watch?v=EwWG_wPuT6c

Yalnız Hanesaki bölümleri biraz yavan ya. Spotlightta Aragaki varken çok daha fazla sevmiştim bunu. Keşke o MC olsaymış.
Ama Aragaki travmasını 2 bölümde atlattı, sezonun geri kalanı 10 bölümü Hanesaki'nin mommy issues dramasına harcayacaklar herhalde :p

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

aynen hemfikirim, arabado! olsaymış keşke. ama ikili oynarlarsa gene odağı paylaşırlar gibi görünüyor. op bence de süper, tam yakışmış seriye.

harukana daha açıldı ama thomson kardeşlerle bu arada, bir ona bir buna bakıyorum çok keyifli bu sezon.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...