Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Beşiktaş 2018-2019 Sezonu Genel Tartışma


Natanyal

Öne çıkan mesajlar

O aciklamanin mantığı ne. Bizim futbolcular zaten sözleşmeyi kapana kadar yetenekliler. Istanbul gelip altına lambo çekenin futbol kariyeri orda bitiyor fjdjd.

Belki fakirlikten gelmeseler aslında daha iyi olacak. Orta sınıftan falan futbolcu çıkarmak lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fakir cocuk basariya ac olarak dogar. yirtmak zorundadir cunku.

kendisi de suburblerden geldigi icin iyi biliyo.

zengin adam sadece yetenek varsa oynar topu, onda da kasmaz yani. iste denmis kaka leite diye yukarida.

heralde tek ornek futboldaki, "zengin cocugu topcu" icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama rasyonel olarak bakilinca, sifirdan gelen adamda biraz yetenek varsa aninda milyoner olabiliyo. bu hak hukuk degil. neoliberalizmin, herseyin bokunu cikarmasindan kaynaklaniyo.

arti su yabanci kurali icin de fatih terim in "14 olsun" diyip aninda degistirilen kanununa tepkili. yabanci siniri o zaman 24 olsun diyo ha 14 ha 24 farki ne diyo. daha dusuk olsa ne zararimiz olacakti diyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O açıklama biraz kesilmiş, oynanmış gibi. Aslında demek istediği futbolun başarıya açların, kazanmayı arzulayanların oyunu olduğu ki konuşmayı bütün olarak alınca ona varmak istiyor kendi de belli ki.

Şenor'un büyük sorunu kafasında düşünceler var ama dışarıya vururken sürekli saçma sapan şeyler yapıyor. Haklı olsa bile adamı decode etmen gerektiği için lafları her yana çekilebiliyor.

Herif mesela yine aynı açıklamada çıkıp anlamsız bir yerde Socrates'ten örnek verdi. Eyvallah güzel örnek anlatmak istediğin şey için ama o kadar anlamsız bir anda kesip onu söyleyip, sonra devam ediyor ki ana konu dağılıyor ksdhfds
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ayrıca o konuşmada yine sistemde sıkıntı yok, oyuncu yok diye fikir sıçmış. Sistemi Quaresma kessin, birileri vursun yani.

Bu adamın ben bir şeyler değiştireceğine inanmıyorum. Günü kurtarmak dışında hiçbir şey planlamıyor ki günü kurtaran şeyi de oyuncuların kendi başına yapmasını bekliyor. Adamın 15/16'da Tamer Tuna ne yaptı ben de onu yapayım diye bir girişimi yok, ya da bu ishal oyun niye daha iyi olmuyor direttiğimle diyip durup düşünmüyor.

Bu adamın ileri gitme şansı yok. Kulüp zaten batacak yeni yönetim kadrosu ile gerçi, köylü bari kalsın sezon sonuna kadar da oyuncu grubu en azından bir arada kalsın biraz daha.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

14 ün bir mantıgı var hem de cok basit bir mantıgı var. 28 oyuncu yazılabiliyor kadroya. Yarısı turk olmak zorunda olsun. Bu kadar basit.

Senol'un yabancı acıklamalarının tamamı suraya gidiyor: "Bana ve herkese subpar Türkleri oynatabilmek icin zorunluluk getirin."

Bana istedigim kotu turkleri almadılar cunku yabancı oyuncuyu daha ucuza daha kaliteli alabiliyorlar. E mecburen iyi olan oyuncuyu oynatıyorum. Ben kotu turklerimi alabilmek ve oynatmak zorunda olmak istiyorum diyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o konuda şenor ne dese haklı yalnız, açıklamaları bayağı sağa sola çekildi. adamın o konuda haksız olduğu tek bir cümlesi yok.

olsa ben ezerdim zaten, fırsat askjfhsd

bütün olarak okumak ya da dinlemek gerekiyor yabancı ile ilgili söylediklerini. sağdan soldan okursanız çomarlık gibi duruyor ama değil işte.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zenginlikle degilde is ahlakiyla ilgili bir durum. Veya senin o cocuga onu verip veremediginle.

