Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2018-2019 ALİ KOÇ Sezonu Genel Tartışma


Phyx

Öne çıkan mesajlar

bence dun genel olarak iyi oynadik, frey'e tepkiler de anlamsizdi. dunku kadroda reyes'in yerine daha o yerin dogal adami olan birini oynatsaydi ideal kadro bu da diyebilirdim hatta. umarim gonderilmez cocu. bu sene zatn cope gitti, israr edilirse onumuzdeki senelerin takimi kurulabilir.

tabi bunun icin valbuena, soldado gibi cope gidecek yaslilarin oynatilmamasi lazim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

son 2 maçta frey oynadığında slimanı gerçekten etkili olmaya başladı. o kadar tepki verilecek bi oyun da oynamadı frey de. jailson da iyi josefden kötü değil bence. hem genç hem daha hızlı, top çalması iyi ayaga pasları falan gelişmeye açık. karalar baglayacak bi durum yok bence de bi fb taraftarı olarak bu bi kaç yıl desteklememiz şart. cocuyu göndermek hata olur 15. bitirse bile önemli değil ha 3. olmuşsun ha 15. ne farkeder. pat diye olacak bişey de değil kadronun temizlenip yenilenmesi, bu bi süreçtir bekleyip sabretmek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cocu 4 sene önce aşağı yukarı böyle durumda olan bi takımı almıştı, yani burada Koç ve Comolli Cocu tercihi yaparken,bana damdan düşenden anlayanı getirin mantığıyla hareket etmişi ki haklılarda. Ama bizim bazı kesimlerin anlamadığı şu, biz mevcudu tamir edip düzeltelim yapmıyoruz, yeni baştan birşeyler kuralım diyoruz.Lafa gelince "Vizyon" ama sahada başarı bekliyorsun, he mk ne güzel hem canım cennette hem ..... olsun, var mı dünyada öyle bir takım hem yenilenme hem yeni sistem bi taraftan 650m borç 20 yıl üzerine gelen yeni yönetim, otobüs şöförünü yemekhaneden yolladı diye 3 gün tvde yorum yapan cahiller... vs.vs.vs

E gidip 100TL bilet alıp, "TOKOMON SAHİBİ TOROFTOR" diye bağırıp kendini bi halt sanıyor, e değilsin güzel kardeşim beğenmiyorsan sabrın yoksa , siktir git Chelsea, Liverpolli Mcity izle, toparlayınca nasılsa kedi gibi gelirsin.

620m borç var, "Cocu kovulsun" lan baban mı ödeyecek o parayı, ben Koç'un yerinde olsam açarım banka hesabı "Fesih tazminatı için 3m lazım yatırın gönderelim" derim, 200bin euro toplasın şaşırırım, İnternetten kaçak yayın arayan, maçı ücretsiz izlemek içn kahveye 2. yarı giden milletiz. 3m fesih ücretine çekirdek parası muamelesi yapıyoruz :) meşhur 1 milyon projesinden 10bin kişi anca çıkmıştı hemde KK 36 ay taksitli kampanya varken.
Bjk 8 sene olamadı,Feda dedikleri zaman hiç mırın kırın eden olmadı mı? oldu ama devam ettiler zamanı geldi başarılı oldular. Gs 14 yıl şampiyon olamadı taraftarı tutmayı mı bıraktı. " Efenim FB bu, minimum 3 senede bir olmalı" sanki RM bahsediyor sdfsd. Ya artık bizim taraftarın kulubü haddinden fazla büyütme hastalığından acilen tedaviyle kurtulmalı, lastikler frenler patlak bayır aşağı gidiyorsun, Edirne'den ötesi senin için VOID amk, bi salın artık adamı yapsın bişeyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yeniden yapilanma filan hikaye. Comolli geldi soydu baska aciklamasi yok. Slimani kac aliyor, Frey'e kac bonsveris verildi onlarin yazin bir.

Sanki 18'lik adamlari toplamis gibi yeni yapilaniyoruz diye kandirmayin Fenerbahcelileri. Cop dolu takim, sorumlusu da Comolli bunun, dolayisiyla da Ali Koc.

Cocu'da zerre suc yok su ana kadar. Cocu'ya gayet siradan toplama takim verip birseyleri basarmasini beklemek zaten mucize olurdu.

Hic kimse satilmasa + hic kimse alinmasa, bu takim daha mi kotuydu? E maas dengesi cok mu azaldi sanki? Benzia niye alindi, niye oynamiyor? Hayatinda Brezilya disina cikmamis 24 yasindaki Jailson'u almanin mantigi nedir? Yazdik zaten gecen.

