Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2018-2019 ALİ KOÇ Sezonu Genel Tartışma


Phyx

Öne çıkan mesajlar

Eger 2. kaleci olmayacaksa kiralasın diyorum iste nesini anlamıyorsun. Berke 2. kaleci olsun demiyorum. EGER 2. kaleci olmayacaksa kiralasınlar diyorum.

Turkiyenin en yetenekli genc kalecisi olarak gosterilen cocuk suan fenerbahcenin 4. kalecisi.

Hakkaten okumuyorsun galiba
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Haklısın da; Daha ilk senesi büyük kulüp nedir bir fikri ve yaşamışlığı yok,sanki lise takımından gelen çocuk gibi, Barış öyle değil? çünkü aynı ligde 33 maç 10g/10a yapmış. Hangi takıma 18 yaşında doğru dürüst oynamamış adamı alıp "bu çocuğu 1.kaleci oynatın haa" diyebilrsin ki? He Altınordu zaten hem Berke hem de Barış için "aldınız tamam,ama kalsın bizde oynasınlar" teklifi yapmış ama bizimkiler kabul etmemiş oynatacağız falan demişler, Şu an Berke için çok iyi olmadı orası doğru Harun ve Volkan varken kupa da bile zor oynar. Burada esas sıçma olayı Volkan ayısına mal gibi gitmek oldu,yoksa kafadan Harun gelip 2.Berke olsaydı bence gayet doğaldı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fenerbahce turkiyenin en iyi türk kaleci yetistiren kulubudur. Senelerce türk kaleci ile oynadılar. Super ligde kac tane ellerinden gecmis kaleci var. Bunu orta saha icin soylesen anlarım, savunma oyuncusu icin soylesen anlarım, forvet icin soylesen anlarım. Kaleci icin soyledigin sey dogru degil.

Engin İpekoğlu, Rüştü Reçber, Volkan Demirel, Serdar Kulbilge, Mert Günok, Ertem Ersu falan ornekleri cok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Biz duygusal olarak istiyoruz ki Berke sıyrılsın, bende şu pozisyona isyan ediyorum, keşke bir boşluk olsa biryere kiralansa. Şu .... herifine takıldık kaldık kurtulamıyoruz resmen. Normalde kaleci yetiştiren bir kulübüz ama o kadar amigo kaleci oldu ki, yok 3temmuz yok bir volkandır FB diyerek, aradan gelecek bütün adamların önü tıkandı, hala "Volkan varsa Volkan oynar" diyen adamlar var.Geçen sene ki Vodafon'daki maçtan sonra bu hayvanı daha kalede tutmak resmen rezillik. Futbol kariyerinde ki en büyük başarısını "Kadıköy'de GS mağlubiyeti görmedim" diyen adamdan ne beklicen ki zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bir kere kendi pozisyonunun cahili, gitmiş Body building çalışmış yıllarca, yani bir kaleci ne yapmamalı sorusunun karşılığı ne varsa bunda. O kas yığını vücudu o kalın beli nasıl döndürür düşünmemiş. En son bu kalıpta hatırladığım kaleci, Peruzzi falandır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aceace said:

Naalaka?

Berke 18
Barış 21 (toplamı 4m)
Ferdi 18 (1.4m)

bu üçlünün maaşına bakma zahmetine bile girmedim.

Ayew 28 kiralık (15mlik opsiyonu kullanmak zorunda değiller, 3.2 maaş)
Slimani opsiyonsuz kiralık (2.5m + 2.5maaş)
Frey 24 (2.5m. Maaş 700bin)
Reyes 25 (free, 1.5 maaş)
Harun 29 (2m, 1.5 maaş)
Jailson 22 (4m, eşşolueşşekler maaşını açıklamadılar. Bu fener'in kap bildirimleri genel olarak saçma sapan yapılıyor.)
LOLGA Ciğerci 26 (bunun da maaşı karmaşık. 250 yazan da var 500 de. 1+1 yıllık.)
Benzia 23 (kiralık. maaş ?)