Ronaldo da fakirlikten geliyor ama adamin is ahlaki kusursuz. Bizimkiler de yoksulluktan geliyor ama ilk kazandiklari paradan sonra salmayi tercih ediyorlar. Genelleme yapiyoruz tabii.

Amerikali basketbolcularin da cogu kotu ailelerden geliyor kimi yeteneginin uzerine essek gibi kazanmasina ragmen deli gibi calisiyor 35'inde bile. Kimisi de saliyor.

Eger bu isin ucunda sirf paranin motivasyon oldugunu dusunursen bu sefer hayatini kurtaracak parayi kazandirdiktan sonra kimseyi calistirimazsin. Orada is ahlaki, oldugun yerin farkinda olma, kariyer hirsi, bir takima baglilik ve elbetteki ego gibi etmenlerin devreye girmesi lazim. O noktada zengin cocugun fakirden daha az kazanma duygusu oldugunu dusunmek sacma.

Ha yetenek havuzunda fakirlerin daha yetenekli oldugunu iddaa etmek sacma tabii ki. Sadece futbol oynamaya daha cok vakitleri oldugu icin gelisiyorlar, yoksaa futbol icin ayri bir gen olsaydi Maradona'nin cocugunun efsane olmasi lazimdi.

Ama o yetenek - yani sadece bir isi daha fazla saat yapmayla gelen basari - bir yere kadar goturuyor seni, oradan sonra baska etmenler devreye giriyor. O da basarili futbolcuyla basarisiz futbolcunun farkini olusturuyor.

Amerika'daki spor sistemi bu konuda cok daha kuvvetli cunku egitim yine sporun temelini olusturuyor. 17-18 yasinda NBA'e liseden giden 10 yilda bir cikiyor belki, bircogu en az 1-2 sene uni okumus oluyor ki bunu futbol icin dusundugunde muazzam bir olay.

Futbolcu icin de okuyamaz diye birsey olmamali yani. Daha fazla yetenek istiyor o yuzden vakitleri yok diye birsey oldugundan degil sistem kotu. Sistem kotu oldugu icin fakirlere kaliyor spor, yoksa dedigim gibi bu isin yeteneginde ve basarisinda fakirligin bir alakasi oldugunu dusunmuyorum.

Bu bir de kulturle alakali. Brezilyada boyle bir kultur, bilinc oldugu icin futbolcu yetisiyor yoksa Hindistan da fakir yani. Brezilyalilar da dogarken daha yetenekli dogmuyor elbette. Bu erken yasta egilimle alakali.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Senol'un soylediklerinde katılacagım tek bir nokta var. O da tesvik kısmının kaldırılmasının yanlıs oldugu.

Bunun dısında "yabancı sayısı daha az olmalı" kısmının altını dolduramıyor. Dolduramaz da. Neden 14 degil de 8 olsun mesela yabancı? Sunu biri bi acıklasın adam gibi de gorelim ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

madcow said:

Senol'un soylediklerinde katılacagım tek bir nokta var. O da tesvik kısmının kaldırılmasının yanlıs oldugu.

Bunun dısında "yabancı sayısı daha az olmalı" kısmının altını dolduramıyor. Dolduramaz da. Neden 14 degil de 8 olsun mesela yabancı? Sunu biri bi acıklasın adam gibi de gorelim ya.


Açıklamasında yabancı sayısı daha az olmalı hiç demiyor. şartlı olacaksa olmalı diyor. O hayali manşet satanların ve ona direkt atlayıp inananların söylemleri.

said:
"Fazla yabancı oyuncu alanlar o günün parasıyla en az 6-7 trilyon para verecekti. Yabancısı olmayanlara da para verilecekti. Sonra uygulandı mı, asla uygulanmadı. Yabancı oyuncu sayısı sakıncalı, o zaman serbest bırakılsın. Yabancı oyuncu sayısı konusunda suçlanacak kişi ben değilim. Ben yanlış yapmadım. Ben yabancı oyuncu sayısının fazla olduğunu söyledim. Altyapıdan oyuncu çıkabilir. Dağda çok güzel çiçek görürsünüz ama bahçede emek vereceksiniz."