Fenerbahce mucadele ediyor da yetenek yok. Kaldi ki bunlar son kursunlar iste Besiktas maci da cok iyiydi, gidildi Rize'den 3 yenildi. Takim iceride kasiyor da yetenek havuzu cok dar. Buyuk maclari iyi oynamak cok bir anlam ifade etmemeli acikcasi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahçe dün taş gibi top oynadı. Ortalığı velveleye verecek kadar kötü bir durum yok. Alınan oyuncuların yarısı tutsa kar ki illa tutacaktır. Cocu'yu kovmak şu an hiçbir şeyin çözümü olmaz. Sezon sonunu bu kadar 7-8 bititir, o zaman tamam ama bence toparlanma sürecinde takım, ilk 4'e girer bu takım. Çok zor fikstürle başladı. Dünkü maçı izleyip de Ali Koç, Comolli, Cocu diye sövmek sabırsızlığın işaretidir.

Güzel günler gelecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neye gore yorumlayayim? 8 macta 6 gol atmis Fenerbahce cok iyi yolda mi diyeyim? Mucadele ediyor elbette de edecek de yetenekten bahsedin bana.

Tum yazdiklarimi okuyup Fistan tier yazarsaniz cevabi da o sekilde oluyor.

Fenerbahce halka acik bir kulup. Su verilen maaslari bir cikarsaniza. Slimani'ye verilen, Frey'e verilen bonservisi. Gelen oyuncularin masrafini. Bu takimin oyle ucuza kuruldugunu mu dusunuyorsunuz?

Slimani tahminen 4-5 milyon euro arasi bir para aliyor. Frey'e verilen bonservis 2.5 milyon civari deniyor. 2.5 milyona Hollanda'dan 5 tane genc adam alirsin denersin tutar/tutmaz. Frey'den ne bekliyor Fenerbahce taraftari? Durust olun ama once. Ayrica Ayew/Benzia kiralanmadi mi? Ayew'in opsiyonu 12 milyon euro, Benzianin 8 mi neydi. Ayew'in seneye olmayacagi kesin. Benzia'da alinmayacaktir. E hangi gelecege yonelik planlama bu?

Bu kadro gelecegin filan kadrosu degil. Denmek istenen o.

Yeniden yapilanma dediginiz sey bir plan dahilinde olur. 100 tane adam izledik diyip Fenerbahce'de bundan 10 sene once krampon tasiyamayacak adamlari getirmek mi vizyon/plan? Cok yazdim tekrarlamayayim.

Para olmamasi ayri is, boyle cop adamlara para vermek ayri is. Gidersin ucuza toplarsin gencleri, getirirsin madem Hollanda'dan iyi altyapi almis cocuklari Cocu onderliginde deriz ki adamlar birseyler planliyor.
Comolli denilen adamin su takima katkisi nedir? Transferler hangi strateji gore yapildi?

Kral ciplak demek zor degil. Ali Koc hata yapti ve sistemi iyi kurmadi. Degisimin illa bir gunde herseyi degistirerek yapilmasi gerekmiyor adim adim da gidebilirsin. Kaldi ki sportif direktor denemesi daha once denenmis ve basarisiz olmustur bu klupte. Verdigi zararin haddi hesabi yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:



Slimani aldığı niye problem anlamadım? Modeste gelseydi 1,5m oynayacaktı? Gomis geçen sene 2,5 imza + 3,5 maaş alırken soruldu mu bunlar? Diğer kulüple maaşları çok yi düzeye indirdiler diye son dakika 4-4,5m alan adamları zar zor sattılar araplara? Her kulübün inanılmaz güzel maaş dengesi var zaten. 25m satış yapıp 14m 9 tane adam alınmış. Souza'yı son senesinde 12,5 sattık napcaktı kulüp, yok Souza'yı satan şampiyonluğu satar diyip tutacakmıydı son senesinde ki adamı? 70m harcadı GS şampiyon oldu, şimdi Feghouli Belhanda'yı alacak adam arıyolar. Frey 2,2m bonservis 600bin maaş var, Son senesinde Belhanda'ya 8m ver, Feghouliye 4,5m "Frey'den hanut var" hee oldu canım. Gs maaş dengesine bi bak bakalım nereleye çıkmış. Fb sene sonu 4-4,5 alan dinazorlardan kurtuluyor 9 oyuncunun sözleşmesi bitiyor. Eli mahkum düşecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gs maas dengesini savunmadim zaten hicbir zaman. Belhanda Fegouliyi hep konusuyoruz ki bunlar hataydi. Ama ayni zamanda Gomis, Fernando, Mariano gibi adamlar da seni sampiyon yapti. Ama para harcayip lige 3. haftadan havlu atmanin da bir mantigi yok.

O zaman ne dersin? Feda dersin Besiktas gibi, ona gore bir strateji belirlersin.

