Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Fenerbahçe 2018-2019 ALİ KOÇ Sezonu Genel Tartışma


Phyx

Öne çıkan mesajlar

Naalaka?

Berke 18
Barış 21 (toplamı 4m)
Ferdi 18 (1.4m)

bu üçlünün maaşına bakma zahmetine bile girmedim.

Ayew 28 kiralık (15mlik opsiyonu kullanmak zorunda değiller, 3.2 maaş)
Slimani opsiyonsuz kiralık (2.5m + 2.5maaş)
Frey 24 (2.5m. Maaş 700bin)
Reyes 25 (free, 1.5 maaş)
Harun 29 (2m, 1.5 maaş)
Jailson 22 (4m, eşşolueşşekler maaşını açıklamadılar. Bu fener'in kap bildirimleri genel olarak saçma sapan yapılıyor.)
LOLGA Ciğerci 26 (bunun da maaşı karmaşık. 250 yazan da var 500 de. 1+1 yıllık.)
Benzia 23 (kiralık. maaş ?)

Şimdi... Bu listedeki herhangi bir nedenden ötürü beğenmediğin oyuncuyu elden çıkarmakta zorluk yaşar mısın? Hepsi genç, hepsi insan maaşı alıyor. Peki bu listede bonservisi ile aldığın oyunculardan sadece ve sadece 1 tanesi büyük bir paraya gitse tüm harcamanı çıkartıyor musun?

Satarken kar edebilmek (hatta düzelteyim, satarken zarar etmemek) için alırken başarılı olmak gerekiyor. 3 büyüklerin tamamı bu zamana kadar satıl-a-mayan oyunculardan çok çekti, hala da çekiyorlar.

Fenerbahçe için en büyük tehlike ergen taraftar grubu. Adamlar ilk 3 maçta kötü oynadılar diye isyan bayrağı açtılar. Bundan sonra her puan kaybında "Ersun" tezahüratı yapmazlarsa adam değilim.

Kadronun değerini bulmak için transferkmarkt değerlerine bakmak büyük hata. Allah bilir Love'a, Negredo'ya değer biçmişlerdir. Ha dersen ki "Oğuzhan 150, Vida 40, Pepe 35, Adriano 30, GG 25, Quaresma 20, Babel 15, Negredo 10, Love 5" bişey diyemem. Haklısın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Cok erken konusmayayim ama o oyuncularin bircogu Fenerin topcusu degil gibi geliyor bana. Olay transfer yapmaksa yaparsin tabii boyle adamalara da, elinden de cikarabilirsin diyelim..

Bir kere Fenerin transferi hatali gelisti. De Souza gitti Guilano gitti. Gecen senenin en iyi iki oyuncusu bunlar. De Souza gitti tek onlibero oynayacagim diyorsan Cigerci + Jailson u niye aldin. Topal + bu ikisinden biri oynayacaksa zaten kadron downgrade oldu otomatik. Sol bekin hala Hasan Ali. Slimani muhtemelen iyi olacaktir, ancak gecen sene Gui'nin gol asist yukunu Ayew veya diger eleman cekebilecek mi? Soldado var yedekte, Frey cok ekstra muhtemelen dogru durust oynamayacak bile.

Kalede Harun ekstra yapildi cunku Volkan cok kotu. Hesaptan olmayan transfer bana kalirsa.

Turk genclere lafim yok. Her zaman o riske girilir.

Bunlara Isla Dirar gibi adamlari ekleyince tonla adam var Fenerde ama banko su adam 11 de oynar, kadronun iskeletini su adamlar olusturur demen cok zor. Ha tabii ki daha 1 mac bile gormedik bu adamlari - dedigim gibi erken oten horoz olmayayim ama iskeleti bulmasi sanki zaman alacak Fenerin.

Biz gecen sene Fernando + Ndiaye + Belhanda yi aldigimizda bunlarin birinci haftadan banko oynayacagini biliyorduk. Keza Mariano + Gomis. Bunlar direk 11 transferleri. Su yukaridaki adamlardan sunlar banko 11 oyuncusu diyebilecegin Slimani ve Harun haric tek adam yok sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stringray said:

abi bu ne ya trabzonspor'un çöp toplama transfer politikası resmen
hayır bir de bunları tv'ye çıkıp 650 milyon euro borç var dediğin transfer döneminde yapıyorsun müthiş anlamsız


Bu yazılanların toplam maliyeti 17-18 M,
Sadece 3 adamdan 25m almışsın, 3 adam satıp çoğu genç 11 adam almışsın,ayrıca 7-8m fazla vermişsin belki de Devre arasıda takviye yapacaksın.Buraya kadar Mali olarak gayet mantıklı.
Gidenlerin yerlerini doldururlar mı dolduramazlar mı ayrı konu, inşallah doldururlar 1-2 adam satsan tamamını amorti edersin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Harun ve Berke'yi aynı transfer döneminde almak tek başına saçma iken Volkan ile sözleşme uzatıp, Kameni'de kenardayken almak daha da saçma.

Onun dışında geri kalan hamleler hep güzel FB adına, orada büyük sıçtılar ama. Bayağı büyük amatörlük bu. BJK'nin forvette yediği bokun birebir aynısı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Berke'yi alıp 4. kaleci yapacaktıysanız almasaydınız. Yazık la. Genc yetenekli kaleciler takımlarda 2. kaleci olmalılar. Tamam anladık 1. kaleciligi veremiyoruz hic bir buyuk takım olarak bari kupada falan oynasın genc kaleciler.

Onun dısında fenerin transferleri ilginc. Tutarsa buyuk kazanırlar tutmazsa comolli ve cocu'nun arkasına teneke baglarlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Volkan tam saçmalık izahı yok,Harun yaz başında alınmalıydı.
Berke için "2.kaleci olmamalı" saçmalaması yapmadan önce acaba açıp kaç oynamış baktılar mı?

2017/18 ---> 6 maç
2016/17 ---> 5 maç

Altınordu'da bile 2. kaleciydi, Erce Kardeşlerin arkasında bekledi. 18 yaşında tecrübe yok kaleye koyacaksın, sonra çocuğun kariyerini daha 18 yaşında bitireceksin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Eger 2. kaleci yapmayacaksan satın aldıgın gibi 1. kaleci olacagı bir takıma kiralayacaksın. Ben sana alma demiyorum. Alıp 2 sene sıfır mac yedekte yatırma. Yazık gunah. Butun pozisyonlar mac tecrubesi ister ama kaleci, savunma bunlar ozellikle ister.

Bu soyledigimin de Berke ve Fenerbahce ile hic bir alakası yok. Aynı sey Utku icin de gecerli. Eger 2. kaleci tolga olacaksa. Kupalarda tolga oynayacaksa Utku'yu 1. kalecilik yapacagı bir yere gonder herhangi bir kaleci 3. kaleci olarak durabilir.

Aynısı 2 sene sonra bizim yeni aldıgımız emircan secgin icin de gecerli suan 16 yasında 18-19 yasına geldiginde alt yapıdan A takım cıkar da 3. kaleci olarak beklerse hic bir anlamı yok. İsmail cipe beklesin. 500k ya random kaleci alalım beklesin. Ama Emircan gitsin oynasın gelsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • tarihinde Cthulhu tarafından bu konu kilitlendi
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...