Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2018-2019 ALİ KOÇ Sezonu Genel Tartışma


Phyx

Öne çıkan mesajlar

Sotto said:

Valla SPK kurallari boyle esnetilebiliyor mu bilmiyorum ama baya sacma eger oyle bir anlasma varsa.

SPK esnetilebilir belki teknik kurallar vs bakmak gerek.

Ancak, seçim öncesi şeffaflıktan bahseden Mr Vizyon'un sözleşme bedelleri hususunda Aziz'in yaptığını devam ettirmesi çok da yakışıyor kendisine.

Yürüyedur Vizyon Başgan.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

taraftarın dediğini yapacaklar bunda ne yanlış var? yönetimin kendisi de taraftar zaten bi farkı yok ki diğer fenerbahcelilerle ?


o doğru bir yaklaşım değil ya, ülkede herkes teknik direktör, herkes kulüp başkanı sanıyor kendini. 2 atkı 1 formasını aldığı takımın milyon dolarlık hamleleri üstünde söz hakkı olacağını düşünüp baskı kuruyor.

Bu sene başında Burak yılmaz gelecekti, taraftar baskısı falan filan yattı olay. Gs keza taraftar baskısı ile çok hamleler yaptı. Şimdi ali koç yanal'a olmaz derken sırf taraftar istedi diye sözünü yutup getirdi adamı.

Yönetim kontrolü taraftara bırakınca en sonunda yolcu kendileri oluyor. Kulağını tıkayıp doğru bildiğin şekilde yönetmen gerek
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ipli saplı ve futboldan anlayan taraftar kitlesi o kadar düşük ki, taraftarı toplu halde dinlediğin halde direkt felakete gidiyorsun zaten.

işler kötüye giderken değil, artık her şey yaşandıktan sonra akılları yerlerine geldiğinde tepki koyar o kitlede. iş işten geçtikten sonra istemenn bir faydası yok.

son bilmem kaç yılda sadece ersun bu takımı şampiyon yaptı diye çok iyi td olarak kabulleniyor fener taraftarı ve istiyor. yıkıma götürürse ki yüksek ihtimal başarısız olacak; bakalım o zaman şenlik nasıl olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

son bilmem kaç yılda sadece ersun bu takımı şampiyon yaptı diye çok iyi td olarak kabulleniyor fener taraftarı ve istiyor. yıkıma götürürse ki yüksek ihtimal başarısız olacak; bakalım o zaman şenlik nasıl olacak.

bu ali koç'un zaman kazanma hareketi zaten bir nevi. hoş, çok da opsiyonu yoktu ama yine işler kötü giderse çıkıp "e siz istediniz getirdik" diyebilecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ali Koç bence kötü hamleler yapmadı da işte çok optimist başladı. İşi aşırı kolay sandı, egosuna yenik düştü.

Lig gerçeğini kavradığı için zaten Ersun'u getirdi. Kulüp açığa çıkana kadar taraftarın ağlamalarını Ersun ile kesip, arka planda çalışacaktır yüksek ihtimal.

Zaten o da tahminen başarısız olsun diye getirdi Ersun'u, aldığı enkazı temizlemek öncelikli görevi ama yaptığı hatalar temizlik hareketinde bir adım ileri taşıtmadığı gibi daha geriye götürdü. Kendi pisliğini de temizlemek zorunda şimdi. Ersun taraftarı oyalarken arkada düzgün çalışırsa her şekilde geleceğini kurtarır kulübün.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ligi bilmeyen td'nin başarılı olma ihtimali yok demiyorum zaten. ama büyük riske girmiş oluyorsun.
zaten kendin de yeni gelmişsin, üstüne gelen giden oyuncular var vs. hani one problem at a time abi, her şeyi aynı anda çözmeye çalışamazsın. bazı hamleleri fantastik yapmıycan ki en azından o konuda kafan da rahat olacak diğer işlere odaklanabileceksin.

+ ligi bilen adamı getirmiş olsa transferler de daha oturaklı olurdu zaten bence.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ali Koc baya fail ya. Bunlari acik acik soyleyebilmek bu kadar zor olmamali. Bu ileride toparlanmayacak demek degil, ama su ana kadar cok agir fail.

Fenerbahce ne gunun takimi ne gelecegin takimi bir kere. Transferleri inanilmaz fail olmakla beraber borcu bu kadar yuksek olan takimin yapacagi isler degil. Hayir cunku oyuncularin ucretleri bile dogru durust aciklanmiyor FB'de. Millet GS'ye sektirirken, Slimani kac aliyor haberiniz var mi?

Zaten tonla yazdim tekrarlamayayim ama insanlarin anlamadigi sey su: Vizyon demek, ben geldim herseyi degistiriyoruz bir gunde demek degildir. Aksine, bu finansal butce ile, bu futbol ortaminda hangi hamlelerin tutacagini (neredeyse sifir su ana kadar) hangi hamlelerin tutmayacaginin (Cocusundan Comollisine) farkina varmaktir. Hamleleri yavas yavas yaya yaya yapmaktir. Basarili yoneticilik budur. Belli hamlelerin kesin olmasi gerekir, atiyorum coplerden kurtulacagiz dersin Volkan'i filan kadro disi birakirsin cat cat.
Ama en onemli assetin olan futbolcu ve takim muhendisligini beceremiyorsan, hatta beceremeyen adamlara teslim ediyorsan bu zaten basli basina fail.

Ali Koc'un su ana kadar yaptigi basarili bir hamle yok. Futbol takimi yonetmek oyle atla deve birsey degil. Kar derdin yok, shareholder baskisi yok, competition dedigin zaten ulkenin guc olarak en buyuk 2 klubunden birisin, tek yapman gereken finansal durumun icinde mantikli bir futbolcu toplulugu olusturup akilli hamleler ile devam etmek. Yapilan tek bir dogru transfer, yapilmis tek dogru hamle yok su ana kadar. Bir tane futbolcu hatali transfer olur iki tanesi hatali olur ama 7 tanesi filan hatali olmaz. Bunu normal sirkette yaparsan 3. gun kapinin onune koyarlar soyadina bakmadan.

Gecen sene bu takim begenilmeyen hoca ve futbolcularla ikinci oldu. Bu sene begenilmeyen hoca ve daha kotu futbolcularla sonunculuga oynuyor.

Kaldi ki soyle yonetici boyle yonetici boyle vizyon diyen adam duygularina da hakim olur. Takim kaybedince mafya babasi gibi otobusle gitsinler ulan gibi sacma islere girmez, gidip mac sonrasi taraftara futbolculari yem ettirmez, ani ve sacma kararlar almaz. Bunun icin oradasin zaten. Harvard'a biz gitseydik hocam o zaman. O kadar baskanlik ben de yaparim GS'de.

Su klup yonetimlerini bu kadar buyutmemek lazim. Dunyanin en dandik sirketini yonetmekten bile kolay bircok acidan. Para kazanma derdin yok bir kere daha buyuk birsey olabilir mi? Basarili olmak dedigin de zaten dunyanin en buyuk klubu olmak degil, zaten kafadan ilk 3'e girdigin TR liginde yine kafa kafaya oynamak - hele ki taraftar neredeyse birsey beklemiyorken.

Su transition o kadar temiz yapilmaliydi ki biz de sapka cikarmaliydik. Su ana kadar ki performans ile ben Harvard olsam o MBA degree'yi geri alirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Cthulhu tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...