Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2018-2019 ALİ KOÇ Sezonu Genel Tartışma


Phyx

Öne çıkan mesajlar

Beni sasirtan Ali Koc'un inat ettigi business modeli. Sportif direktor olgusuna karsi degilim kesinlikle, ultimate dogru bu da olabilir fakat insanlarin gecmisleri ve CV'leri onemli.

Klubun borc icerisinde olmasi ayri bir is, gelecege yonelik dogru planlama cok ayri is. Futbolda basari gelmedigi surece para akisi da gelmiyor ancak basarili olmak icin de para harcamak gerekiyor. Transfer isi riskli bir is oldugundan takimlarin yenilenmesinin coook dikkatli yapilmasi gerekir. Elindeki degerli assetleri satip dandikleriyle yer degistirip basari gelmesini beklemek Fenerbahce'nin en buyuk hatasi su ana kadar. Futbolun ekonomisi zaten genelde klupten cok futbolcudan yana, haliyle ekstra dikkat gerektiriyor bu is. Slimani'ye 4m euro, Frey'e filan verilen paralar bunlar akil kari isler degil. Ali Koc agir fail yani su ana kadar. Bunlari kendi sirketinde yapsa yonetim kurulu kovar.

Futbolu bilmek degil olay basit seylerden bahsediyoruz. Degisim demek illa takimin tumden degismesi demek degil, bir plan dahilinde kuculmek veya yeniden yapilanmak - bunlar olmali strateji.

Bunlari derken sanki GS-BJK cok mu iyi durumda hayir. Ama Ali Koc'un daha farkli bir vizyonu olmasini beklerdim. Comolli'ye emanet ederken takimi, bir dakika su bizim aldigimiz adamlar kim, hani 100 futbolcu izlemistik, hakettiklerinden fazla mi para veriyoruz filan bunlari elli defa dusuneceksin baskan olarak. Fiyat performans olarak FB tarihinin en kotu kadrosu bu - yine tekrarliyorum oyle ucuza da kurulmadi.

Futbolu bilmek zorunda degilsin. Ama para verdigin asset'in ne oldugunu bilmek zorundasin. Bunun icin yapacagin da duzgun bir ekip kurmak. Kisiler tarafindan alinmamali kararlar, isini duzgun yapan ekipler tarafindan alinmali. Bugun hangi klubun transfer komitesi gercekten futboldan anlayan ve daha da onemlisi dunya futbolunu iyi takip eden kislerden olusuyor? Ekipler boyle oldugu zaman transferlerin iyi basarilarin geldigini biliyoruz. Yakin zamanda GS'nin 2012 kadrosuna bakiyorsun basarili transferler. Drogba/Sneijder oncesi dogru hamleler. Tabii bi bedavaya oynamadi bu adamlar ama basariyla onu kompanse etti rahatca.

Yine Besiktas'in feda ile baslayan sureci - dogru hamleler. Ama bunlarin hep devam etmesi lazim. Surdurulebilir paranin gelmedigini idrak edemiyor baskanlar maalesef. 2 sene CL oynayinca 3.'nun garantisi olmadigini ve senin bu basariya muhtac kadro kurdugunda yasayacagin sikintilari gorebilmen onemli. GS ayni hatayi yapti, simdi BJK yapti. Fener'in durumu farkli.

Fenerbahce tamamen gecen seneki kadroyu kursaydi, bugun takimin basinda Aykut Kocaman olsaydi, hem ekonomik olarak cok sey farketmeyecekti, hem de belki sampiyonlugun en buyuk adayiydi. Simdi ise cope giden bir sezon + seneye kurtulunmasi gereken belki 6-7 futbolcu var. Bunlarin kimisi de maliyetleri olan adamlar.

Vizyon demek Cocu'yu getirmekten cok, bu sistem icerisinde Cocu gercekten basarili olabilir miyi gormektir. Belli seylerin farkinda olmak yani.

Ben GS acisindan FT'i uzun sure istemiyorum mesela. Cunku tasiyabilecegi tavani biliyorsun. Ancak belli kriz doneminden de seni cikartabilecek dunyada daha iyi bir isim yok. O zaman bu isler tik tik planlar halinde yapilmali. Gecmis basarilara fazla kredi verilmemli, herkes parasini hakettigi gibi aliyor sonucta. Taraftar 35 yasinda hala Sneijder dese bile gondermek gerektigini anlamaktir gec kalinmis bile olsa. Belhanda'yi alirken gecmisine bakmaktir mesela bu adamin karakteri nedir diye. Menajerlerin kucagina dusmemektir Besiktas da oldugu gibi. Kurtlar sofrasi burasi ben niye klubumun parasini yedireyim uc kurusluk menajerlere. Hangisi benim menfaatime calisiyor? Kimin interest'i kime calisiyor, budur yoneticilik vasiflari. Yoksa lafla vizyon kolay.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan su an kotu gorunuyor dedigin futbolculara sihirli degnek degecek acayip mi oynayacaklar. Frey, Slimani, Jailson, Reyes, Benzia gibi adamlarin tavani belli.

Sporda belli yastan sonra genelde sporcularin tavani bellidir. Cok azdir yani 25 yasindan sonra beklenmedik derecede iyi olan oyuncu. En ust kalibredeki oyunculari zaten al demiyor kimse Turkiye'de. Sadece senin takiminin seviyesinde oyuncu getirebiliyor musun o onemli.

