Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'dan Futbol [18/19]


Raylen

Öne çıkan mesajlar

Pep'e yoneltilen hate'i de anlamis degilim. Adamin oynattigi futbol goze hos geliyor mu geliyor dun Tottenham cok iyi mac mi oynadi sanki. Baya sansa turu gectiler. Premier Ligden son 3 sezonda City'i cikar 5 mac izlemezsin Liverpool bile bayik oynuyor bana kalirsa. 

Taraftari olmadigim icin de kazanip kazanmamasi cok onemli degil ama garip geliyor bu durum. Genel olarak son 3 sezonda City maclari izleyip pisman olan var mi?

Baska ulkeden takim tutma olayini abartmamak lazim sfds. Chelsea, Manu tutan Hintlilere/Asyalilara benzetiyorum no offense. Kolay tabi bu takimlari tutmak. Gidin Leeds United tutun sonra konusalim sdfs. Arsenali tutana bile saygim cok. 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi Pep Barcasiyla sonraki Barcalari karistiriyor insanlar. Bak kazandiklari maclari gectim bir Arsenal maci vardir zamaninda Ingiltere'de 2-2 biten, ilk yarisinda Barca'nin oynadigi topu film arsivine atarsin. 

Anlamsiz bir algi olustu ama Pep'in Barcasi baya etkili bir takimdi. Hani bunu begenmiyorsaniz bana 3 tane takim soyleyin oynadigi futbolu cok begeniyorum dediginiz. Kim abi su CL de mesela. Ajax'i bir kenara al. Juventus mu cok iyi oynuyor, Tottenham mi, su anki Barca mi, Liverpool mu..

Premier Lig'den City'i cikar son 3 senede maclarin yuzde doksanina bakmazsin, Chelsea - Liverpool ayarinda Salah uzaktan sallarsa anca gol olan maclar. Son 3-4 senede Ingiliz takimlarinin oynadigi en zevkli maclarin listesini cikaralim, 50% den fazla City yoksa icinde ben futboldan anlamiyorum.

Cok ezber konusuyor insanlar ama dunku macta City gayet iyi futbol oynadi. City oyle oynadigi icin mac guzel oldu zaten. Ben takim tutmadigim icin de yenilmesi onemli degil. Dun karsida Liverpool olsaydi bu mac 2-0 biterdi - peki ayni tadi verir miydi. Takim tutmayan insanlarin iyi oynayan tarafin yenilmesini istemesi bana anlamsiz geliyor. Bu zamaninda Barca icinde boyleydi - otobus ceken Interi tutuyordu millet. Insan psikolojisi klasik.

Bana kalirsa Premier Lig overrated zaten. Cardiff Brighton gibi yeteneksizler ordusunun oynadigi mac yerine Almanya Liginde Bremen Freiburg maci on kat daha kaliteli mesela ama 2-3 takim citayi yukselttiginden oyle bir algi olusuyor PL icin. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pep top class td falan değil kusura bakmayın. güzel oynattırıyor, oyuncu kitlesini bir arada güzel tutuyor ama barça'daki ilk dönemi hariç verim açısından hiç başarılı bir td değil.

İyi futbol demek, göze hoş gelen futbol değildir bir de seni amaçladığın konuma götüren futboldur. Bunu nasıl belirlersin, elindeki kaynakların en uygun şekilde kullanımı ile yaparsın. Pep bu konuda hep sınıfta kalıyor çünkü kulübün amacı lokalde şampiyon olmak değil yıllardır. 

son şl yarı finalini 10 sene önce yapmış, bu süreçte çalıştırdığı takımlara 1 milyar euroya yakın para harcatmış bir adamdan bahsediyoruz. Lokal seviyede ligleri domine edebiliyor o harcadığı para ile ama iş farklı, hataya yer olmayan ve gerçek teknik direktörlük becerisi isteyen dönemeçlerde hep dönüp dolaşıp suratında patlıyor.

Pep bir 5-6 yıl önce top class TD'ydi ve çok şey kattı futbolun gelişimine ve ben de çok severdim ama artık çağ dışı. Ki günümüzde çağ dediğimiz 4-5 yıl sürüyor asdkfjhasd 

Pocettino hocamın takımı 2 senedir transfer yapmıyor, üstüne bu sene devre arasında bile adam sattılar/satıyorlar ama öz kaynak beslemesi ile gelip üstünlük kurabiliyorlar. Ki takımın bel kemiği Kane'siz yapabiliyorlar bunu. Ha bunları yaparken de lokal ligde hep ilk üçteler. 

iyi teknik direktör biraz kendini geliştirmeli, sürece hükmedebilmeli. pep cidden o konuda aşırı zayıf. 

