Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Imperator: Rome


Komutan

Öne çıkan mesajlar

hoi4 daha demini almış bi oyun,imparator an itibariyle meh bence

 

hoi4'ü sıkılmadan 100 saat fln oynarsın , çok güzel modları fln var, şimdi bu yeni çıktı daha güzel modu bile yok ve oyun baya early access, content ve performans fakiri, almayın derim ama fiyatı ucuz diye aldım valla

 

indirime girer 60 tan ucuza alınır diye garanti verebilsem , SAKIN ALMAYIN derdim , oyun cidden meh

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 26.04.2019 at 16:27, Komutan dedi ki:

Her şehir bir mal üretiyor ve her bölgede kısıtlı sayıda ithalat hakkın var, sorduğun ülke kabul ederse bölgeye yeni bir mal ithal edebiliyorsun. İhracatı ise diğer ülkeler istiyor.

İthal ettiğin veya ihraç etmediğin her mal, türüne göre farklı bonuslar veriyor.

 

 

fln fln ama early game'de bakıp , mantıklı olan buffları seçip bi daha bakmadığım , AI tarafından sürekli AĞIR trade offer spam'i yediren , pek bi inceliği yahut eğlencesi olan bi sistem değil bence

 

 

 

oyunda dandik dandik mekanikleri olan ve iğrenç bi UI ile muhattab ettiren bir sürü "feature" var

 

 

family tree var , factions var , trade var , ordulara stance seçtirebiliyorsun fln eu4'e göre daha mikro şansı , population management var , din var , var oğlu var ama doğrusu hiç biriyle oynamak oynaşmak, eğlenceli değil.

 

 

 

cidden değil , bi kere ui çok dandik , oynarken sinirlendiriyor insanı.

 

 

ayrıca , oyunun dlc ile düzelmeyeceği gözlemine , katılıyorum , paradox oyuna devasa değişiklikler getirmediği sürece

 

bi kere total war serisinin bile din'e yaklaşımı daha ince,daha doğal , priest gidiyor o province'te biraz oturuyor çalışıyor,oysa imparator'da mana verip instant conversion yapıyorsun , aynısını KÜLTÜR için de yapabiliyorsun

 

özellikle'de "din manası" çok bol geldiği için , ülkeleri alır almaz birkaç bin harcayıp instant convert ediyorum , çok ucuz hissediyor.

 

bence bu tembellik

 

 

ay bi sürü wall of text yaptım oysa gerek yok bu oyun bu kadar lafa değmez

 

 

viktorya2 öneriyorum  herkese , hiç korkmayın ui'si fln bundan daha kötü değil ,bazı yönlerden daha iyi ,ama oyun bariz daha güzel,ayı gibi de kasmıyor en azından ? 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

5 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

bi kere total war serisinin bile din'e yaklaşımı daha ince,daha doğal , priest gidiyor o province'te biraz oturuyor çalışıyor,oysa imparator'da mana verip instant conversion yapıyorsun , aynısını KÜLTÜR için de yapabiliyorsun

bunlar değişecek cok büyük ihtimalle Johanın açtığı konuda bahsi geçiyordu şöyle

Redesigning of functionality where instead of spending power for an instant result, you now spend power to nudge it towards that result over time.

5 saat önce, DoGMeaT dedi ki:

AI tarafından sürekli AĞIR trade offer spam'i yediren

bu kötü bir şey mi ki bu? adamlar ne güzel senin malını almak istiyor karşılığında para kazanıyorsun. Trade bölümünden capitaldaki surplusı istemelerini otomatik kapatma özelliği var onu bilmeyenler için faydası olabilir. Capital dışında geri kalan provincelarda surplus vermenin faydası çok çok kücük sadece o province ın capital city sine veriyor bonusu.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

 

5 saat önce, Fili dedi ki:

 

bu kötü bir şey mi ki bu? adamlar ne güzel senin malını almak istiyor karşılığında para kazanıyorsun. 

