Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İmar işlerinden iyi anlayan pati var mıdır?


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Abi şimdi bir arsayla ilgileniyoruz. Resimlerde göreceğin mavi işaretli 18 numara. Şu an sorunlu olduğunu görebiliyorum ama sorun çözülecek bir sorun mu onu anlamaya çalışıyorum.

İmar izni var olarak görünüyor. Ancak inşaat yapabilmek için yola cephesi olması lazımmış.

Şimdi yol imar planında geliyor. Projesinde. Böyle o genel imar alanının etrafından dönüyor görebiliyorsun.

İki sıkıntı var gibi görünüyor. Birincisi en sağdaki 105/6'nın içinden geçirmişler yolu. Onun mal sahibiyle anlaşmak ve terk verdirmek yahut geçit hakkı davası açmak gerekiyor sanırım?

Bir de 7 numara sanırım orman arazisiymiş. İmar planına bakınca yol içinden geçiyor gibi görünüyor. Bu iş nasıl çözülür? Tüm bu yol meselesi çözülemezse üzerine inşaat yapılamaz mı? Nasıl oluyor da imar verip sonra bu kadar problemli halde bırakabiliyorlar?

Bu işler nasıl işler hiç bilmediğim için feci derecede yardıma ihtiyacım var.

Parsel sorgulamadan, imar planı sorgulamadan ve bir de imar planı sorgulamasının renkli halinin görüntüsü var.

En ufak bilgi kırıntısına muhtacım.

Çok teşekkürler şimdiden.



Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

öncelikle imar durumu aldın mı ya da daha önce çıkarılmış mı?

ben hep şehir içi çalıştığımdan bu tarz orman bölgeleri hakkında bilmediğim detaylar olabilir. ama sana kısaca yola terk, inşaat olaylarını özetleyeyim.

diyelim ki bir arsaya bakıyorsun ve imarlı. önünden yol geçiyor ancak bu yolun bir kısmı arsana dahil edilmiş. bu imar durumunda yola terk işlemi gereklidir diye yazar ya da şifaen bilgi aldıgında belirtilir. bu durumda belediyeye proje girişi ve sonrasında inşaata başlamadan önce yola terk uygulaması yapman gerekir. bir haritacı yerinde ölçüm yapar, arsa köşelerini belediyenin arsana yola soktuğu kısımları düşerek tekrar belirler. harita belgeleri, metrekare falan yenilenir ve ondan sonra inşaatla ilgili işlemlere başlarsın.

yani belediye der ki biz sana imar verdik ama arsanın şu kısmını yola vereceksin. onu yap sonra başla işine.

şimdi imar planına bakınca yol gözüküyor zaten önünde. bunun arsanın solunda sağında nereye bağlandığının BENCE bir önemi yok. bence diyorum çünkü hiç böyle bi durumla karşılaşmadım. bana bu güne kadar gelen hiçbir arazinin önündeki yol ilerde bi yere bağlanmıyor şeklinde bir sıkıntı yaşamadım. bunun bence sizin inşaatınızı de ilgilendirmiyor olması gerekiyor. bana imar durumu gelir bakarım ki önünde 15 metrekarelik bir yola terk var gideriz haritacı yapar sonra projeleri gireriz belediyeye. dediğim gibi başıma gelmediği için kesin bir şey söyleyemiyorum.

mesela 7 numara orman arazisi, şehir içinde de kamulaştırmaya benzer bi durum olabilir. oradaki arsanın rayiç bedelini öder belediye sahibine, alır onu kamulaştırır kullanır park bahçe fln yapar. yani orada olanların seni ilgilendirmemesi gerekiyor benim bakış açıma göre. tabi ilgilendirmemesi sana resmi bir imar durumu belgesi verdiyse geçerli.

bu yüzden dedim bu tarz durumlarda imar durumu başvurusu önemlidir. ama daha önemlisi sen belediye ile görüştün mü? bu bilgiler ve sıkıntıları oradan mı karşılık olarak aldın?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle vaktin ve açıklamaların için çok teşekkür ederim.

Yok abi belediyeyle görüşmedim kendim. Kendim çıkarım yaptım biraz :/ O zaman imar durumu belgesi alıyorum. Bu belgede herhangi bir terk yapılmalıdır vb. gibi şerh yoksa yolumu imar planındaki gibi yapın kardeşim ben karışmam diyorum.

Onlar gerekirse 105/6'daki adamın arazisini kamulaştırıyorlar yolu geçirip yapıyorlar?

Ormanla da diyaloğu belediye yürütüyor doğrudan o zaman teorik olarak.

Bir de diyelim ormana kadar geldi tıkandı 7 numara ile ihtilaf çıktı belediye ile arasında, benim inşaatımı engellememesi lazım diyorsun.

Çok teşekkürler abi ya valla. Pazartesi gidip bir belediyeyle konuşayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi belediyeyle görüş zaten sen esas. orada çıkar kokusu işin.

imar durumu şubesine gidip bilgi al. imar durumu almak 500 tl fln şuan izmir'de o yüzden arsayı almadıysan para bayılmak istemeyebilirsin şifaen bilgi alırsın. ha bazen oluyor bu arsa sorunlu, şifaen verilen bilgi sağlıklı olmaz resmi başvuru yapmanız gerekir imar durumu evrağı için diye o zmn bakarsın duruma. ama genel olarak belediyeyle görüşünce her şey belli olur. hatta görüşünce topiğe yaz da ben de öğrenmiş olayım bir hatam falan varsa. (tu)

izmir'deysen eğer direk ben de yardımcı olabilirim mimarın yoksa projeye. kendime reklam da yapayım sdf

Giovanni said:

Ama şimdi arsayı daha devralmadan imar durum belgesi alabilir miyim acaba?


alamazsın mal sahibinden imar durumu başvuru dilekçesine imza attırman gerekir ya da vekalet. o yüzden dedim bi sözlü bilgi al kokusu çıkar zaten. ilk etapta imar durumu resmi evrağı almasan da olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 hafta sonra ...
Covanni;

Parseller mevzi gibi oluştuğu için her ne kadar imar planına uyuyo gibi gözükse de, o bölgede parsellerin komple tevhit edilip, yola yeşile terkinin yapılması lazım ya da imar durumunda görülür 18. Madde uygulaması yapılması lazım.

İmar planının plan notlarına göre varsa bi parsel koşulu parseller büyüklüklerine göre yeni imar parseli alacak.

Tkgm'nin parsel sorgusunda parselin nevi tarla mı nedir? Arsa değilse zaten arsa olmayan yere inşaat yapamazsın. Yine bilgi istiyosan ayrıntılı telefon gönder pm den yardımcı olmaya çalışayım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ama 1000 tane farklı uygulama var yani o parsel geçmişte uygulama ile oluşmuşsa cephesi derinliği yeterliyse inşaat yapılabilir.

Normalde taşıt yolunca cephesi olması lazım ama imar kanuna göre zorunlu hallerde yaya yolundan da mahreç verilebiliyor. Zaten kuzeydeki yol da 7 metre görünüyo. İnşaat yapılabilir durumda da olabilir yani arsa ise.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...