Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tayland'da mağarada mahsur kalan çocuklar


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Asteroth said:

Baygın çocuk nasıl çıkarılır, cidden merak ederek soruyorum. Ağızdan nefes alıp vermen gerekmiyor mu ekipmanla?


full face mask var ise zaten ağız-burun solunumu yaptığı için problem değil. dışarıda baygın insan taşır gibi taşıyorsun.
regülatör ile sadece ağızdan solunum yapıyorsa onun için de kurtaran dalgıç, baygın dalgıcın regülatörüne basıp, hava veriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"tayland'lı bir arkadaşım var 10 yıldan uzun süredir irtibatta olduğum. sabah kızı nette online görünce herkesin aklında olan soruları sorayım dedim.

- çocuklar niye girdiler o mağaraya?
+ ilk girişleri değil. orada yaşayan o bölgeyi iyi bilen çouklar bunlar ve sürekli o mağaralarda geziyorlar zaten. o gün de girdiklerinde kapıda "temmuz ayından sonra girmek sakıncalıdır" yazıyor ama çocuklar haziran daha bitmemişken giriyorlar içeriye. sadece yanlış zamanda yanlış yerdeler.

- başlarındaki antrenörlerini hatalı ya da suçlu görüyor mu tayland halkı?
+ hayır bilakis onun sayesinde bu güne kadar canlı ve sapasağlam kaldı çocuklar. meditasyon ile çocukları bunca zamandır sakin tuttu. o olmasaydı çocuklar paniklerlerdi. çocuklar sporcu ve güçlü çocuklardı. koçları da onları çok iyi idare eden düzgün biri. (burada çocuğa saldırıp hepsini ıkarsınlar o kalsın içerde gebersin pezevenk diyenler iyi okusunlar. çocuğu taylandlılar hain değil lahraman olarak görüyorlar)

- 8 gün o mağarada nasıl canlı kaldılar ne yediler ?
+ mağaraya girme amaçları aslında içlerinden biri için sürpriz doğum günü partisi yapmaktı. bu yüzden yanlarında doğum günü partisinde yemelik abur cuburlar vardı. son derece akılcı bir şekilde bu yiyecekleri yiyerek hayatta kaldılar. yine koçlarının yönlendirmesi ile sarkıtlardan damlayan suları içerek su ihtiyaçlarını giderdiler.

- çocuklara ödüller ya da onurlandıracak şeyler yapılacak mı?
+ tayland halkı çocuklara hiçbir ayrıcalık yapılmasını istemiyor. hatta dünya kupasına falan götürülüp orada afişe edilmelerini de istemiyor. asıl kahramanlar onları oradan canlarını hiçe sayıp kurtarmaya çalışan dalgıçlar. bir kahraman olacaksa o da onları kurtarmaya çalışırken ölen dalgıç olarak söyleniyor."

ekşisözlükten aldım

https://eksisozluk.com/entry/78984629
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu adamım egosu bitirecek kendisini
https://www.independent.co.uk/news/world/asia/thai-cave-rescue-elon-musk-british-diver-vern-unsworth-twitter-pedo-a8448366.html

Türkiye'nin ilk mağara dalgıçlarından birisiyim. Adamın projesinin çalışmayacağı ilk başından belliydi, bu mağaralara tasarladığı boyutlarda bir cihazın sokulmasına mümkünat yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ulan adam yoktan roket yapti marsa gonderdi bir siki de begenin ya.

2002 de rusyaya kullanilmks roket almaya gidiyor, sizin gibileri, roketi satan tipler bunla tasak gecip gonderiyorlar. herif su an nerde.

ne is yaptigi belli degilmis, nasil zenginlestigi. allahim sen buyuksun. torpil yap desek 3 aydan once uretime baslayamazsin ulan. alik 8k tlkazananin zil takip oynadigi yerden laf ettiginiz seye bak ya. herif paypalden eline gecen 2-3 milyonla($) sizin gibi ev,arsa, araba alacagina milletin tasak.gectigi ise yatiriyor. biraz saygi duyun, biraz ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

saygı duymak ayrı bir şey biri çok iyi işler yaptı diye tapmak ayrı bir şey.

spacex ve teslanın başarısı muazzam ama konu ile alakası yok, azıcık dar kafalı olmayın. çocukların kurtuluşu için halihazırda birçok ülkeden profesyonel dalgıç vs var orada, bir plan belirli zaten ve uygulanıyor. elon musk'ın projesi sonradan bir anda ortaya çıkarak "açılın ben geldim" şeklinde sunuluyor. oku azıcık yazıyı, hiçbir boka yaramadı yaramazdı zaten bile demiş localler.

üstüne en büyük saçmalık, git yap o dalgıç tüpünü, sun kullanılır kullanılmaz. elon musk'ın yaptığı en saçma şey ilk günden video postluyor twittera vs. 5 milyon dolarlık şirketin pr çalışması gibi. gereksiz işte.

azıcık dar kafalı olmayın, tek yönlü bakmayın olaylara. çok güzel işler yapmış adam eyvallah, bundan sonra dünya tarihinde elon musk ne derse yaşa padişahım mı diyoruz?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir yandan dar kafali olmayin derken bir yandan da Elon Musk gidince kimse istememis, adamin ekipleri oturup kurtarma ekibiyle konusmamis, kendi basina is yapmis da alin kullanin demis gibi davranmak... priceless.

Elon Musk ne yapsa, ne dese herkesin agzina sakiz olacak. Kacari yok. Bu adam icin iyi, sirketi icin iyi. Iyi ki de boyle zira bugune kadar cikip "hepimiz ayni gemideyiz" demis VE cogunun basaramadigini yapmis adam Elon Musk su anda.

Elon Musk allahin kitabin padisahin olsun demiyor kimse sana, elestirirken bi kendine, bi simdiye kadar kimin ne yaptigina, bir de bu adamin yapmaya calistigina bak, oyle elestir diyor diyen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu arada Elon fanboyu olarak carmiha gerilmeden sunu da diyeyim;

Baya ayip etmis Elon elemana pedo deyip sonra susmakla. Gercekten kaniti vardiysa yapistirsaymis keske, bi pedo daha eksilirdi ortaliktan. Yoktuysa da yaptirimi neyse yapsinlar vurulsun Elon'un agzina cunku oyle bir anlik gazla bile olsa yapilamayacak kadar ciddi bir iddia.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...