 

 

 

şu anki haliyle gereksiz spam ,  büyüyünce kullanmadığın bir sürü resource birikiyor imparatorluğun her tarafında ,sonuçta başkente aktarabildiğin sınırlı, geri kalanına pek elleşmiyorsun yeşil mana harcamamak için

 

sonra dakka başı trade offer geliyor , daha otomatiğe alınması lazım.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi bölgede yaşyanların dinini-sosyal statüsünü topluca sunan bir menü niye yok?

 

habire köle ele geçirip başkentte nüfus patlaması yarattığında , diğer vatandaşların açlıktan ölmeye başlıyor, köleleri başka bölgeye yollamak ise UI ile yağlı güreş tutmayı gerektiriyor.

 

 

developer di'de bahsedilince oyunda suikast mekaniğini deneyeyim dedim, demez olayım , hedef ülkede bi tanıdık edinmek lazım ama o ülkenin karakterlerine ulaşmak için yine UI ile adeta vals yapıyorsun

 

 

o kadar fazla tıklama ve dandik menü varki, oyunun sığ olması , 2019 yılına yakışmayan onca salak dizayn seçimini , performansı fln salla ,direk şu ui ile uğraşmamak için oynanmaz bu oyun.

 

 

2020'de yine deniyecem dlc ile adam etmeyi denesinler ama bence paradox aklını yitirdi artık. beceremiyor.

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bence potansiyel var alın. DLC çıktıktan sonra 150 TL vermek gerektiğinde üzülmeyin. 60 TL şurda manitanızla yiyeceğiniz bir öğle yemeği fiyatı. Geleceğe yatırım. 

Eksikleri var mı maalesef çok var, UI CK&eu ya çok ters geliyor katılıyorum ama 4-5 saate alıştım açıkçası.

Pop move daha basit yapılabilir ki bence 1-2 patch sonra direk gelecek. 

Dev blog da zaten convert/asimile vs... gibi şeylerin zamana yayılacağı bilgisini ilettiler. 

Migration tribeler için de complete migration gibi bir şey ekleseler fena olmaz move move move sonra toparlan bir yere hadi gidiyoruz demek çok zor oluyor micro olarak, daha makrolaştırılabilir. 

Oyunda da hem CK hemde EU dan yontabilecek çok kısım var sanki mechanics ikisinide kaldırır gibi geliyor. 

Decision kısırlığı var ama çok net yapılabilir CK nin ilk haliyle son haline bakarsak zaten potansiyeli görebiliyor insan.  EU4 çıktığında benzer bir monarş power dağılımı ve işlevsizliği vardı aldığı kritikleri düşündüğümde Paradox iyi çevirdi, bunun içinde kurtarır sanki durumu. ( eu4 e çok sövmedim ilk çıktığında )

Tabi kişisel yorumlarım , herhalde bir 25 saatim oldu şimdilik. Tek sıkıntı çektiğim unsur local power kıvama geldikten sonra her şey çok kolay ilerliyor. İlk 1-2 province alıncaya kadar kastırıyor ama sanki çevre ülkelerle dengeyi sağladıktan sonra bu sefer fazla basitleşiyor. 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/are-player-expectations-of-paradox-too-high.1174110/

bu konu burada da konuşuluyor, genelde mantıklı argümanlar söylenmiş. Paradoxun oyun geliştirme stratejisi böyle uzun bir zamandır. 10dan fazla dlc gelmiş eu4 vb pdx oyunları ile kıyaslamamak lazım oyunu. O oyunlar da cıktıklarında pek bir içerik yoktu. Ya insanlar hatırlamıyor ya da paradox oyunlarının tabanı genişledi yeni oyuncular geldi bilmiyorlar o dönemleri pek. 

