Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hanebado!


Sam

Öne çıkan mesajlar

http://img7.anidb.net/pics/anime/218381.jpg
https://www.youtube.com/watch?v=1QOGVlAnZQ8
hanesaki ayano ve katıldığı badminton kulubünün maceraları. seinen spor mangasından uyarlama ve prodüksiyon kalitesi mükemmel.

ikinci bölüm de şahane olmuş, bütçeyi bitirmemişler ilkinde. nagisa <3

op & ed de müthiş. (tu)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

onu ben de okudum da liden orada esas animasyon stüdyosu olarak geçmiyor anladığım. zaten burada kullanılan cgi sadece badminton topuyla sınırlı. :P

koçu da çok tuttum ben, neo-püritanlar hemen bombalamış ama bana onizuka'yı anımsatıyor.

bu arada manganın başlangıcıyla neredeyse hiç alakası yoktu şu iki bölümün, bayağı değiştirmişler. okuduğuma göre sonraki volume'larda ciddileşiyormuş manga, (sadece ilki çevrilmiş) burada en baştan ciddiyeti basmışlar. koşun super-deformed sahnelerini kaldırmışlar filan. mangaka da öyle yapılsın istemiş sanırım, iyi de olmuş bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm evet farketmemişim onu. Hepsinde Animation work yazıyor Berserk ve birkaç istisna hariç. Animation Work dediği yapımlar da izlediğim kadarıyla bayağı kaliteliydi Hanebado kadar olmasa da.
Work dediği de prodüksiyon organizasyon filan herhalde?

Bir de Aragaki'nin seiyuusu Harukana Receive'deki agresif kızın seiyuusuymuş. Aynı sezonda iki spor animesinde aynı karakteri oynuyor kız, rol üstüne yapışmasa bari :p
Gerçi iki animede de bi tekrar dinledim de ses yelpazesi bayağı geniş gibi gözüküyor. Bütün rollerini aynı seslendirenler gibi değil, bakmamış olsam ikisinin aynı seiyuu olduğunu farketmezdim kesinlikle. Tomboy karakter seslendirmek apayrı bir sanat zaten, her seiyuu yetemiyor.
Hem de bayağı yeniymiş, birkaç tane rolü var sadece. Şaşırdım, bayağı iyi iş çıkarmış çünkü.
Bir de piyasaya sağlam giriş yapmış, böyle çömezlere normalde mob char, maskot rolleri filan verilir sadece ^^
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

work dediği evet neleri kapsıyor emin değilim ama animation work yazanlarda çizimler ellerinden çıkıyor bildiğim.

evet seiyuu için ben de onu yazcaktım tam, agresif tomboy başladı ikisinde de ehu. yeni bir seiyuu olarak bayağı başarılı bence şu ana kadar. iki figürandan sonra direkt lead charlara atlamış ama bravo. başarılarının devamını diliyorum çünkü dediğin gibi hakkını verebilmek o rollerin herkese nasip değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

Tek kelimeyle mükemmel (tu)
Animasyon kalitesini hiç bozmasınlar pls.


Yalnız bunun stüdyosu(Liden Films) Berserk i yapan stüdyo değil miydi ya? O rezaletle bu şaheser aynı stüdyodan nasıl çıkıyor?


Berserkin studio bu fsdgdfh https://myanimelist.net/anime/producer/1237/Millepensee
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

takamuraa said:

Berserkin studio bu fsdgdfh https://myanimelist.net/anime/producer/1237/Millepensee

Liden Films gözüküyor sorumlu stüdyo olarak ama evet animasyonları Gemba ve Millepensee diye 2 stüdyoya itelemişler. Gemba'da Berserk animeleri hariç hiçbir şey yok zaten, fake acc açıp kaçmış gibi bu ne ya :p

@xunn:
Haikyuu'yla kıyaslamak hata zaten, zerre alakası yok. Tonu daha ağır, draması daha fazla, temposu farklı, demographic bile farklı; Haikyuu shounen, Hanebado seinen. Haikyuu with boobs izliyorum diye izlersen aradığını bulamaman gayet normal yani.
Ama guts konusunda tomboy hatun biraz toparlanıp komplekslerini aşarsa animenin guts eksiğini tek başına kapatabilir bence :p

Bu arada boobs demişken animasyonları bi tekrar öveyim. O kadar kaliteli ki övmeye doyamıyorum. Cidden aşırı özenmişler maç sahnelerinin her saniyesinden kalite damlıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok mevzu sadece ton, drama falan değil. Çok kötü kurgusu. Yani frameler, shotlar falan daha banal olamaz sanırım. 5 saniye sakuga için 25 dakika izlenmez yani.Aynı hikayeyi karakterleri al daha competent bi stüdyoya ver yürüyebilir belki. Hani animasyonculuk da zayıf.