Bu cümlesinden onu çıkartıyorlar. Devamında da diyor ne olması gerektiğini ayrı konu ama;

said:
Yabancıya tamamen kapanmanın mümkün olmadığını vurgulayan Güneş, "14 yabancı sayısının fazla olduğunu düşünüyorum. O dönemde alınan kriterler doğruydu, uygulama sıkıntılıydı. Altyapıya o paralar gidecekse doğruydu. Türkiye, AB'ye oyuncu olarak giremiyor, bana gelen oyuncunun da kriteri olması lazım. Kaliteliler gelmeli. Şu anki uygulamada yedeğe 14 yabancı alıp, 11'ini oynatırken üçünü yedek tutuyorsan doğru değil. O zaman kulüplere ekonomik karlar göster." şeklinde konuştu.


bu bir de özet kısmı, zaten görsel olarak izleyince ya da dinleyince adamın bahsettiklerinde haklı olduğunu görüyorsun.

Yabancı konusunda ŞG'ye gereksiz yükleniyorlar. Kimse ne dediğini ne okumuş ne de dinlemiş çünkü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hala söylediği aynı kapıya çıkıyor bence, yüklenilmekte haklı.

Adam yabancı sayısı fazla demiş, gelebilecek adama kısıtlama gelsin, altyapıdan adam çıksın demiş.

Altyapıdan adma çıkartabilen kulüp zaten boşa gidip para saçıp transfer yapmaz oraya. Senin ligin İngiltere değil, öyle "son iki sene milli maç oynasın" falan gibi kriterler getirebilecek bir itibarrın yok. Kısıtlama getirince de sonuç Tarık Çamdal oluyo, Mustafa Pektemek oluyo, Ozan Tufan oluyo, Sezer Öztürk (hatırlayan beşiktaşlı kaldı mı bunu, adam geldiği gibi yattı, en son boks moks yapıyordu antrenmanlara çıkmayıp Beşiktaş'ta) oluyo.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Altyapıdan adma çıkartabilen kulüp zaten boşa gidip para saçıp transfer yapmaz oraya.


ŞG bunu dedi işte, bundan da bahsetti.

Başka bir konuşmasında da demişti. Yerli oynatanlar, altyapı kasanlara para verileceği söylendi ama daha ilk sezondan vazgeçildi, kimseye ödeme yapılmadı. İnsanlarda yetiştiriciliğe para harcayacağına gidip daha ucuz şekilde yabancı aldı. Onlarda ellerinde patlayınca finansal olarak daha da patladılar.

Eğer bu şekilde kalacaksa sınır diyor 14'e gerek yok çünkü kimse yatırım yapmıyor. Herkes yabancı alıyor. 14 olması ile 8 olması arasında bir fark kalmıyor altyapı ve yetiştiricilik konusunda diyor.

Yani ben öyle decode ettim, genelde de tam metni okuyanlar hep bunu çıkartıyor askdjfhdsa

Adamın bu konuda dediği haklı.

Verdiği AB oyuncu örneği de örnek sadece. Bana gelen yabancıya da sınır koyulsun ama limit olarak değil, kalite kotası olsun diyor. Milli takım yapmazsın mesela atıyorum gidip 23 yaş sınırı koyarsın ne bileyim 27 yaş üstü 3 dersin sınıra falan filan...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

DarKRideR said:

Açıklamasında yabancı sayısı daha az olmalı hiç demiyor. şartlı olacaksa olmalı diyor. O hayali manşet satanların ve ona direkt atlayıp inananların söylemleri.
said:
"14 yabancı sayısının fazla olduğunu düşünüyorum.

Ya bazen hakkaten nası bir mantık yuruttugunuzu anlamakta gucluk cekiyorum. Yabancı sayısının fazla oldugunu dusunmek demek, yabancı sayısının azalması gerektigini dusunmek demek. Azalmak kelimesini kullanmadı diye bunu istedigini ve olması gerektigini dusunmedigi anlamına gelmiyor.

