Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ar.gör. iken özelde doktora problemi


pontipati

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Halihazırda bir devlet üniversitesinde araştırma görevliliğine başladım. Geçenlerde Sabancı'da doktora ile ilgili bir başlık açmıştım, kabul geldi ama sıkıntılı bir durum oldu. Araştırma görevlisi iken dışarda bir üniversitede asistanlık yapmak yasak (hangi kanun, detaylar neler bilen yazabilirse mutlu olurum bu arada). Sabancı da diğer özel üniversiteler gibi yüksek/doktora yapan öğrencilere asistanlık yaptırıyor.

Şimdi Sabancı doktoraya kabul etti ama onlar da dışarıda çalışmaya - ar.gör.lük yapmak gibi- izin vermiyormuş, ondan beni almayacaklar gibi duruyor. Bir arayol nasıl bulunur, benzer bir durumla karşılaşmış olan var mı acaba?

Son olarak da şeyden bahsedeyim. Sabancı doktorada aylık 2k kadar burs ve konaklama veriyor burslu kabul alınca. Mesela oradan gelecek parayı almayayım, sadece derslere girsem bir yandan da ar.görlüğe devam etsem gibi bir şey mükemmel olur.

Teşekkürler =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Seneler önce benzer bir olay bende boğaziçi araş gör. sınavına girmek istediğimizde oldu. Başka yerde yüksek yapıyordum ben. Boğaziçine ders anlamında geçiş yapmadığım sürece atamamın rektör tarafından yapılmayacağı(öyle bir hakkı yok ama sanırım imzalamadan beklemeye koyabiliyordu) bile söylendi. Yeni dönem başında ders olarak da boğaziçiyi kazanırsan bekletilen ataman yapılır devam edersin dendi.

O dönem işime gelmemişti benim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ar. Gor. 657’ye bagli devlet memuru. Baska yerde calismasi o yuzden yasak. Zaten seni calistiracak bolum de istemez baska yere bolunmesini dikkatinin.

Bir de eskiden 33a kadrosu varken 35. Maddeyle gorevlendirme alinabiliyordu. Yuksek lisans doktora falan yaptigin unide calisiyordun egitimin boyunca ama artik herkes 50d statusunde, 50d’ler de normalde 35’le gorevlendirme alamiyorlar (bir nevi doktora bursuydu 50d). Simdi durum nasil bilmiyorum. Tabii 35 ile gidip ozelde calisamiyorsun o imkaniniz hala varsa, devlet unilerini kapsiyor.

Doktoran bittikten sonra akademide kalmayi dusunuyor musun? Hangi unide ars. Gor. Kadrosuna girdin? Devlette doktora imkanlariniz nasil? Bu sorularin cevaplarini bilmek gerekiyor tabii ama eger para ihtiyacin yoksa Sabanci’da burslu doktora ogrencisi olmak daha iyi olabilir, Boun, ITU vs. gibi bir okulda degilsen. Yurtdisinda calisma sansin cok daha yuksek olur + adam gibi akademisyenlerle calisirsin egitim hayatin boyu. Doktora beraber calistigin insanlar cidden cok onemli, bir cok universitede birak doktora dersini yuksek lisans dersi anlatamayacak, hatta asistanlik yapamayacak prof.lar kol geziyor su anda.

Eger paraya ihtiyacim var diyorsan en azindan boun, odtu, itu gibi yerlerde doktora kovala, sonra 35’le gorevlendirme alabiliyorsan gorevlendirme al git oralara.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
arş.gör. olarak işe başlamışsın girdiğin bölümün el ayak işlerini yapmak zorundasın, ki bu senin işin. yapmazsan atılırsın doğal olarak. hocalar el ayak altında olmanı isteyecektir.
fakat arş.gör olarak iş tanımında eğitimini devam ettirmek zorunda olduğun da yazıyor. eğerki bulunduğun üniversitede doktora bölümü yoksa seni olan bir yere göndermek zorunda hocaların. ama kafana göre seçemiyorsun hocalarının izni imzası olmalı. duruma göre haftalık 2-3 günlüğüne ders almak için gitmene izin verebilirler. ama tabii ki iş dönüp dolaşıp karşı tarafın da bunu kabul etmesine bağlanıyor.

özetle hocalarla konuşarak çözebileceğin bir durum bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...