En güzel şöyle anlatabilirim sanırım; Hani karakterleri bi frame'e koyuyosun ya, hiçbir zaman LAK LAK LAK diye yanyana dizmemelisin hep bi amacı bi manası olmalı. Aynı şey lak diye karsıdan bakmak için de geçerli, bunu amaçsız veya zayıf bi ana harcadıgın zaman gerektigi yerde kullanamıyosun kötü oluyor. Çizimler daha kötü olsun, ama kurgu özenli olsa izlenir. 2 bölüm izledim karakterlerin adını ve tiplerini hatırlayamıyorum butch abla ve otistik kız dısında. Vasat geldi overall.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fin:

çiftler de var, zaten bu bölümde örneğini gördük.

xunn:

series composition'ı yapan haikyuu ile aynı adam. shadowfury demiş zaten shounen ile seinen farkı onun haricinde. kulüpte zaten competitive badminton derdinde sadece nagisa vardı, sonraki bölümlerde yeni karakterler gelecek sırf kulüp activity niyetine oynayanların yerine belli ki, bazılarını gördük zaten op ve bazı sahnelerde.

öte yandan koca net'te animasyon, directing ve kurgu için eleştiren tek seni gördüm lol. son derece organik bir yönetmenlik var, sahneler "ya arkadaş buna harcamayalım emeği, hepsini maça saklayın" denecek şeylerle ama dünyayı ve ortamı canlı hissettiren öğelerle dolu. bunu yaparken kamera kullanımı da gayet başarılı, ep1 sonu mesela ayaklarda gezerken çat beklenmeyen bir chardan çıkış. flashback'leri serpiştirme, gerektiği kadarı aşmama. duygusunu kullanılan paletle ve hatta çizimle yansıtma, nagisa'nın flashback gördüğüm en güçlü ve anlamlı flashback'lerden biriydi mesela.

maçların işlenişi zaten fantastik hepten. o smaçların gücü, sahayı kapsama ve havadan takip filan hepsi hem gazlayıcı hem de sporun mekaniğinin çerçevesinde. badminton gibi zerre alakam olmayan bir sporun sahnelerini çevirip çevirip izlettiriyor çünkü estetik olarak mükemmel, sonunu bildiğim halde heyecanı basıyor ama kopmuyorum da olan bitenden.

karakterlerin hepsi daha odağa, hatta bazıları dialoga bile girmedi ayrıca, tipler gayet hatırlanıyor ama ona rağmen, sıkıntı yok.

"çok drama var sarmadı" filan dense anlarım da verilebilecek en iyi stüdyoya verilmiş bariz, (belki prod ig hariç ama kıvamı tutturmak onlara da nasip olmayabilirdi) ekip movie tier iş çıkartmış tv için. hiç beklentim olmadan bakıp bağlandım iki bölümde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi lüzumsuz shaky cam ve rotoskoplu animasyona iyi diyosan bişi diyemicem ya.

said:
estetik olarak mükemmel


I don't think it means what you think it means.

Estetiği gerçekten hentai estetiği.

Ha evet hentai estetiği iyi yakalanmış da estetiği mükemmel gibi bir cümle tam non sequitur. Estetiği anlattığı şeyi ya yükseltiyordur yada bozuyodur. Ve kesinlikle bozuyor yani. Dogru yolu yok estetiği oturtmanın ama yanlısı çok var.

Seinen shonen falan farketmez abi kurgunun iyisi kötüsünde. Kurgu diyince aynı şeyden mi bahsediyoruz bilmiyorum, senaryodan bahsetmiyorum türkçede kurgu 10 tane anlama geldiği için kafalar biraz karıştı sanırım. Sahnelemeler banal, editing run of the mill, overall kompozisyonel bi sıkıntı var gerçekten hentai gibi ya nasıl anlatayım bilmiyorum. Daha açılıs sahnesinde foreground'da CG'den net, orjinal animasyon arkada ama shaky cam'den epilepsi geçirtiyo garip olm.