Gidecegin 2 yol var yani: Ya GS gibi parayi basip sampiyon olup, CL'den gelen paralarla ayakta durmaya calisacaksin - ki zaten cok elestirdik/elestiriyoruz yeri geldi mi, ya da kuculeceksin. Bunun ortasi yok yani. Hem Slimaniye 5 vereyim, suna 3 vereyim hem de ligde 15. olayim? Mantikli mi?

Su an Fenerbahce 18-22 yas araliginda 5-6 genc oynatsa en az, kaleye Harunu marunu almasa, gereksiz kuzey afrikalilar yerine o Baris gibi cocuklari oynatsa ve bu sonuclar alinsa hak veririm. Deriz ki bu gelecegin takimi.

Su andaki Fenerbahce hangi gelecegin takimi ben onu soruyorum. 25 milyona adami satip yerine cop doldurup bak biz 3-5 milyon kar ettik demek mantikli degil.

Sportif basaridaki donguden bahsettim. Para, basari, basariyla daha cok harcama, daha cok gelir bunlar kirilmasi zor donguler. Bunu yukarida dedigim iki sekilde kirarsin. Hem 5 milyon verip hem 3. haftadan lige havlu atarak degil.

Alinan oyuncularin Fenerbahce kalitesinde olmadigini cok acik soyluyorum en basindan beri bir GS'li olarak. Bu Cocu'dan filan baya bagimsiz bir durum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Celtics said:

Fenerbahçe dün taş gibi top oynadı. Ortalığı velveleye verecek kadar kötü bir durum yok. Alınan oyuncuların yarısı tutsa kar ki illa tutacaktır. Cocu'yu kovmak şu an hiçbir şeyin çözümü olmaz. Sezon sonunu bu kadar 7-8 bititir, o zaman tamam ama bence toparlanma sürecinde takım, ilk 4'e girer bu takım. Çok zor fikstürle başladı. Dünkü maçı izleyip de Ali Koç, Comolli, Cocu diye sövmek sabırsızlığın işaretidir.

Güzel günler gelecek.


Zorlu fikstür derken? Kayseri,Konya,Göztepe,Yeni Malatya,Rizespor bu zorlu fikstüre dahil mi?. 8 maçta sadece 3 maç zorluk düzeyi yüksek idi bunlarda Bursa, BJK, Başakşehir maçları. Zorluk düzeyi yüksek maçların hepsi kendi evimizde idi. (Bursa bile zorlu bir maç değil bence). Bende istikrardan yanayım destek olunmasından yanayım fakat biz maalesef sürekli olmayacak hocalara sabır ediyoruz. Misal Pereira sabır vs. dendi istikrar dendi. Gs kupa finali sonrası direk gönderilmesi gerekli idi belli adam Fenerin büyüklüğünü anlayamıyordu devam etmenin anlamı yoktu nitekim Monaco'ya elendi diye adam gönderildi. Cocu'nun allah aşkına kim kadro tercihleri doğru diyebilir?. Oynayan oyuncular öyle isimsiz adamlar değiller nerede oynayabileceğini 2-3 maçını izlesen anlayabilirsin. Reyes bas bas bağırıyor ben önlibero oynayamam diye, orada oynatıyor ısrarla. Slimani klasik hedef forvet iken yanına aynı tarz Frey ile oynamak neyin kafası neyin Td.liği? (Soldado aslında 2.forvet olabilecek en iyi seçenek) Son maçta kanatlarımız ters ayaklı kanat oynamaya çalışıyor. Elmas hayatında muhtemelen kanat oynamamıştır. Ayew'de sağda muhtemelen çok az oynamıştır. Ayew oynayamıyor sağ kanatta, sol kanat oyuncusu neden orada oynatmıyorsun ısrarla?. Sağda Barış oynayabilir hatta Valbuena bile oraya monte edilebilir. (Bu arada Ayew Slimani'nin yanına iyi bir 2. forvette olabilir).Uzun uzadıya biraz acele yazdım özür dilerim kopuk kopuk anlattıysam. Demek istediğim hocanın ciddi kadro kurma sorunu var. Taktiğimiz vs oturmadı tamam ama oyunculardan hangi mevkiden nasıl verim alabileceğini bilmiyor bu yüzden Cocu'ya sabır gösterilmesini doğru bulmuyorum. Zorlu dediğiniz yazımın başında belirttiğim gibi hiç zorlu bir fikstür değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bireysel performans yorumlamak için fazla kriz var takımda. futbolcuların büyük bölümü kapasitesinin altında oynuyor. zaten özellikle brezilyadan alınan topçuların kendine gelmesi 3-4 ay sürüyor. buna rağmen Jailson şu an bile idare eder durumda. yaşı da genç. aldığımızdan fazlasına satarız.

benzia'ya oynamıyor demişsin de oynuyor adam? gayet de iyi. alınıp her türlü 7,m €'den fazlasına satılır.