Öte yandan bu tepkilerden sonra belki yeni çıkaracakları oyunlarda biraz değişikliğe gidebilirler. Örneğin base game i 40 dolardan satıyorlar onu 60dan satıp içeriği daha sağlam tutabilirler. İnsanların beklentisi arttı firmadan son dönemde.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Johan yeni bir konu açmış oyunla ilgili eleştirilere cevap vermiş biraz

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/imperator-sunday-morning-design-corner-may-5th-2019.1174494/

 

Alıntı

 this is the best game I’ve made, and I stand by it still. 1.0 of Imperator is the best 1.0 we have ever made of a game

adam haklı burada. Bence pdx kendi başarısının kurbanı oldu biraz. İnsanların beklentisi çok arttı.

Alıntı

I was kinda naive, in that I assumed that people would see the game we were selling, and judge it from that. We streamed enormously, and sent it to losts of youtubers, and were honest about what was in it.

 

Fili tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

On 06.05.2019 at 10:22, Alfred dedi ki:

Bilmiyorum bence haklı olabilir şu tezinde ?. 1.0 Versiyonu en hazır oyun olabilir :D.

CK2 2-3 patch gelmeden şu anda Inperator oynadığım kadar oynamamıştım. eu4 ilk dlc ye kadar max 8 saat vs. oynamışımdır. 

Kesinlikle haksızlar. EU4'e  (en çok eu4 e benziyor çünkü) kıyasla oyun çöp, bomboş. Şimdi gelip EU4  x senede o hale geldi denmesin. Sonuçta EU4 te bu kekoların yaptığı oyun, İR ile en iyi de bunlar kıyaslyabilir. EU4 sonrası İR 'nin bomboş olduğunu göremiyorlar mı ? Bu şekilde piyasaya sürseler insanların isyna edeceğini bilmiyorlar mı ? EU4 oynanmaış olsak adamalrım dlc politikasını bilmiyor olsak hadi neyse.

Oyun hazır da değil, çöküp duruyor, multi oynanmıyor, optimizasyonu bile hotfix ile yapıyorlar ama halen tam değil. En temel işlevi olan staibl çalışmayı şu an beceremiyor. Oyun çıktı 1 hafta olmadı 1.1 patchi ile yeni gemiler ve deniz savaşı sistemi getiriyorlar çok şükür free diyede ekliyorlar. olumsuz reviewler olmasa eminim DLC diye satacakalrdı.

Stellaris 1.0 bundan çok daya iyi ve stabildi ilk çıktığında. Multi en ufak bir takılma çökme olmuyordu, single player yine aynı şekilde.

Kesinlikle almayın, oyun belki 2-3 seneye iyi olabilir o reddeye kadar dokunmayın, indirimi bekleyin alın. 

Law tarafından düzenlendi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

2 saat önce, Law dedi ki:

EU4'e  (en çok eu4 e benziyor çünkü) kıyasla oyun çöp, bomboş. Şimdi gelip EU4  x senede o hale geldi denmesin. Sonuçta EU4 te bu kekoların yaptığı oyun, İR ile en iyi de bunlar kıyaslyabilir. EU4 sonrası İR 'nin bomboş olduğunu göremiyorlar mı ? Bu şekilde piyasaya sürseler insanların isyna edeceğini bilmiyorlar mı ?

developerlar eu4 1.0 ile ir 1.0 ı kıyaslıyor ve bomboş demiyor işte ki 2100 saatten fazla eu4 oynadım ben de ve kıyaslayınca ir bomboş değil, hatta bazı yönlerden bunca yıldır geliştirilen euda olmayan derinliğe sahip.

eu4 bunların yaptığı oyun da bu işler para işi, ir ye çıktığı gibi 200 dolar vermeye razıysa herkes adamlar da onlarca dlcli eu4 gibi içerik koyarlar ama öyle olmuyor tabii ki. 40 dolar üzerinden çıkıyorsa oyun böyle sade çıkacak, ne kadar ekmek o kadar köfte neticede.

Bir de imperator rome u kıyaslayacaksak europa universalis rome ile kıyaslamak lazım. pdxdekiler de ir nin eu romeun devamı olduğunu söylüyorlar zaten.

 

öte yandan şu aşamada ben de oyunu almayı tavsiye etmem kimseye, biraz beklemek lazım.

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...