 

Natanyal tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Benim takildigim nokta takim tutmadigin zaman iyi futbolun tanimi hakkinda. Bugun Liverpool Chelsea macinin City-Tottenham macindan daha iyi futbol oldugunu ileri suruyorsak okay, bana gore degil mesela. Elbette eglence amacli izliyoruz Ingilteredeki bilmemne takimlarinin futbolunu - City oynadigi futbola kotu futbol demek bana abes geliyor acikcasi. Dortmund da sonuc alamiyor her zaman ama gercekten hos veren futbol oynuyorlar. Neutral bir futbol seyircisi daha fazla ne bekler bilemedim. Tottenham dun bana kalirsa cok sansliydi. Hakettiler mi turu? Goreceli bir kavram ama hayir. Butcesi osu busu beni ne kadar ilgilendirmeli bilemedim. 

Bugun tek bir mac izleme hakkin olsa City Dortmund macini mi izlemeyi tercih edersin yoksa B Munih Liverpool, Liverpool  Chelsea macini mi neutral bir izleyici olarak. Yoksa Juve Manu macini mi. 

CL - PL dahil su son 3-4 senede City iyi futbol oynamiyor demek anlamsiz kusura bakma. Adam gecen sene herkesin ayilip bayildigi ligde rekor puanla sampiyon oldu. 

Futbol en ust seviyede - elemeli turnuvada cok ufak seylerin belirledigi bir spor. Tottenham City 20 defa daha oynasa 15'inde City kazanir ama denk gelme olayi. 

Liverpool 30 senedir sampiyon olamiyor ama bu sure zarfinda CL'yi aldi finale cikti filan. Daha iyi mi futbol oynuyordu hayir. CL uzerinden takim basarisi yapmak bana cok belirleyici gelmiyor. 

 

 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi CL şuan kulüpler bazında dünyanın en prestijli ve önemli turnuvası. Tabii ki takım başarısı oradan yapılacak. Sen senede en az 500 milyon euro harcadığın takımı kaç senedir yarı finale çıkaramıyorsan başarılı değilsin kusura bakma ?

Senin savunduğun güzel futbol. Bence de City'nin oynadığı futbol göze çok hoş geliyor, izlemesi keyifli ama sadece güzel işte. Seni sonuca götürmüyor. O futbol ile uzun bir lig maratonunda başarılı oluyorsun çünkü senin kadar para harcayamayan en az 16-17 takım o maratonda eninde sonunda çaptan düşüyor, tökezliyor. topladığın puanlarla elbet şampiyon olursun zorlanmadan ki onda bile oluyor bu sene, olabilecek mi eskisi gibi net değil.

tottenham mesela aynı süreçte adam satmak zorunda kaldı, onca sakat verdi, as kadrodan 6 eksikle oynadı ama ilk üçten kopmadı halen zorluyor. seneye yine şl potasında girecekler vs... 2 senedir transfer yapmıyorlar orası da ayrı mesela. 

iyi olan budur bence, çünkü gerçek ve üst düzey emek burada var. eline geçen anlık şansı sürekli değerlendirmek için ortama, düzene ayak uydurma var. şansı kendin yaratmak güzel ama o zaman hep zardan işime yarayacak gelsin diye bekliyorsun. gelmeyince görüyoruz. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de aksine anlik turnuvalarin cok belirleyici olmadigi dusuncesindeyim. CL de basarisiz Pep su ana kadar dogru ama bu Tottenham daha iyi futbol oynadi o yuzden orada demek degil. Ajax daha iyi futbol oynadi mesela Juve'ye karsi. Iki macta da. Tottenham icin bunu diyemem. Sakatlari var o bu o anlamda cok onemli degil ki. Pochettino'nun basarisi ayri, Pep'in iyi/kotu oynatmasi ayri. Adamin bir statejisi var - gunumuz futbolunda atak futbol defansa karsi bir tik geride bunu kabul etmek lazim. Bireysel hatalardan verildi dunku mac. Topu 5 saniyede karsiya yikabilen cok az takim var dunyada, City bunlardan biri.

Sonuca goturmuyor demek de anlamsiz adam elendi diye cunku turnuva futbollarinin ligden farkli olus sebebi deplasman gol kurali. Yoksa Tottenham City'i gecmedi mantiken 4-4 bitti. 10 defa oynansa 8'inde City gecerdi turu muhtemelen.

PSG Manu macinda Manu sonucu aldi. Iki macta da top oynadi mi? Yani sonuca gore mi degerlendiriyoruz iyi futbolu ben buradayim. 

Dunku mac cok net 4-2 de bitebilirdi. Bir anda Guardiola cok basarili Pochettino cok basarisiz mi olacakti. Rastgele bir gol geldi deplasman goluyle tur gecildi. Bu kadar acimasiz olmamak lazim. Ve yine tekrarliyorum futbolun gelecegi acisindan Pep gibi adamlari mi daha cok gormek istiyoruz daha mi az gormek istiyoruz. Adama laf ederken dusunulmesi gereken o yoksa kimsenin fanboyluk yapmasina gerek yok. Yoksa bize ne Tottenham yenmis City yenmis. 

Sotto tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
×
×
  • Yeni Oluştur...