Şimdi açtım okudum sorun animede, çizgi ruhsuzlugu ve ifadesizlik mangasında yok.

https://i10.mangareader.net/hanebado/1/hanebado-5910145.jpg
https://i7.mangareader.net/hanebado/1/hanebado-5910289.jpg
https://i2.mangareader.net/hanebado/1/hanebado-5910355.jpg
https://i5.mangareader.net/hanebado/1/hanebado-5910187.jpg

Hani mangası da öyle aman tanrım değil de en azından karakterlerin karakteri var. Hani kız aloof ve şapşik ama altta bi sıkıntı oldugunu verebilmiş manga.

https://i1.mangareader.net/hanebado/1/hanebado-5910379.jpg

"Aaa otistik galiba" derken alttan veriyo sonraki ifade sıkıntıyı, ben animede alamadım bunu mesela.

https://my.mixtape.moe/omggrl.jpg

In-between'den değil bu arada, animasyon yok burada bildigin static frame kullanmışlar hareketli frame'e. Rica edicem aç tekrar bak o tennis topunu geri gönderdiği sahneye, dinamik animasyon yok orada.

https://my.mixtape.moe/antvrm.jpg
https://my.mixtape.moe/hmxpsm.jpg
https://my.mixtape.moe/saamkp.jpg
Badminton animesi yapıyosun, bütün draması kol animasyonu, formu dramatize etmen lazım ve bir tane expressive bi kol animasyonu yok, static frame'e pan'ı dayıyosun, araya da rotoskop sıkıstırırsan "mükemmel estetik".
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

shaky cam'den ibaret değil olay, görüş açımız aksiyonu kamera gibi takip ediyor. ha yok düz bütün sahneyi göstermek erdemse zaten anime standardı o, ilave emek gerektirmiyor zaten. beni bu tarz daha etkiledi spor aksiyonunu vermek için.

rotoskoplu tonla kötü örnek var, devamlı kullanılınca tiksinirim ben. burada baştan sona basmak yerine yerinde kısa kullanıp duruyorlar. filmlerde herşeye cgi basmak yerine model kullanımıyla içiçe kullanmak gibi sahnesine göre. etkileyici olan rotoskop kısımları değil zaten de tek tek ss alıp upload kasasım gelmedi şu an.

hentai estetiği ne abi? renk kullanımı, karakter tasarımı, araya katılan filtreler, o ed'deki watercolor, op'taki shading filan hangi hentaiymiş bu merak ettim lol.

manganın başlarıyla geldiği nokta arasında dramatik fark var, sadece çevrilen ilk ciltten örnekler koymuşsun ama mangaka da değiştirmiş fikrini zaten, stüdyo ile anlaşıp ilk bölümleri de değiştirmişler zaten alakası yok neredeyse. ayano'nun kulübe katılması bile değişti tümden ayano'nun karakteri birebir aynı olmadığından, overblown aloof değil.
https://imgur.kageurufu.net/shyqCa9.jpg
sahnelemeler 10 numara, öyle olduğu için spor anime'ini çevirip izledim ki hiç yapmadığım şeydir. beğenmediysen eyvallah hani sonuçta renkler zevkler. geçmişte benim de beğenmediğim bir zaman olabilirdi belki. ne bileyim birdman'i izlerken de sahnenin akışı, çekimi takdir ederek izliyorum da bunları sallamadığım devirlerde görsem banal gelirdi kesin. sahnelerin giflerini arayıp bulsam da onlarla mı anlatsam dedim bir an şimdi.

ayrıca mangalardan still shot alıp anime still shot ile kıyaslanır mı abi, ne yaptın yani. medyumun gerektirdiği farklı, adamlar 50 tane frame çizip "hadi bu ayı da atlattık" deyip kapamıyorlar. gene siyah/beyaz ile renkliden aynı çizgiler korunmaz. fotoğrafa renk basmak gibi değil yani. şu kıyaslamanı geçebilen animelere rastladın mı hiç, ben öyle birşey görmedim çünkü bugüne dek.

bir bölümde kaç tane badminton sahnesi var, cımbızla çekmişsin en az özenileni. iki tane showcase maç var iki bölümde, biri ayano vs nagisa, öbürü de nagisa vs koç. maç olmayan, off-screen kıvamında noktadan ss pastelemek keyframe olmayan animasyonlardan quality.jpg yapmak olmuş hani. sevdiğin her seriden bulup çıkarabiliriz, sevmene mani olmaz gene de çünkü medyum bu.

