Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deneme süresi içerisinde istifa etmek ve tazminatlar vs. (Hukuki soru)


MeSh

Öne çıkan mesajlar

Oha otanmasanız Mesh'i linç edeceksiniz yuh yani.

Gerge açıklama yapmamış olsa peşine düşülebilir bir durum diye düşünüyordum da hukuktaki karşılığı pratikten farklıymış onu öğrendik. Yoksa zaten kurunmsal bir sözleşme olsa x miktar eğitim bedelleri, ya da y maaş sayısı kadar tazminat diye cayma durumuna atıfta bulununan maddeler olurdu.
Yoksa adamın yeni işinden istifa edip eski işyerine dönmesi gayet haklı bir durum. Şark kurnazlığı yapıp vaatlerin birçoğunu dolaylı şekilde es geçip bir de adama masraf kitlemeye çalışmak zaten etik olmayan durum.


Eski işine geri alan patron da babasını hayrına almamış ki. Hatta durduk yere kara geçti adam istifa edip geri geldiğinden dolayı. Global şirketlerde bile olur böyle. Hatta sırf giden adam geri gelsin diye şirkette olmayan pozisyonların bile açıldığını gördüm ben. Ama tabii bunlar işinde çok iyi adamlar için olabilecek örnekler hep. O yüzden Mesh'i eleştirmenin bir anlamı yok. Adam ev taşımış olaiblirdi, arabasını satmış olabilirdi vs. mağdur olan adamken tutarsız olan şirket yüzünden adamı ayıplamanın anlamı yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

MeSh said:

sipeyskeyk said:

Keşke öyle yapsalar ya. Adam gitmiş masraf yaptırmış bir de maaş istiyor ve hiçbir sıkıntısı utanması yok gayet makara modunda, şaka gibi cidden.


Türk patron şirketi değil çogşükr. Makara modunda falan da değilim. Sinirliyim.

Bi de, hani “dalga mi geçion lan sen?” Diyen arkadaşlar nası bir yol izlerdi onu merak ediyorum. 2 ay mülakat yaptigin çoğu şeyi konuştuğun ve anlaştığın bir şirket ilk haftadan sözleri bir bir yutmaya başladı varsayın. Ne yol izlersiniz? “Abi adam vize aldi 3 yil çalişayim burada.” Kafasına mı girersiniz napardınız? Yalan vaatle beni mevcut işimden ayirip saçma sapan bi duruma soktukları için uğraşmak istiyorum ben, çok net yani bu. Niye uğraşiyosun diye soranlar için söylüyorum. İşçiyim haklıyım sdfah


eski işini bırakarak büyük bir risk aldığını düşünüyorsan en başta yazılı sözleşme yapacaktın, ki hani okuduğum kadarıyla işinde başarılı olduğu belli, transfer oluyorsun sonuçta yeni iş yerine bu vaatlerin yazılı olmasını sağlasaydın herşey daha hoş olurmuş.

verilen vaatlerin işe başladıktan sonra tutmadığı ilk iş seninkiymiş gibi tepki vermen garip karşılanıyor sanırım forum içinde.

adamlar dua et eğitim masraflarını kitlemesinler :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Gram masraf ödemek durumunda değil esasen mesh(hukuki olarak kastetmiyorum).

3-5 bin euroluk haftalar süren eğitimler olsa, dediğim gibi sözleşmeye girerdi zaten bu maddeler. Yol konaklama artı eğitim masraflar ciddi kalem olduğundan şirketin talep etmesi normal gayet. Zira adam uçak bileti dahi almamış, değil eğitime katılmak bir yana.

Sizin kastettiğiniz durum, adam şirkete masraf yaptırıp eğitimi tamamlayıp gelip 15 gün sonra ya siz bana verdiğiniz vaatleri tutmuyorsunuz ben istifa ediyorum deseydi gerçekleşirdi. Şirkette haklı olarak peşine düşerdi zaten yaptığı her kalem masrafın. E burada böyle bir durum yok ki, adam eğitim fırsatını suiistimal etmiyor yani.

