Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bavula laptop tikmak (azcik acil)


Tim

Öne çıkan mesajlar

Ahali selam,

British Airways’den aldik donus biletini ama su sacma electronics ban’i dusunmedik hic. Ya laptoplari bavula tikicaz ya da bilet oarasinin ustune soguk su icip, 4-5 kati lara verip tekrar bilet alicaz baska firmadan.

Haliyle malum soru su: hardcase laptop cantasi alsak da babula tiksak iki laptop’i hayatta kalir mi cihazlar? Denemis yapmis kimse var midir? Varsa hardcase cover’in markasi modeli neydi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi biraz abartmışsınız bence. güzel sarıp sarmalayıp hareket etmeyecek şekilde koyduğunuz sürece sorun olmayacaktır. tabi bavulu parçalicak kadar bi hareket yapmadıkları sürece.

ben arabistana gidip gelirken arada bavulda ps4 taşıyorum daha hiçbişi olmadı. güzel sarıp sarmalayıp tişortlarla, kalın sweatshirtlerle. hareket etmeyecek şekilde sabitleyin bavul içine sora verin gitsin nolcak.

ek: ki arabistandaki yer hizmetlerini görseniz kaçacak yer ararsınız :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sana denk geliyor abi demek ki ne diyim. dediğim gibi ben kaç kez ps4 taşıdım bavulda hiçbişi olmadı daha ki dediğim gibi öyle ingiltere falan değil araplara (dolayısı ile hintli ve pakilere) teslim ediliyor o bavullar.

gerçi lan ingilterede kime teslim edilcek ingiliz düküne mi onlarda hintlilere pakilere yaptırıyodur o işleri asfdsadf

sizin pakiniz hintliniz daha kötü abi demek ki arabistandakilerden
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Iyi korursan bir şey olmaz abi.
Bir alternatifin de ölüye yatmak gate'e kadar. Orda da son kontrolde yakalanıp bavulunun insanca uçağın altına atılmasını umabilirsin. En azından bavulun kontuardan uçağa bütün o atılmaları yaşamaz. Ama gıcık bi elemana denk gelirsen bavulu uçağa da vermeyebilirler (yaşayanı görmedim duymadım ama işte ihtimal dahilinde)
Aynı sorunla (britishten bilet almak) bizde karşılaştıydık. İngilizler bile türkiye'den uçarken britishi tercih etmiyomuş bu yüzden diye okuduydum hatta (neden thyde bu yasak yokken ba'da var diye bakarken) .
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tim said:

Abi lutfen laptop’unla ps4’unu cikar, ikisinin de ustune bi bastir.

Ekran ile sert plastigi kiyasliyorsun. Lehim gevser degil derdim, ekran var lan.


benim bavulum sert plastik olanlardan değil ama kendi formu olan ve köşelerinden falan bükülmeyen bişi. esneme değil düşme ve ani darbeler derdim. senin ki eğer formsuz, spor çantası tarzı bi bavulsa dediğin doğru ozmn ezilebilir ama biraz bile sertliği, formu olan bavullarda ekran esnetecek kadar bir durum olmaz bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Önemli olan laptop'un bavulun merkezinde, kenarlara uzak bir şekilde konumlandırman ve etrafını sıkıca besleyerek düşme ve fırlatma anında laptop'un bavul kenarına yaklaşmasını engellemek olmalı. Kitap ve benzeri katı cisimlerle etrafını beslemek yerine, rulo yapılmış havlu veya tshirt gibi ürünler kullanman daha doğru olur. Esneyerek darbeyi sönümlerler.

Sert sünger ile ahşap kutu içerisine koyup taşıyan kişiler gördüm sırf valize basmaya karşı önlem olarak.

Ama bence yeterli kalınlıkta valiz ile düzgün havlu takviyesi sorunu çözer. Valizin kumaş gibi esnek bir malzemeden yapılmışsa ve şüphen varsa; en alt/üst tarafa koyacağın 5-8mm kontraplak noktasal kuvvetlerde yükü dağıtacağı için laptopa zarar gelmez. Babam o şekilde valize atıp taşıyor :)

Saygılar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valize kontraplak koymak cok ilgincmis.

uzun uzun yazilmis da iste iki uc kat sardiktan sonra darbeyi emecegi icin bir sey olmaz. ben de icki etc. tasiyorum surekli ayni sekilde, ince raki siseleri kirilmiyorsa laptop hic kirilmaz.

ama random encounter olarak apronda sigira denk gelirsen her sey mumkun tabii. tevekkul pls
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benim laptobun 1 tane tuşu çıkmıştı bavulun içinde gittiğinde. ekranda sağda solda bir şey yoktu.

siz etrafını sarmaladığınızda darbeyi emiyor ve kırılmayı engelliyor etrafındakiler ama stres gene de bindiği için ağırlık üzerinden bendeki gibi olaylar olabiliyor sanırım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

laptopu baloncuklu poşede sarıp, strafor köpük alıp onu saracak arada boşluk kalmayacak şekilde kesip biçip bir kutu yapıyon etrafını birde onla sarıyon, sonra birazda kıyafet ile sarıp sarmalıyon, bavulun kenarlarınada ne varsa sıkıştırıyorsun, hareket etmeyecek bavulu zorla kapatacak seviye e geldimi tamamdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...