neden bu kadar gazlandın ben de anlamadım, başrolde kızlar mı var diye acaba lol. bir aratınca en son 70'lerde filan ciddi spor anime'i var kadınlarla geçen. lazımdı bu kadar iyi bir seri. buna rağmen dün youtube'da adamla kapıştım "boob sway fazla, fanservice anime" diye tutturdu, seriyi eleştiren ikinci gördüğüm adam da o lol.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Özellikle en drama basılan sahneleri seçtim lan ne yaptın. Özellikle de söyledim inbetweenden almıyorum, adamlar en çok frame harcamaları gereken yere still koymuş diyorum. Animasyon yok zaten orada, still olm o.

said:
renk kullanımı, karakter tasarımı, araya katılan filtreler, o ed'deki watercolor, op'taki shading filan hangi hentaiymiş bu merak ettim lol.


Polished turd işte abi endüstride adı.

Hayır al allah askına koy madem bak suranın animasyonu iyi de. Hani kızın olayı smash, daha bir tane S M A S H görmedim 2 bölümde.

Örnek vereyim abi elimizin altında güncel baş yapıt var.

Bilmeyenler için S M A S H böyle verilir.



Expressive olucaksın biraz abartıcaksın, animasyon izliyoruz. O çizgi kırılacak, animasyon kendi realitesini kırarak dramatize eder. Introsunda var mesela, içinde yok. Spor animesi olması affedebileceğin birşey bu arada, mevzu forma bu kadar baglıyken batıyor. Bi ton sevdigimiz anime var tahtadan animasyon, çünkü ederi o, ihtiyacı yok. Ama VUR diye bagırtması lazım, vurmuyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ok videolar buldum, normalde uğraşacağım şey değil ama bu kadar hak yenmesine seyirci kalamadım. :P
https://www.youtube.com/watch?v=vv43gRPD2rA
0:10-0:21
maçın gidişatını ve nagisa'nın yaşadığı sıkıntıyı 10 saniyede, skor vs vermeden net aktarmış. aynı sahneyi slideshow veya uzaktan anigif olarak vermek daha kolay. duyguyu, karaktere yavaş yavaş yaklaşırken artan buildup ve intensity'i vermiş. resmen hayatta kalmak için savaşıyor odaklanan karakter. 0:20'deki close-up shot ile zirveye ulaşıyor bu özet.

shaky cam deyip geçilecek bir durum yok, karaktere kendimiz kortta mücadele ediyormuş gibi yaklaşıyoruz, gayet dramatik bir etkiye sahip kameranın hareketi. rastgele savaş muhabiri kamerası filan değil.

0:31-1:00

ayano'yu göstermeden, odağa almadan devam ediyor maç, nagisa'yı yakından takip eden kamera sporu normalde uzaktan takip ederken hissedilemeyen dinamizmi yakalayabiliyor. footwork, hatta kasların kasılmasını, eklem hareketlerini net görüyoruz. gerçek badminton seyretmesi şu kadar heyecanlı değil benim için ama badminton'a aykırı bir fizik veya oyun akışı yok, badminton oyuncularından yorumlar bile okudum bu kadar gerçekçi yapılabilmesini takdir ettikleri yönünde.

slow motion nagisa'nın düşüncesini duymak için araya gidiyor, hareketlerdeki hafif abartılar yerine göre tam dozunda.

0:54-0:55'de müthiş bir smaç var üçlü gösterimle işlenen, tema müziğinin zirveye ulaşmasıyla ve o değişen ses efektleriyle gücünü pekiştiriyor.

1:06-1:10

raketler arasındaki exchange vuruşların arkasındaki gücü veriyor.

1:10-1:32

maç finale yaklaşırken sonuca ulaşmayan son çabalar, karakterin umutsuzluğunu yansıtması, müziğin bunu taşıması, 1:30-1:32'deki kısmın bütün maçın nagisa açısından beyhudeliğini gösteren, odakdışı ayano ve nagisa'nın pes etmesini göstermesi.