Transfer isi risk isidir ve hepsi tutmayacaktir. Ama Fener'in bu seneki transferleri icerisinde bana 1 tane bu adam gelecek 3 sene banko oynar diyebilecegin kimler var durustce? Basit sorular bunlar.

Mesela Ribery diye bir adam geldi, klasini belli etmisti 2 haftada zaten yedirmediler sana 6 ayda gitti. Yedirmezler. Mesela Marcelo geldi Besiktasa adamlar parasini verdi tak aldi gitti. Futboldan iyi anlayan insanlar icin bunlar atla deve degil. O kadar keskin olmasa da transfer de olasilik isi - sen elindeki verilere gore maksimum olasiliga yatirim yaparsin, tutar tutmaz o ayri. Ama sen calismani yaparsin. 100 futbolcu baktik diyip bunlari getiriyorsan ben baska seyler sorarim.

Tekrar soruyorum hangi klubun transfer komitesi/ekibi var. Ne bileyim Avrupa'da ust duzey bir klup, cidden Comolli gibi tek bir adamin yaptigi transferlere mi bakiyor? Var mi boyle bir model basarili olmus? Bunlarla gelin bana. Diyin ki biz bu modeli ornek aldik. Ben modele yanlis demiyorum, dogru da olabilir. Fakat isimleri alirken de bakacaksin o isimlere. Frey'i alirken on kez dusuneceksin, Wikipedia'ya gireceksin yahu bu adam genc potansiyelli ama neden tek bir sefer Isvicre milli takimi gibi kazma forvetlerin oldugu takima girememis diyeceksin. Bak bir kere bile. Jailson'u alirken bu adam X yasina kadar neden cikamamis ulkeden diye bir soracaksin. Alma demiyorum. Arastirmani yap calismani yap. Tutmayabilir. Ama olasiliktan bahsediyoruz. Transfer isi de bet sonucta. Peki ben parami Frey'e mi gommek isterim baska birisine mi. Soracagin sorular bunlar olmali. Kimseyi alamadin mi? Ok, Fernandao kalir, Guilano kalir de Souza kalir. Takim bundan 3 gomlek fazla olur. Elindekinden iyisini alamiyorsan para harcamanin mantigi nedir?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

applev0dka said:

O zaman bi uzmanlik sorusu sorayim.

Kural hatasi varsa burada mac ne olursa olsun tekrar edilir mi ?

Yoksa bundan olumsuz etkilenen takimin kaybetmesi durumunda talebe gore mi olur
Bu arada ogrenince yazayım dedim. Eger hakem kural hatasını raporuna yazarsa otomatik olarak mac tekrarı gerekiyormus kimse itiraz etmese bile.

Macın tekrarı icin itirazı sadece magdur olan taraf yapabiliyormus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Comolli bayağı çöp adam, geldiği günde de inş başarılı olur ama sanmıyorum demiştim. Niye? Liverpool'u batıran isimlerin başında geliyor.

50 tane adam aldırır, 2 tanesi tutuyor ki Liverpool'da bu isimler Suarez ve Henderson olmuştu; gerisi patlar. O satılanlar ile başarılı gibi gözükür. Downing, Texeira, Carroll'lar falan unutulur. (Ben Downing'i de çok severdim gerçi de kjsfh)

Kariyerinde baştan sona başarılı olduğu tek bir kulüp ve görev var, onun ekmeğini yıllarca yedi o kadar. Gerisi totalde hep fiyasko hikayeler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aldıklarından da en iyisi Frey bana kalırsa, o aldıysa tabii ki.

Bir forvetin işleyişini sağlayan en önemli parça topu taşıyanlardır. Sen ne kadar iyi servis edersen o kadar iş yaparlar. BJK ve GS'de temel sorun, BJK'de gerçi direkt sorun bu.

Frey şuan ekmeğini taştan çıkarıyor çoğunlukla, her şeye rağmen iyi tutunuyor bana kalırsa. Eksileri çok, pazarlandığı gibi adam değil ama gelenler arasında şüphesiz geleceği en parlak olan o. Ha 10 milyonluk bile adam etmez belki ayrı konu ama FB kar edip gönderebilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

applev0dka said:

O zaman bi uzmanlik sorusu sorayim.

Kural hatasi varsa burada mac ne olursa olsun tekrar edilir mi ?

Yoksa bundan olumsuz etkilenen takimin kaybetmesi durumunda talebe gore mi olur
Bu arada ogrenince yazayım dedim. Eger hakem kural hatasını raporuna yazarsa otomatik olarak mac tekrarı gerekiyormus kimse itiraz etmese bile.

Macın tekrarı icin itirazı sadece magdur olan taraf yapabiliyormus.


eyv

bir hakem için zor olabilir tabi ben sıçtım kabulu yapmak sdsaf
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sotto said:

Mesela Ribery diye bir adam geldi, klasini belli etmisti

İlk maçı gündüz Rize deplasmanında idi. Tersten atılan yüksek topa inanılmaz bir first touch ile önüne alıp sıfırda bitivermişti. Oha nerden buldular bunu dedim.

Hani silinmeyen anlar vardır hafızada. Hala aklımda Ribery nin ilk oyuna girişi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Cthulhu tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...