"Bence fazla ama azalmasın." diyorsa eee ozaman niye acıklama yapıyorsun, UEFA elit TD zirvesinde yabancı oyuncu sorusuna "bence fazla" diye niye cevap veriyorsun derler adama. Hele bir de milli takım TDmiz yuzunden yabancı tartısmalarının oldugu bir donemde. En cok filozof olan SG lafının nereye gidecegini bilmiyor mu? Sonra lafı oraya cekildikten sonra yaptıgı acıklamalarda da hala aynı yonu ifade etmiyor mu?

O yuzden hic eveleyip gevelemeye gerek yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Wispy said:

Orman Torunoğullarını çıkarmış yönetim listesinden, Serdar Adalı girmiş. Büyük fail ama hiç konuşulmamış.

Bence daha büyük fail, Nur Çebi'yi çıkarıp, Şafak ve Umut ile devam etmesi. Belli ki orada akçeli işler dönüyor. Bizim çok canımız yandı ama sanırım Fikret Orman bir şekilde hallederiz diye düşünüyor.İnsallah patlamaz da bizim gibi 600'lük olmaz BJK.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Faydalı, BJK'yi düşünen herkes bu adama küsüp kaçtı. Aslında BJK'nin en büyük sorunu her zaman BJK'yi gerçekten iyi yerlere taşıyabilecek olan kimse elini gerçek anlamda taşın altına sokmuyor.

Sokan olunca da Çebi gibi, Erdal Torunoğulları gibi ilk olayda küsüp gidiyor sizinle mi uğraşacağım diye. Meydan bunlara kalıyor.

Fikret Orman'ın bu listesi direkt BJK'nin batış listesi ya, kulübün hiçbir şekilde geleceği yok. Borç azalmayacak da, şampiyonluk vs. de çok zor bu zihniyet ile.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tyrion said:

Wispy said:

Orman Torunoğullarını çıkarmış yönetim listesinden, Serdar Adalı girmiş. Büyük fail ama hiç konuşulmamış.

Bence daha büyük fail, Nur Çebi'yi çıkarıp, Şafak ve Umut ile devam etmesi. Belli ki orada akçeli işler dönüyor. Bizim çok canımız yandı ama sanırım Fikret Orman bir şekilde hallederiz diye düşünüyor.İnsallah patlamaz da bizim gibi 600'lük olmaz BJK.


ANÇ ben böyle bi yönetime olmam demiş. duyum tabi ne kadar doğgrudur bilzmeyi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani uzaktan takip ettiğim kadarıyla, Umut ve Şafak için herkesle papaz olabilyor başkan, Umut yönetici olsun diye olmayan bir şekilde BJK'de voleybol oynadı falan gösterilmiş deniyor,her transferde Fotoğrafta duruyor anlamsız.Şafak içinde İst.da alalade bir avukatlık bürosu olan adamdı hangi saikle geldiği belli değil, kaldı ki ortağı olduğu büronun, bu görevdeyken BJK'den 2 milyon tl avukatlık bedeli aldığı belgesi dolaşıyor. Ben almadım ortağım aldı falan diyormuş, artık 2m avukatlık bedeli aldıysa demek BJK'a 200m tllik bir dava falan kazandırmıştır muhtemelen. Biz bu "avukat yöneticiden" çok çektik, neler indirildi belli değil.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Umut falan direkt zaten Fikret Orman'ın parayı birlikte götürmek için tezgah yaptığı adam, Ahmet Bulut sayesinde işte birlikte bayağı götürüyorlar açık açık ama sorsan kahraman olan o

Diyorum işte benim BJK'den hiçbir şekilde beklentim yok. Maçı izler, gerek söver gerek överim o kadar. Bu yönetim ve zihniyeti kulüp başında olduğu sürece çünkü başarı ihtimali Trabzonspor'un şampiyonluk ihtimaliyle falan aynı.

3 senedir şurada dediğim her şey oldu, beklediğim her şey geldi kulübün başına çünkü apaçık ortadaydı her şey ama millet inatla körü körüne AKP stili desteklemeye devam etti. Olacakları söyleyenlere klasik "siz çok biliyorsunuz ya he onlardan iyi mi bileceksiniz" kafasıyla yaklaştı.

Halen yaklaşıyorlar. devam edin ne diyelim. Bu kulübün taraftarı 10 yılda 1 şampiyonluğu fazlasıyla hak ediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...