Şimdi... Bu listedeki herhangi bir nedenden ötürü beğenmediğin oyuncuyu elden çıkarmakta zorluk yaşar mısın? Hepsi genç, hepsi insan maaşı alıyor. Peki bu listede bonservisi ile aldığın oyunculardan sadece ve sadece 1 tanesi büyük bir paraya gitse tüm harcamanı çıkartıyor musun?

Kadronun değerini bulmak için transferkmarkt değerlerine bakmak büyük hata. Allah bilir Love'a, Negredo'ya değer biçmişlerdir. Ha dersen ki "Oğuzhan 150, Vida 40, Pepe 35, Adriano 30, GG 25, Quaresma 20, Babel 15, Negredo 10, Love 5" bişey diyemem. Haklısın.


gayet zorluk yaşarsın çünkü yarısı forma yüzü göremeyecek, kadroyu ağzına kadar doldurmak bu nedenle saçma. o adamların yarısı kulübede bitirecek sezonu, sonra da kimseye göndermezsin maaşı düşük bile olsa.

fb'nin en iyi işi slimani oldu bence (jailson ve benzia'yı tanımıyorum) ama maliyeti yanlış, 1.5 + 4.5 = 6 milyon euro yıllık. buna değecek iş yapması imkansız mevcut fb bek ve kanatlarıyla bence. ya da adamı erken getirip şl'ye atacaktın kapağı bir şekilde.

transfermarkt da aksine gençlerin değerini yüksek gösterir o konuda da hatalısın. pepe şu an dünyanın tüm takımlarında oynar ama en fazla 2m'dur görünen değeri. yani yaşlı kadronun gerçek değeri göründüğünden daha fazla, genç kadronun daha azdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tyrion said:

Bir kere kendi pozisyonunun cahili, gitmiş Body building çalışmış yıllarca, yani bir kaleci ne yapmamalı sorusunun karşılığı ne varsa bunda. O kas yığını vücudu o kalın beli nasıl döndürür düşünmemiş. En son bu kalıpta hatırladığım kaleci, Peruzzi falandır.


bu ayı gol yemez ekolünün son gerçek temsilcisi angelo peruzzi, herif bir de cephe şutlarında çok iyiydi o cüsseyle azıcık uçunca jeneriklik oluyordu hey yavrum hey

https://c8.alamy.com/comp/HTAYGT/angelo-peruzzi-juventus-fc-07-february-1999-HTAYGT.jpg
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://www.cnnturk.com/spor/futbol/galatasaray-fiksturu-2018-19-sezonu-hafta-hafta-galatasarayin-lig-maclari

https://www.cnnturk.com/spor/futbol/fenerbahce-fiksturu-2018-19-sezonu-hafta-hafta-fenerbahcenin-lig-maclari

https://www.cnnturk.com/spor/futbol/besiktas-fiksturu-2018-19-sezonu-hafta-hafta-besiktasin-lig-maclari

O arkadaşın iddaasıyla ilgili konusmak icin once fikstürün nasıl cekildigini anlamak lazım.

http://www.milliyet.com.tr/ugur-meleke-fikstur-gururu-1741336-skorer-yazar-yazisi/

http://www.hurriyet.com.tr/sporarena/yazarlar/ugur-meleke/fikstur-bizimle-alay-ediyor-40518299

said:
Fikstür algoritması

Tabii bu arada, “fikstür çekimi” diye adlandırdığımız şey, “bütün bir fikstürün hafta hafta kura ile belirlenmesi” anlamı taşımıyor. Türkiye’deki 34 haftalık fikstür (veya İspanya’daki 38 haftalık fikstür) önceden belli, takımlar sadece birinci hafta fikstüründeki yerlerini çekiyorlar. Birinci hafta fikstürü belli olduğu anda zaten 34 haftalık fikstür de belirlenmiş oluyor. Yani fikstür çekimi dediğimiz şey esasında yalnızca bir kâsenin içinde 1’den 18’e kadar topların konulması ve 18 Süper Lig ekibi temsilcisinin sırayla gelip birer top çekmesinden ibaret...