1:40-1:44

nagisa'nın yaşadığı travmanın derecesini, neden aylarca slump'a girdiğini özetleyen bir bitiş noktası. karakterin vücuduna, vücudun reaksiyonuna tam yerinde, doğru bir açıdan odaklanma.

son verdiğin gif'e bakıyorum, sen kaptan tsubasa istemişsin abi. seinen bu, yapacak birşey yok, senin arayşına hitap etmemiş hanebado. kimsede kusur yok, demografik seinen, sen şonen istiyorsun. şonene devam o halde, biz de bunu izleriz. :)

şoneni de küçümsemiyorum yani allmight izliyoruz her hafta beraber, gaza geliyoruz ama hanebado'dan beklentim bu değil. bunu yapsalardı da beğenebilirdim ama bence tadında bırakmışlar abartıyı.

bence senin smaç gifinden 1000 kat iyi şu, sence değil. zevkler renkler diyelim.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yok iyi animasyon anlayısın buysa bosuna uzatmanın alemi yok, typical polished turd dediğimiz mevzu. Zayıf animasyonu blur + shaky cam'le kapatma durumu.

Hani örnek olarak minik kızın bu out diye judgeladıgı yer mesela neden ruhsuz dedigimin özeti. Hani ritim yok, fijuuuup, ÇAT diye durması gereken yer fizzle oluyor. Hani yanıma oturtup uzun uzun örneklerle anlatmam lazım. Textle ifade edemiyorum sanırım.

Ama şöyle diyim dünya kadar hentai tier ter koyacagına oturup aksiyona harcıcaksın bütçeyi ve zamanı. Bu işin en önemli kısmı nereye emegi dagıtacagın, bir dünya şahane çizer var japonyada, sıkıntı ekmek kadar kofte koymak. Kıs boob jiggle'dan azıcık tarama koy çizgileri bi kır, line weight degistir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla benim değil sadece, senden başka eleştiren görmedim görselliği dediğim gibi. düzinelerce övgü ve takdir gördüm sadece, bu kadar yekpare konsensüs internet'te çok nadir. inat yaptın sen de farkındasın ama zorla sevdirecek değiliz sonuçta, powerpoint patlamalı backgroundla 98 model berserk slideshow üstüne elips & generic duman animasyonlu şonen beklentini karşılamadıysa eyvallah. keşke gif kıyasını geçen sayfada yapıp yorulmasaydık. :) cillop gibi görsel olarak, anime izlemeyene bile seyrettirebilirim endişelenmeden.

o cgi shuttlecock bayağı cımbızlanmış, nitpick. cgi veya az frame'li sahneden 1-2 saniye çekmeden eleştirilecek bir nokta bulamıyorum ben de çünkü birkaç kere izledikten sonra. istersen discord'dan konuşuruz da nihayetinde sen sabitlemişsin görüşünü, ben de göz nizam varken "aa kötüymüş" diyecek halim yok hani.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi görüş değil. Hani subjektif bir mevzudan bahsetmiyoruz renkler ve zevkler durumu değil bu.

İnternette consensus ne demek? Sen ve hangi ordu? Hani şurası iyi diyosun, renkleri muazzam diyosun, yani kendini açıklarken bu disipline çok aşina olmadıgını görüyorum ve bu gayet ok. Birşeye iyi veya kötü derken kullandıgımız ölçüler bunlar değil. Örnek de veriyorum, bak aksiyonun dramanın yükseldiği sekansta form kırılmalı, line patlamalı ve aksiyonun dogasına göre frame rate inmeli veya çıkmalı diyorum, "HAYIR ÇOK İYİ" diyosun. Değil bak shaky cam, lüzumsuz pan'la çizmedikleri yerde aksiyon süsü veriyolar diyorum OLUR ÖYLE diyosun. ritim diyorum temposu diyorum

said:
0:54-0:55'de müthiş bir smaç var üçlü gösterimle işlenen, tema müziğinin zirveye ulaşmasıyla ve o değişen ses efektleriyle gücünü pekiştiriyor.


Böyle animasyonla zerre alakası olmayan birşey bu yazdıgın. Script bu, scripti anlatıyosun bana animasyonu değil. Sinemada lensflare ve tek hareketi 16 kere cut'lamak bu animasyonun dengi. Bu arada animasyon bok gibi demiyorum, vasat diyorum. Oturup "HAYIR, MUAZZAM RENKLER, MUAZZAM ANİMASYON" diyen sensin yani.

He anasını satayım jenerasyonumuzun Akira'sı dfg.

https://www.sakugabooru.com/data/ccb14c4f44bc00bae5b21556e57b8c28.mp4

Mesela bu sekans, iyi mi kötü mü ve neden?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...