Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Assassin's Creed: Odyssey


pattisliborek

Öne çıkan mesajlar

yaptıklarımı ve yapmadıklarımı yazayım:

- bulutları okudum ve kapadım tamamen, dipte

- character details ve textures hariç herşey medium veya dipte, radeon 380 4gb (aslında bunu min req olarak vermişler ama anlam veremedim yani, bu kadar kasılmadı hiç bir oyunda kart fo76 hariç) vram olduğu için belki environment dokuları da medium'a çekerim

- depth of field tamamen kapalı

ana sorun şu: resolution scale için %100'deyse normal, altı downsampling, üstü supersampling demişler. lakin %100'deyken native çözünürlük olan 1080p görmüyorum ekranda yani. bütün ekran sanki düşük kalite jpeg'e çevrilmiş gibi blok blok. %160'dan önce düzelmiyor, ancak %200'de 1080p izliyormuşum gibi ama 4k oluyor görüntü eğer yazdıkları doğruysa net'te. gene scale'i %100, resolution'u 4k'ya çekersem aynı güzel görüntü. ama benchmark 15fps'e filan çakılıyor bu sefer de, oynanacak halde değil.

dahası anti-aliasing tamamen kaparsam uzak görüntüler interlaced böyle çok eski videolarda görürsünüz hani yatay dağılma oluyor görüntülerde uzaksa ekranda hareket ederken. benchmark sahnesinde bütün köy tiril tiril titriyor. karakterler, cizimler filan 8-bit indie gibi piksel piksel kenarları bir acayip. ss koymaya çalışacağım çok garip. low'a çekiyorum ama onda da bulanık herşey sanki ekrandaki resim taze çizilmiş de mürekkebi korumadan biri eliyle silmiş, dağıtmış gibi.

spacer.png

bu resim 1080p %100 res scale, low aa mesela. karakterin, nesnelerin kenarları filan bir acayip. %160'a çekmeden düzelme olmuyor ama o zaman da bayağı ağır.

Sam tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet onu da yaptım o da işe yaramadı. En sonunda gpu driverı tamamen silip en yenisini sıfırdan yükleyince hem düzeldi, hem fps hem de cpu utilization arttı. Önceki driver da 3 aylıktı sadece, oyun çıkalı bir yıl oldu. Çok garip. Neyse sağolun.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teşekkürler, şimdi şahane görünüyor oyun ve 40fps. herhalde driver filan bozulmuştu bir şekilde. en baştan yapsaymışım keşke, boşa yordum sizi.

oyun gayet iyi ama keşke kalkan kullanımı da koysalarmış. mızraklı olup da kalkanlı olmayan spartalılar komik duruyor. ? 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

evet, en ucuz kos bileti oldu benim için lol. gerçi daha normal oyunu oynuyorum ama sonra bakarım kesin.

oyunu da çok beğendim, @Laurelin haklıymış valla, ayrıca kassandra'da bir femshep havası var. normalde asscreed sevmem ama bu bayağı rpg gibi olmuş. keşke leonidas'ın bıçkısı yerine kalkan kullanabilseymişiz, origins'de izin verip bunda vermemek aşırı saçma olmuş.

öte yandan aynı anda hem atina hem de sparta'ya yardım edebilmek oyunu tam yojimbo/fistful of dollars'a çevirmiş ahah. misthios başkasına "savaş üzerinden kar sağlamaya çalışıyor vay ahlaksız" deyince bir gülme geldi lol.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...

AC 3 çok kötü değildi, Unity ile boka sardı aslında seri. Boka sardı dediğim de dibi gördü, Syndicate ile kötünün iyisi bir oyun yaptılar, Origins ile düzeldi seri.

Tabi bu yazdıklarım gameplay açısından, konu olarak hala Ezio serisi kadar iyi bir seri tutturamadılar.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

oynadığım her oyununu severek oynadım ben bu ac'nin ya. ezio serisi başyapıt zaten onu kenara koyuyorum ama origins de çok güzel oyundu. black flag de kendi sahasında hala rakipsiz bence. keşke onu daha da geliştirseler adam gibi deniz savaşları olan bir oyun daha olsa.

 bunun da indirimini bekliyordum atladım hemen bu hafta sonu oynayacağım. uzun zamandır bu indirimi bekliyordum 750 tl'ydi ultimate edition 200'e çektim hemen.

ahmedinejad tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

işi kültür şölenine döndürdü adamlar ya. origins'te mısır ve roma kültür öğeleri vardı çok güzeldi. şimdi antik yunan. filozoflarla muhabbet etmek o ortamları bir nebze de olsa görmek falan çok güzel. biraz tarihle felsefeyle alakası olan adam için rüya gibi bir oyun olmuş. bitmesin diye yavaş yavaş oynuyorum. zaten oyunu da bitmemesi üzerine yapmışlar herhalde. hangi yorum sitesine baksam insanlar da bitmiyor oyun çok uzun falan demişler.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bayağı bi süredir kısıtlı oyun zamanımda oynadığım tek oyun bu, 50 saati geçti gameplay'im, hala hikayenin bayağı gerilerindeyim diye tahmin ediyorum. PS'i sırf bunun için açar oldum. Completionist oynuyorum, her şeyin ıncığına cıncığına bakıyorum oyunda, bir haritayı tamamlamadan bir sonrakine geçmemeye çalışıyorum. Böyle böyle bayağı yavaş ama keyifli gidiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Virus locked ve unlocked this konu
×
×
  • Yeni Oluştur...