"Serbest takım" dışında bütün takımlar ev deplasman ev deplasman seklinde oynuyorlar. Yani bir kere ev denk gelirse ve serbest takımla bu cl serisinden once oynadıysanız surekli ev denk gelmesi mumkun. Serbest takım bu sene göztepe olmus gibi duruyor. Biz göztepe ile 2. hafta oynadık. Fenerbahce de 3. haftada oynadı oyle ozel bir durum yok.

Hadi 2013ten once buyuk takımlara direk topları veriyorlarmıs sabit sayıyla. Besiktaslı arkadasın gecen sene bizi mahvettiler diye soylendigi sey direk kura. Denk gelmis. Bizim bu sene olan da yine kura.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

S-H said:

3-4 sezon üst üste denk gelmiş söylenen iddiaya göre o yüzden garip geldi bana, ben bilmiyorum olayı ama saçma yani böyle bir şeyin denk geliyor olabilmesi eğer gerçekten şansa bağlı bir şey ise.


"Ugur Meleke'nin 2013'teki yazısından" said:

Geçtiğimiz hafta yaşadığım diğer mutluluksa fikstür çekimi ile ilgiliydi. O konudaki adaletsizliği de ilk kez 19 Eylül 2006’da olmak üzere beş kez yazdım, televizyonda defaatle anlattım. Son 20 yılda Türkiye’de fikstür çekilirken 4 büyüklere numaraları önden, çekilişsiz olarak teslim edilir, böylece derbilerin haftaları kurasız olarak belirlenirdi. Bu uygulamada amacın, derbilerin ilk haftalara gelmemesi, böylece ligde heyecanın erken bitmemesi; yine büyük maçların ulusal takvim öncesine denk gelmemesi, milli oyuncuların göreve yorgun çıkmaması olduğu söylenirdi. Her sene gerekçeler artırıldı; Ankara takımları birbirleriyle son hafta oynamasın, İstanbulspor’la, Adanaspor anlaşmasın derken 2009-2010’da nirvanaya ulaşıldı, fikstür çekimi tam bir komediye dönüştü: 3 sezon üst üste TS-FB, son hafta oynadılar (Ki normalde bunun ihtimali 4913’te 1)... Beşiktaş ilk 9 hafta, Fenerbahçe de son 13 hafta Ankara-İstanbul haricinde bir yere gitmediler. Beşiktaş, üst üste 15 sezonda 14 kez ligi deplasmanda bitirdi. G.Saray’sa 11 sezonda yalnızca bir kez deplasmana gitti!
Dünyada eşi, benzeri görülemeyecek bu tesadüflere yaptığım itirazlara M.Ali Aydınlar ve Digiturk kulak verdi, ilk kez 2 yıl önce büyüklere önceden numaralar verilmesi uygulaması kısmen durduruldu (Sadece Avrupa yakasının iki büyüğü Beşiktaş’la G.Saray’ın aynı hafta iç sahada olmaması için onlara önden toplar verildi). Bu seneyse fikstür çekimi Avrupa’daki benzerlerinden farksızdı, 18 takımı eşit şartlarda bir kaseye atıp, sadece stat detaylarını göz önüne alarak adaletli bir kura çektiler. Yani bu yıl derbilerin daha ziyade ilk haftalara denk gelmesi, F.Bahçe-G.Saray müsabakasının nispeten erken olması tesadüf değil, adaletin tecellisinin ispatı...
2011den oncesi icin acaba denilebilir. Cunku butun buyuklere topları onceden veriliyormus. 2011den sonra sadece besiktas ve galatasarayın macı aynı gune denk gelmesin diye (avrupa yakasında 2 buyuk kulubun macı cakısmasın diye) topları onden verilmis. Ve 2013ten beri de bu uygulama tamamen kalkmıs. Butun takımlar kura cekiyor.

O yuzden 2011 oncesi iddaaları dinleyelim merak edelim ama sonrasında yapılan iddaalar hatta gecen seneki iddaa tamamen zırva.

Bir üst mesajı alıntılamıs oldum kusura bakmayın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Cthulhu tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...