Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Imperator: Rome


Komutan

Öne çıkan mesajlar

eldar said:


Ben pahalı bulduğum hiçbir oyunu almıyorum. Çok da sorun değil. Gerekirse almam. Gerekirse 3 yıl sonra alırım.
Valve'ın kendi açıkladığı iade şartlarında 14 gün sınırı var. Bunu gevşetebilir ama oyun çıktıktan 3 ay sonra vereceğinin garantisi yok.



Üç ay sonra demiyorum zaten. Bir oyun çıkınca reviewlara bakılır veya iki saatten az oynanıp denenebilir, yani preorder yapmanın bir riski yok anlamında söyledim.

Law said:

Zaten indirimdi vs derken her türlü ucuza alınıyor oyun ve stellaris geçen iki senede fiyatını artırmadı preorder fiyatı ile halen satılıyor. Ha ama ben oyunun çıkışı ile birlikte tester olacağım ve gelişimini takip edip her patch ile gelen değişikleri görmek için yeni bir oyun açıp oynarım derseniz preorder edilir tabi. Stellaris ilk indirimini ilk sene içinde aldı ki %50 olması lazım, ayrıca en çok satan paradox oyunu stellaris ve buna rağmen indirim aldı ilk senesinde.


Türkiye'de şu anda 61 liraya alınan bir oyunun fiyatının bir sene sonra %50 indirimle bile aynı fiyata geleceği son derece şüpheli.

Elbette almaya kesin niyetli olmadığın bir oyun gene de alınmaz ama ergeç almayı düşündüğün bir oyun için 61 liralık preorder'ı kaçırılmayacak fırsat olarak görüyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Stellaris 2,5 sene önceki fiyatına satılıyorsa ve bugün %75 den 14,75 tl olmuşsa (süreçte dolar ve euroa iki katına çıktı). Risk almaya değer AAA oyunlar değil sonuçta paradox oyunları. Hatta steamde fiyatlar artmıştı eu4, ck2 vs sonra yine eski haline çektiler. 200 tl olsa bile %75 ile 50 tl ye gelir. Süreçte oyun oturur incelemler daha isabetli hale glir vs yani win win.

En azından benim için.

İlk sene dolmadan da %50 yiyeceği kesin gibi. Stellaris örneği var ki tekrar edeyim en çok paradox oyunu bu indirimleri yedi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Türkiye'de şu anda 61 liraya alınan bir oyunun fiyatının bir sene sonra %50 indirimle bile aynı fiyata geleceği son derece şüpheli."

Ben buna istinaden yazdım. Steam kur farkını yansıtmadı gözlediğim kadarıyla AAA oyunda da değil sonuçta. Bir sorun olacağını sanmıyorum. Release 100 olsun, 1 sene sonra kur farkı 200 tl olsun ( en kötü senaryo bu) indirimi yiyince sorun kalmıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun fiyatlarını Steam belirlemiyor, sadece tavsiyede bulunuyor.

Önsipariş fiyatı 209 lira olan Resident Evil 2 şu anda 400 liraya satılıyor. Metro Exodus önsiparişe ilk çıktığında sanırım 89 liraydı, şu andaki fiyatı 309 lira(tabii bunda Epic exclusive yapılmasının da etkisi var).
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O değilde sahte içeriği özendirici yazılar vesaire yasak değil mi oyun başlıklarında? Böyle bir kural yoksa da niye yok? Adam gelmiş başlığa tek kattığı oyunu korsanlayacağının bildirgesi.

Ayrıyeten oyun Amerikan store'da 40 dolar, Eurozone'da 40 euro, 61 TL'nin artacağı çok bariz, 200 tl bile olabilir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 2 ay sonra ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Her şehir bir mal üretiyor ve her bölgede kısıtlı sayıda ithalat hakkın var, sorduğun ülke kabul ederse bölgeye yeni bir mal ithal edebiliyorsun. İhracatı ise diğer ülkeler istiyor.

İthal ettiğin veya ihraç etmediğin her mal, türüne göre farklı bonuslar veriyor.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Steam'deki olumsuz yorumların çoğu dlc lazım demiş. Ne saçma bir yorum, zaten takip ediyorsan adamların son iki oyununu eksik çıkardığını görmüş olman lazım. Bile bile lades. Bu gibi müşterilerine güvenerek oyunu eksik çıkarıyorlar sanırım, zaten alır diye.

Early acces çıkar, oyunu alanlara karşı dürüst ol en azından. Hayır çünkü tüm eklemelerimi parayla satacağım.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hediye geldiği için girip biraz bakındım yoksa kesinlikle almamaya karar vermiştim ve isabet olmuş. Öncelikle multi başladık arkadaşla çöküp durdu multi oynanmıyor şu an. Tuto ardından 4 saatlik single rome gameplay sonunda (bir kaç kere çöktü oyun, bir kaç kere açılmadı) şu haliyle oynanacak bir oyun değil yani bir şey kaçırmıyorsunuz almadıysanız. Sonbahar olmadı kış indirimine %50 indirim alır oynarsınız bir ihtimal o zamana kadar herhalde daha iyi hale gelir.  

 

 

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben de 14 saat single oynadım

tl;dr: oyunu şu haliyle kimseye önermem ama tipik paradox işi, yeni çıkan oyunları hala early access gibi oluyor ama oyunun geleceğinin olduğunu düşünüyorum.

Ben hiç çökme yaşamadım gayet güzel çalışıyor oyun 

İçerik ve derinlik eksik şu haliyle, uide de bazı gelişmeler yapılması lazım. Öte yandan Komutan'ın konsept vasat fikrine hiç katılmıyorum. Şu var ama oyuncular açısından eu özellikle dönem olarak daha yakın tarih olduğu için oyuna girmek/kapılmak daha kolay bence. Bu bağlamda burada birkaç ülke harici oynamak ne kadar keyif verir tartışılabilir. Barbarlarla oynamak bana hiç cazip gelmiyor örneğin. 

 

Ayrıca Johan dün oyunun geleceği ile ilgili şöyle bir konu açmış okumak isteyenler bakabilir

https://forum.paradoxplaza.com/forum/index.php?threads/imperator-current-roadmap.1170956/

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...