Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kutulu Ps 4.1 TB + 2. Orjinal Kol + 6 Oyun . 2 Aylık.


Utk

Öne çıkan mesajlar

1. Konsinye Mal Kavramı

Konsinye sözcüğünün anlamı, mülkiyet devri yapılmaksızın, malların satış sorumluluğunu yüklenen bir işletmeye (Komisyoncu) gönderilmesidir. Malların komisyoncuya gönderilme ile malların mülkiyeti değil, sadece zilyetliği devredilmiş olmaktadır. Konsinye satışta mallar; gönderenin belirleyeceği fiyatlarla müşterilere satılmak üzere veya satılmadığı takdirde iade edilmek kaydıyla, gönderilenin zilyetliğine bırakılır.
Malların mülkiyeti işletmeye ait olmakla beraber satılmak üzere başka bir işletmeye gönderilmiş mallar “Konsinye Mallar” olarak tanımlanır. Malı gönderen işletme ile malı satmak üzere alan işletme malın satış şartları ile ilgili olarak anlaşma yaparlar. Satılmak üzere gönderilen malların mülkiyeti mallar satılıncaya kadar malı gönderen işletmeye ait olduğundan konsinye malların işletmenin aktifinde özel bir hesapta takip edilmesi gerekir. Konsinye malı satmak üzere teslim alan işletmenin stoklarında da mülkiyeti kendisine ait olmayan mallar olacağından bu işletmenin de konsinye malları nazım hesaplarda takip etmesi gerekir.
Teknik terimlerle ifade etmek gerekirse; satıcı olan tarafa yani ürünü satmak üzere aracıya gönderen işletmeye “konsinyatör”, ürünü satmak üzere teslim alan işletmeye “konsinyi” denilmektedir. Konsinye mal satışları her iki işletme açısından ayrı ayrı incelenecektir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

anlaşmaya burdan devam ettiğimize göre, adres bilgilerini de buraya yazıcaksın sanırım. süre yok mu bu sözleşmede satacağının garantisini veriyor musun satınca beni arıyacak mısın 4 sene sonra satarsan ne olacak gibi binlerce soruyu tarafına yöneltmeden önce, salı pazarına gidip satsam sanmıyorum ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim satamadigim hic bir sey olmadi forumda. Hic balta da yemedim. Ama kar edeyim ya da kazikliyim kafasiyla da ise girismedim hic bir zaman.

Burasi donanimhaber falan degil, alis veris yaptigim insanlari arkadasim olarak goruyorum ben. Zarar etmeyecegim kadar ucuza satmaya calisiyorum her seyi. Sonucta bir sey aldigim zaman da ucuza aliyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...