Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

PC olmadan sd card datalarını depolamak


barbu

Öne çıkan mesajlar

Burada baya bir insan kamera ve foto ile uğraşıyor. Teknolojiden de anlıyor. Tam yeri aslında. Günlerdir ucuz yollu çözüm arıyorum.

Öncelikle konudan bağımsız bir soru daha: 2x64gb kart ile 8 günlük bir tatilde bolca video ve resim çekip eve dönene kadar sorun yaşamadan kullanabilir miyim? Hafıza yeterli mi sizce? Ağırlıklı olarak 1k olur yine fotolar ama arada 2k ve 4k video vs çekerim deneme amaçlı?

Şimdi gopromu götürücem balayına. sualtı, börtü, böcek vs baya çekmeyi planlıyorum. Dolayısıyla sd kartlar yetmeyebilir. (4k da arada da olsa çekicem dediğim gibi, sonrasında kalite farkına bakmak için).

2 tane 64gb (ya da 3 olacak ama 1 tanesi çalışacak mı emin değilim) kart var.

amaç pc olmadan, bir şekilde external hdd ye filan aktarmak. internet olsa bile ev interneti gibi hızlı olmaz o yüzden cloud işi yalan.

western digitalin filan kart okuyuculu hdd leri varmış ama o kadar para vermek istemiyorum.

böyle 40-50 dolar max olacak şekilde bir alete yatırım yaparım ama mümkünse bu yatırımı yapmadan depolamak istiyorum.

var mı bi yolu para saçmadan bu işi yapmanın?

siz ne yapıyorsunuz? hem gopro kullanan hem de foto ile yakından uğraşan ya da drone sahibi insanlar var. Illa pc mi goturmemiz lazım.

edit: aslında bu depolama isteğini sadece hafızada yer açmak olarak düşünmeyin. SD kartlar acayip kolay bozulan şeyler. O yüzden o kadar data yok olmasın diye de istiyorum hdd ye depolamayı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ondan emin degilim iste. 4k ne kadar yer kaplar vs. bana da dolmaz gibime geliyor o kadar gb ama kafa rahat olsun.

Gunde 1 saat filan snorkel ile dalarim belki 1 gun de scubaya. Bu sure boyunca acik olur paso. 4k 1-2 defa denemek icin cekerim. Abartmam heralde.

O yuzden para harcamak istemiyorum zaten. Simdiki planim yanimda external hdd getirmek her ihtimale karsi ama yok mu ucuz ve akilli bir cozum fotocu kardeslerim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi ben bi gaz cikmisim bu sekilde ama barbu senin dedigin gibi degil, sarj bitecek su olacak bu olacak en fazla bu kadar cekersin. Surekli 4k olmayacagindan soyle soyle olur gibi durumlar soz konusu olabilir abi. Hersey matematiksel degil. Olsa hesaplarim zaten.

Ayrica olay sadece toplam hafiza degil. Yedeklemek de istiyorum sacma sapan bir sey basima gelebileceginden.

Amma destiniz ya sorumu. Yardim etmek yerine neden sordun deniliyor. Gayet mantikli bir soru soruyorum.

Sizin fikirleriniz ve tecrubenize gore bir cevap beklemistim. Tabiki pati iste. Normal artik. Siyasi konularda birbirine sovmek disinda bir sey konusulmaz oldu. Bir de vizyonda ve futbolda birbirine sovmek var.

Neyse. Ekstra bir sey almayacagim.

Eyw di tavsiyen icin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Istedigin cihaz ozellikle saha fotografcilari, ekstrem sporlarla ugrasanlarin backup ihtiyaclari vs icin cokca kullanilan makineler ama butcenin cok disinda kaliyor. Bilmiyorum benzer kafada biseyi aliexpress de bulabilir misin, ama ben normalde kullanilan cihazi buraya linkleyeyim.
https://www.bhphotovideo.com/c/product/1362998-REG/gnarbox_gnar256v1_256gb_portable_backup.html

Daha da ucuzu di nin dedigi gibi pi ve hdd enclosure ile olur ama gereksiz kompleks ve agir. Yedek makineleri biraz daha kursun gecirmez olmali gibi geliyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...