Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mobile Suit Gundam


Akuma_Blade

Öne çıkan mesajlar



Bu yıl Bumblebee ile sona erecek Transformers, seneye Avengers'in 4. filmi ile (en azından ilk jenerasyonunun hikayesi) son bulacak olan MCU ve inişe geçen Star Trek ile Star Wars filmlerinden boşalacak tahta kurulacak yeni film evreninin ne olabileceği konusunda tartışmalar sürüyordu, öte yandan şu an için en olası adayı bulmuş olabiliriz.

Batman Üçlemesi, Godzilla, Jurassic World, Interstellar ve elbette Pacific Rim gibi filmler ve Expanse ve Colony gibi TV dizileri ile hatırlanabilecek olan Legendary Entertainment eş başkanı Cale Boyter ile mecha/bilimkurgu Anime klasikleriyle bilinen Sunrise stüdyosu adına marka sahibi Namco Bandai holdingin başkanı Mitsuaki Taguchi bugün aldıkları bir kararla Mobile Suit Gundam'ı filmleştireceklerini açıkladılar. Kaynak: ANN

Seneye 40. yılına girmeye hazırlanan bu önemli markanın yüzlerce milyon dolarlık bir uyarlama ile batıya tanıtılacak olması kuşkusuz bu önemli bilimkurgu şaheserinin hakettiği değeri geç de olsa almasını sağlayacak olması gibi ayrıyeten blockbuster film arenasında yıllarca sürecek oyun değiştirici bir etki de yapabilir.

Elbette şimdilik duyurulan resmi bir tarih, sinopsis yada çalışılması düşünülen bir isim elbette ki elimizde bulunmuyor, bunun doğrudan tek bir film mi olacağı, yoksa bizi bir sinematik evrenin mi beklediği konusunda da net bir açıklama yok, öte yandan Pacific Rim ve Ready Player One gibi filmlerle bizzat saygı duruşu yapılan bu markanın yıllardır süren dev bütçeli bir uyarlama ile batıya geleceği kuşkularının bu açıklama ile resmiyete bürünmüş olması gelecek birkaç yılın en büyük sinema olaylarından birine tanıklık edeceğimiz anlamına gelebilir.

Mobile Suit Gundam'ın neden önemli olduğu ve bilimkurgu türündeki yeri hakkında yazdığım makaleye buradan ulaşılabilir:

1979'dan bugune evrenlerin izleme sırasına göre tüm serilerin toplamda 1.5 saate yakın açılış segmentleri ise buradan izlenebilir:
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 yıl sonra ...

Monsterverse, Jurassic World, Pacific Rim gibi filmler ile Inception, Interstellar ve Batman Üçlemesi gibi Christopher Nolan filmleriyle tanınan Legendary Pictures’in 2018’de ilk açıklandığından beri merakla beklenen yeni projesi olan Mobile Suit Gundam uyarlaması konusunda yeni haberler su yüzüne çıktı. Netflix’in resmi twitter hesabından yapılan duyuruya göre film Netflix tarafından satın alınmış, hala sinema gösterimi şansı aranan Çin gişesi dışında filmin küresel gösterimi Netflix üzerinden yapılacak. Filmin yönetmenliğini ismi en son Metal Gear Solid filmi için geçen ve yakın geçmişte Kong: Skull Island filmi ile hatırlanabilecek olan Jordan Vogt-Roberts yürütecek. Roberts’in Japon popüler kültürüne derin saygı duyan bir yönetmen olduğu biliniyor. Bunun yanısıra, önceki duyurudan hareketle filmin senaryosunun ve yapımcılığının, Saga ve Runaways çizgiromanları ile tanınan yazar Brian K. Vaughan tarafından yürütüleceği biliniyor.

Bilmeyenler için Gundam çok kabaca bir tabirle, tüm konusu Güneş sistemi içinde geçen, Dünya kökenli insanlar ile uzay kolonilerinde doğmuş koloni insanları olan spacenoid’ler arasında ırkçılık, askeri yayılmacılık, politik anlaşmazlıklar ve kaynak paylaşımı gibi sebeplerle patlak veren savaşlar ile, isteyerek yada istemeyerek bu savaşın içine çekilen insanların mücadelelerini, empati teması merkezli işleyen, geniş karakter kadrolu, birden çok perspektifli ve çok boyutlu hikayeler bütünüdür. İlkin Japon yönetmen Yoshiyuki Tomino tarafından 1979'de yaratılan Mobile Suit Gundam, rötarlı da olsa muazzam bir ilgi görmüş ve aradan geçen 40 yılı aşkın sürede hikayesi toplam 10 civarı paralel evrene yayılan ve halihazırda yıllık 900 milyon $'a yakın ürün satışıyla en çok gelir getiren 20 kurgusal evren listesine girmeyi başaran muazzam bir ticari başarı hikayesi olup aynı zamanda Anime'lere ilk kez sert gerçekçi bilimkurgu türünü getirmesi ile yarattığı deprem etkisi ile bilinir. 

Ülkemizde Netflix üzerinden Iron-Blooded Orphans ve Unicorn serileri resmi şekilde ve Türkçe altyazılı olarak izlenebilir.
 

 

Akuma_Blade tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...