Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Deneme süresi içerisinde istifa etmek ve tazminatlar vs. (Hukuki soru)


MeSh

Öne çıkan mesajlar

Aslında yazılı sözleşmeyle sözlü olanın farkı yok bağlayıcılık bakımından, tek farkı kanıtlaması daha zor.

Kötü niyet derken ben özellikle hukuken kötü niyet dedim, senin yaptığın şey ahlaken yargılayacak bir konumda değilizz olayı senin ağzından duyuyoruz. Fakat hukukta iyi niyet-kötü niyet kavramı var.
Misal senin eğitimden haberin olmasaydı, adam sana ayrılırken ben sana şöyle bir harcama yaptım diye çıksaydı o zaman iyi niyetli olarak bundan haberdar olmadığını iddia edebilirdin. Veya senin ayrılma niyetin olmasaydı, yine atıyorum adam sana tokat attı, sen de bunun üzerine istifa ettin. O zaman da eğitim harcamalarını talep edemez derdim kafadan.

Fakat sen açıkça işe başladığından itibaren işten ayrılmayı tasarlamışsın, eski patronunla konuşmuşsun. Eğitim harcamasının yapılmasına göz yummuşsun, dolayısıyla senin bu harcamalardan muaf olma isteğin kötü niyet çerçevesinde değerlendirilir. Hiçbir hak kötüye kullanılamaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok spesifik bir alanda uzmanlaşmanın avantajı oldu o biraz. Bir de hiç vukuatim yoktu, derim yüzüle yüzüle çalıştım ilk 2 yıl. Ayrılmamın sebebi de tamamen maddi idi seviyodum zaten çalışma şartlarını, söylüyordum da. Bunu da konuşarak anlattım, anlayış gösterdi zaten. İyi adam. Yerime de sıfır km birini almışlardı, onun yetişmesi öğrenmesi falan şirkete de zorluk çıkaracaktı.. Win-win oldu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Konudan çıkardığım, yeni şirket 5250 TL maaş vermiş, bu.

Masrafı kessinler, kalanı yatırsınlar, ayrıl işi uzatmadan. Adamlar haklı masraf konusunda, senin ise argümanın desteksiz, çünkü yazılı bir kanıt yok ve altı ğstü 2 hafta çalışmışsın. Kıdemine tqtiline yazık olmuş ama patronun ihtiyacı varmış, yine ucuz yırtmışsın. Sen "Uğraşasım vardı"yı falan geç, eski işini sağlama al bence. Dikkat et, yeni çocuğu senin yerine yetiştirip şutlamasınlar seni.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

O hesaplamayı burayı okuyan herkes yaptı herhaldeskd ben de deneme süresinde çıkmıştım hatta daha doğrusu çıkarılmayı beklemiştim temettüyü yatırıp 15 günlük maaşımı yatırmamışlardı tazminattan yırttığımı düşünüp hiç dönüp bakmadım. Burda yazık olan ilk işinden kıdemin filan ilk işvereninin de 0dan başlamış gibi olduğun için işine geldi bence ilerde sana bu nedenle madilik yapmaz:p
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

MeSh said:

şengen faturası benim 12 günlük maaşın 3’te biri abi zaten.. onu keselim kalanı yatıralım diyolar. Ben kesmeye hakları var mı diye merak ediyom. Uzatacam olayı çok uyuz oldum. Ama uzatmakta haklı mıyım kesin o mühim.


olm dalga mı geçiyosun allasen ya. resmen dalga geçmişsin firma ile 10 günde geri istifa ederek kalkıp hala neyin peşine düşüyorsun. bu dolar topic'inde işçi işveren konuşulmuştu, işçiye de işverene de verip veriştirmişti herkes. ben daha çok patronlara vurmuştum da, senin gibileri de patronu delirtir yani. adam sana güvenmiş vize almış eğitim ayarlamış falan, sen yüzüstü bırakmışsın, hukuksalı geçtim, sanki en ufak etik sıkıntı yokmuş gibi bir de üste çıkmaya çalışıyorsun.


+1
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sipeyskeyk said:

Keşke öyle yapsalar ya. Adam gitmiş masraf yaptırmış bir de maaş istiyor ve hiçbir sıkıntısı utanması yok gayet makara modunda, şaka gibi cidden.


Türk patron şirketi değil çogşükr. Makara modunda falan da değilim. Sinirliyim.

Bi de, hani “dalga mi geçion lan sen?” Diyen arkadaşlar nası bir yol izlerdi onu merak ediyorum. 2 ay mülakat yaptigin çoğu şeyi konuştuğun ve anlaştığın bir şirket ilk haftadan sözleri bir bir yutmaya başladı varsayın. Ne yol izlersiniz? “Abi adam vize aldi 3 yil çalişayim burada.” Kafasına mı girersiniz napardınız? Yalan vaatle beni mevcut işimden ayirip saçma sapan bi duruma soktukları için uğraşmak istiyorum ben, çok net yani bu. Niye uğraşiyosun diye soranlar için söylüyorum. İşçiyim haklıyım sdfah
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...