daha devre arasında gelecek oyuncular var. seneye yaz transferleri olacak. 2 haftalık düşünmeyin şu işi.


takım zaten zor durumda. millet de maçta 50'den itibaren ıslaklamaya başlıyor. daha kötü oynadıkça yine ıslıklıyor. hugo reyes çıkarken tekrar ıslıklıyor falan. amaç ne? tam türkiyenin özeti. aziz yıldırım tezahuratı yapan bi grup var falan. utandım amk. sizin taraftarlığınızı sikiyim dedim (içimden). hayatta hiç bir başarısı olmayan averaj türk insanı bari tuttuğum takım bişiler becersin de onunla övüneyim diye takım tutuyor. olmayınca da deliriyo tabi. bi önceki sayfadaki video gayet güzel özeti durumu.

bi salın abi. sakin olun.

bıktım olm şu forumda teknik direktör savunmaktan. zico'ya bile zamanında demediğini bırakmıyodu millet burada. bi teknik direktörle iki sene üstüste geçirsek toparlayacak takım. van persie'yi oynatmıyo diye vitor pereira'yı gönderdi taraftar. valbuena'yı oynatmıyor diye aykutun başını yedi yine. şimdi görüyoruz valbuena'nın halini. hiç bi antreman performansı, taktik falan bilmeden ezbere herkes atıp tutuyor işte. şu niye oynamıyor, bu niye yok, bu oyuncu niye alındı diye.

her sene 2. oluyoruz. bi sene de 10. olsun da şu takımın sistemi bişeyi olsun. birşeyleri biriksin. bu bütçeyle, bu kadroyla hiç bi teknik adam şampiyon yapamaz bu takımı. her sene aynı şey. sizin istediğiniz teknik direktör değişikliğiyle direk şampiyonluğun ilk şartı galatasaray ve beşiktaşın kötü olması. o da olmaz bu sıralar.

salın beyler. başka şeylerle ilgilenin bi süre
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sardalya said:

basari ariyorsaniz omer bayrama bakin 200 bin euroya tas gibi transfer


yok abi ya, herif tam bir küşlemeci dün bütün ortaları rakibin sırtından döndü

umuyorum ki kolay çalım yemiyordur ve ters kademeye falan girebiliyordur, yoksa hakan balta v2 hayırlı olsun
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Phyx, kapasiteleri ne kadar bu futbolcularin biliyor muyuz mesela?

En fazla potentiyali olan adam Slimani, yilda 4-5 milyon euro aliyor, son 2 yilda sadece 8 gol atmis.

Ayew, Premier Lig takip edenlerin zaten bildigi finishingi kotu bir adam. Kaldi ki nispeten daha yasli arti zaten kiralik. 12m euro opsiyonu var. Maasi 3 milyon euro civari. Yuzde doksan ihtimalle seneye takimda olmaz.

Jailson, 24 yasinda daha Brezilya'dan hic cikmamis. Demek ki butun avrupa 2-3 tur pas gecmis bu adami. Potansiyeli bu. Hangi kulturle, hangi macla, hangi organizasyonla gelistirmeyi planliyorsun. Bonservis? 4m euro.

Frey dedigin adam yillarca neredeyse forvetsiz oynayan gol kisiri Isvicre milli takimina bir kere dahi secilememis. Bir kere ya. Yalandan bile cagirmamislar. Erzurumspor'un pas gectigi adam. Bonservis? 2.7m euro.

Benzia yine potansiyeli var diyebilecegin takimdaki en yetenekli adamlardan. 7.4m euro opsiyonu var. Daha bu hafta 2 macta da oynamadi mesela. Alacaksin da satacaksin daha fazlasina?

Reyes dedigin adami Porto satmaya bile ugrasmamis. Harun keza ne diye alinmis belli degil. Takimin bekleri kotuyken buralara hamle yapilmamis. Soldado UEFA listesinde bile yok, Frey oynuyor.

Hic kimsenin kral ciplak diyememesi bana mi garip geliyor bilemedim. Tas gibi oynadi Fener dediginiz, dun buz gibi goliptal olmasa yine 0 puanla ayrilacakti mactan. Neden cunku yetenekli degil takim. Kosuyor mucadele ediyor. Elbette olacak. Olmadigi zaman zaten Zagreb Rize gibi takimlar 3-4 atiyor.

Yanilirsam boy boy alintilayin ama ben Fenerli olsam su kadrodan nasil umidim olurdu bilemiyorum. Tek heyecanlandigim isim Elif olurdu tahminen.

Ben Comolli'nin soygun yaptigini ve durust olmadigini dusunuyorum. Bunun sorumlusu da Cocu degil, Ali Koc maalesef.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Cthulhu tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...