Opportunity cost bağlamında zaten Mesh zararda, adamın kararı artacak zarardan hızlıca geri dönmek olmuş haklı şekilde. şirket de bi zahmet kendine düşen masrafı ödesin. Edebiliyorsa iptal etsin vizeyi, sonuçta hakkı değil.

Şu şartlar en başım ağrımasıncı çözüm, ilk sayfada söylendiği gibi para mara almadan vize cepte takılmak.

Şark kurnazı şirketin vize masrafını düşüp üstüne para vereceğine inanmıyorum ben pek dsfdg

MeSh said:

şengen faturası benim 12 günlük maaşın 3’te biri abi zaten.. onu keselim kalanı yatıralım diyolar. Ben kesmeye hakları var mı diye merak ediyom. Uzatacam olayı çok uyuz oldum. Ama uzatmakta haklı mıyım kesin o mühim.


veriyorlarsa al geç derim, hukuki olarak dezavantajlı durumda gözükyorsun. aylarca şu durum çözülecek diye sinirleneceğine şimdi kalan parayı alıp 1-2 ay sinirlenmek daha mantıklı :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Adamin tek sucu sozlu vaatleri yaziya dokmemis olmasi, bu sirketin yaptigi uckagitciligi hakli cikaracak bir durum degil.

Bilirkisi konusmus zaten olacagi odur da, etik olarak da bir yanlis goremiyorum. Deneme suresi bu iki taraf icin de.

Vize parayi almaya calismasi da ona yalan atanlara hukuk cercevesinde olabildigince zarar vermek istemesi, gayet dogal, ama olmuyormus, ben de yapmak isterdim ama muhtemelen ugrasmazdim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

miyaw33 said:

merak ettim,eski sirkete senin yerine alinan adam sen yok oynamiyorum deyip geri dondugunde sirketten kovuldumu?adam 12 gun sonunda isten cikarildimi haksiz yere



Tabii işin bir de daha dramatik o tarafı var.

Deneme süreci denen olay uygulamada işçi tecrübesizse işvereni, tecrübeliyse de işçiyi koruyan bir şey.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hayır canım tabi ki. İkinci pozisyon açilacakti. Pozisyonu daha sonra açmayı düşünüyorlardı, benim için öne aldılar biraz. Burada da şey yazilmiş seni şutlarlar falan yeni eleman yetişince, ben buradan ayrilmazsam kendi isteğimle, kariyer ziplatcam diye kasmassam burdan emekli olurum temiz. Yüz kızartıcı suç işlemedikçe işini de düzgün yaptikça çok zor kovulmak çalıştığım şirkette. Kaldı ki karakter olarak da öyle insanlar değiller yöneticiler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kusura bakmayin ama isci-isveren iliskileri konusunda tamamen yozlasmissiniz. Birisi cikmis ben olsam o 12 gun maasi vermezdim demis, otekisi sirket o kadar yatirim yapmis(yapilan yatirimda Schengen vizesi) sen laylaylom dasin demis, neredeyse adami vatan haini ilan etmissiniz. Adam gelmis sadece benim hakkim olan nedir diye sormus (Hukuki olarak Gerge aciklamis zaten haklarini). Ayrica sirketler babasinin hayrina calisanina yatirim yapmiyor, kendi isi icin yapiyor.

Bana gore hem kendisi hemde ayrildigi sirket icin en dogrusunu yapmis. Zaten deneme sureci icinde ayrilmis(Adi uzerinde deneme sureci). Mutsuz mutsuz calisip 1 sene sonra ayrilsaydi, hasari iki taraf icinde daha buyuk olurdu.

Mesh kidem olayindan dolayi(Turkiye deki en salak sistemlerden birisidir kidem tazminati) zaten maddi zarara girmissin. Ver vize parasini da, maasinin geri kalanini al. Uzerinde dusundugune degmez.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...